Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turvaa vauvan terveys matkalla

4.3.2018

Ooooooops…………………blogi on vaihtanut nimeä ja muuttanut uuteen osoitteeseen.

Uuden blogin nimi on Nattura.

Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä!

T. Outi / Nattura

Turvaa vauvan terveys matkalla

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Christa 5.3.2018 at 11:14

  Lasten ja etenkin vauvojen kanssa matkustamisessa on tosiaan tärkeää huolehtia heidän terveydestään. Kyllä me olemme muutaman kohteen skipanneet ihan vain terveysriskien takia. Pieni apteekki kulkee aina matkoilla mukana ja aurinkosuojauksesta olemme todella tarkkoja. Minusta on hirveä nähdä lapsia, joilla iho on palanut. Valitettavasti joka reissulla tällaisia lapsia on tullut vastaan. Meidän lapset käyttävät vieläkin aurinkosuojavaatteita, vaikka ovat jo 6-11-vuotiaita. Se ei ole yhtään liioiteltua ja nytkin Malediiveillä heillä meinasi iho palaa lyhythihaisista paidoista huolimatta, joten kävimme ostamassa pitkälahkeiset – ja hihaiset. Olemme myös aina pois keskipäivän auringosta.
  Olemme onneksi selvinneet todella vähilä terveysvaivoilla reissuillamme. Thaimaassa esikoisella oli vatsatauti ja Malediiveillä kuopuksen korva tulehtui.
  Lapsille kannattaa muuten matkavakuutuksen lisäksi tilata Eurooppalainen sairaanhoitokortti Kelasta. Sillä saa hoitoa paikallisterveyshuollossa nopeasti ja helposti.

  • Reply Outi 5.3.2018 at 16:17

   Tosi hyvä muistutus tuo eurooppalainen sairaanhoitokortti! Ja itseasiassa mun täytyy häpeillen myöntää, ettei mullakaan ole koskaan ollut sitä. Se on kuitenkin todella kannattava! Mulla on jostain syystä jäänyt se vaan aina hankkimatta, mutta taidanpa heti pistää hakemuksen tulille.

   Auringon kanssa on syytä olla oikeasti tosi tarkkana. Onneksi mä en ole nähnyt reissuilla lapsia, joiden iho olis palanut. Ihan hirveetä vaikka vahinkojakin toki sattuu. Lapsen iho on vaan niin kamalan herkkä, että kyllä aikuisen pitäis olla T O D E L L A tarkkana, että suojaukset olis kunnossa. Mun mielestä tässä asiassa saa olla vaikka vähän liiankin fanaattinen!

  Leave a Reply