Aasia Intia Yleinen

Varanasi ja perinteinen vatsatauti

torstai, helmikuu 21, 2013
Luulot pois heti alkutuimaan. Kirosin itselleni järkyttävän turistitaudin. Pää pöntössä koko eilisen illan ja 38 astetta kuumetta. Ja vasta muutamaa tuntia aiemmin olin ihmetellyt ääneen, miten pöpöt ovat pysyneet näinkin pitkään loitolla. Vaikkei mitään ihmeellisyyksiä ollakaan syöty, niin sieltä se kuitenkin iski. Onkohan tämä jokin Varanasin kirous?

Sillä aikaa, kun makasin kuumehoureissani hotellilla, Marko teki tuttavuutta paikallisen 27 vuotiaan Suyan kanssa. Surya opiskelee hinduyliopistossa silkintekoa ja siinä sivussa pyörittää jotain muuta bisnestä.

Tänään aamulla, kun menin hotellin alakertaa Markon perässä, niin Surya oli sattumoisin siellä  etsimässä ystävilleen majapaikkaa. Kaikki hotellit ovat kuulemma täynnä hindupyhiinvalleuksen Kumbh Melan takia, ja useasti on sanottu, että meidän onneksemme ollaan varattu huone  etukäteen.

Surya lähti näyttämään meille jotain aamiaispaikkaa. Aamiaisen jälkeen lähdettiin hotellin  uuntaan ja poikettiin matkanvarrella paikallisilla temppeleillä. Surya kertoi temppelien historiasta,  ja kaikesta hinduismiin liittyvistä perinteistä, uskomuksista ja tavoista.

Ihan uskomattoman mielenkiintoista kuulla paikalliselta, kuinka uskonto on mukana jatkuvasti jokapäiväisessä elämässä. Marko ja Surya jatkoi kierrosta, kun mä jouduin lähtemään takasin  hotellille huonovointisena. Jospa tämä tästä pikkuhiljaa.

Eilen, kun tultiin päätettiin lähteä samoilemaan Gangaa pitkin. Kumbh Mela vaikuttaa tosiaan  täälläkin, ja pyhät miehet, sadhut, on vallanneet joenvarren. On niitä normaalina aikanakin täällä paljon, mutta pyhiinvaelluksen aikana käsittääkseni erityisen paljon. Siellä ne makoilee teltoissaan alastomina tuhkalla valeltuina ja polttelee pilveä päivät pitkät. Näkyi siellä mukaan flipanneita länsimaalaisiakin. Tälläsen kermaperseen silmissä se on jotain hyvin kummallista.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply