Tänne haluaisin palata, jos….

torstai, toukokuu 3, 2018

Voi maailma! Kunpa vain aukenisit minulle niin, että voisin nähdä kaikki kauneimmat, karuimmat ja khuuleimmat kolkkasi. Kunpa voisin reissata jokaiseen uuteen sopukkaan edes kerran elämässäni ja palata aina uudelleen ja uudelleen sellaisiin paikkoihin, joissa aika pysähtyy ja joissa tiedän olevani kotonani.

Kuukauden ensimmäinen torstai kuljettaa meidät kuuteen sellaiseen paikkaan, jonne tällä hetkellä lähtisin kaikista eniten mielelläni. Vaikka tältä istumalta.

Tänne siis haluaisin palata, jos…..

….etsisin rauhaa ja hiekkarantaa.

Kaikki Malesiaan matkaavat suuntaavat Perhentianin saarille, Langkawille tai Tioman-saarelle. Kahdessa jälkimmäisessa en itse ole käynyt, Perhentianeilla kylläkin, ja kaikki tuntuvat hehkuttavan Perhentianeja maasta taivaisiin. Olihan se todella kaunis ja miellyttävä saari, osittain rauhallinenkin, mutta Pulau Kapas, hieman Perhentianeilta etelään oli ainakin vielä 2013 turismissa isompiensa varjoon jäänyt, mutta tunnelmaltaan voittamaton saari Malesiassa.

Pulau Kapas on jäänyt mieleen mielettömän rentona, kotoisana ja ajattomana paikkana.  Saari on kuin rauhallisuuden tyyssijana, jonne lähtisin takaisin ihan vaikka tältä istumalta. Viekää mut hiekkarannoille!

…jos matkustaisin kirkkaiden vesien ja yksinkertaisen elämän perässä

Indonesian Sulawesi on jäänyt mieleen yhtenä mielenkiintoisimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Osaltaan tähän vaikuttaa se, että kävimme sukelluskurssin näissä vesissä, jotka ovat varmaan maailman puhtaimpia ja joiden korallit ovat jotain aivan uskomattoman kaunista. Tällaiset kokemukset jäävät niin vahvasti mieleen, että niitä on vaikea unohtaa, ja niihin haikailee jatkuvasti takaisin.

Sulawesillä elämä oli yksinkertaista, helppoa ja kaunista. Vaikka matka tänne oli ihan katastrofi, niin voisin ottaa sen haasteen milloin tahansa uudelleen vastaan. Tien taisteleminen näille saarille oli kaiken sen tuskan arvoista. Ja kukapa ei tällaisia auringolaskuja katselisi? Minä ainakin, vaikka joka päivä.

…jos kaipaisin iloa silmälle ja hyvää ruokaa

Pariisi on ehkä kaunein kaupunki, missä olen ikinä käynyt. Eikä sitä turhaan tituleerata rakastavaisten kaupungiksi. Niin on nättiä. Kaikkialla.

Mutta ennen kaikkea lähtisin tänne ruoan perässä. Kaksi reissuani on suuntautunut Pariisiin, enkä silloin ole ollut vielä niin kiinnostunut ruokakulttuurien tutkimisesta. Mutta tällä kertaa panostaisin ehdottomasti hyvien ravintolakokemusten metsästämiseen. Ja tutustuisin paikallisiin viineihin. Hemmotteluloma. Sellainen siitä tulisi.

…jos haluaisin haasteita ja eksotiikkaa.

Vähän aikaa sitten kirjoitin, kuinka Nepal, sen vuoristot ja ihmiskohtaamiset jättivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Näitä maisemia on vaikea olla rakastamatta. Sitä tunnetta en unohda, kun aamulla herään jääkylmästä vuoristomajasta, kurkistan ulos ja lumi on yön aikana peittänyt meitä ympäröivät vuoret. Se oli maaginen näky. Tänne haluan palata, vaikka tiedän, ettei sen aika ole ihan vielä. Tulevaisuudessa sitten.

…jos haluisin täyttää aukon sydämestäni.

Kiertelimme Panamaa, Costa Ricaa ja Nicaraguaa reilun kuukauden verran vuonna 2014. Panama jätti meidät kylmäksi (kirjaimellisesti), Costa Rican luontoon rakastuin, mutta Nicaragua oli näistä kolmesta sellainen, joka jäi mieleeni autenttisena, värikkäänä ja varsin ystävällisenä paikkana.

Vaikken voi ehkä sanoa, että tilaisuuden tullen palaisin kaikista maailman paikoista juuri tänne, niin sen verran tuota kiehtovaa maata jäi kuitenkin näkemättä, että haluaisin joskus täyttää tuon puuttuvan aukon elämästäni. Nicaragua oli ihana ja ihmeellinen. Ja kuvakin sen kertoo. Minä ainakin nautin!

…jos haluaisin tuntea olevani kotona kaukana kotoa.

Niin hassua, että olen mieletön Espanja-fani, sillä Espanjassa olen käynyt kokonaista 3 kertaa. Ja kun Kanariansaaret lasketaan mukaan, niin 4. Mutta Espanjassa on jotain sellaista, mikä iskee muhun aivan täysillä. Siis aivan täysillä. Niin, että saattaisin friikahtaa koko maahan lopullisesti. Mitä se sitten tarkoittaakaan, en osaa sanoa, mutta haaveissani elän jossain vaiheessa espanjalaista arkea ja nautiskelen palmun alla aamukahvini.

Espanjaan palaan. Uudelleen ja uudelleen. Siitä olen varma.

 Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda

 

Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi Blogit.fi -sivustolla, Bloglovinissa ja The Blogjunglessa.Voit käydä seuraamassa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Tatjaana torstai, toukokuu 3, 2018 at 15:58

  Ei näy kuvia, pelkkää valkoista!

  • Reply Outi torstai, toukokuu 3, 2018 at 16:15

   Ai ei näy? Outoa! Kyllä mulla näkyy puhelimella ja konellakin. Oliskohan joku selain juttu? Jos toisella selaimella näkyis…?

 • Reply Ne Tammelat torstai, toukokuu 3, 2018 at 19:37

  Mulla näkyy hyvin kuvat ja hienoja kuvia onkin! Nuo tunnelmat Malesiasta ja Indonesiasta kuulostavat juuri sellaisilta, joita omalta lomaltani toivoisin, laitan siis paikat mieleen 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas torstai, toukokuu 3, 2018 at 22:38

  Hienoja kuvia. Haaste Nepalissa näyttää hienolta kuvalta ja tutulta, koska lunta on kuin Suomessa.

 • Reply Piyya perjantai, toukokuu 4, 2018 at 07:15

  Paikat menee täälläkin mieleen ja täytyypä tehdä oma matka omiin insta kuviin ja tehdä ens torstaina oma postaus sun muistoista inpiroituneena ?

 • Reply Travelloverin Annika sunnuntai, toukokuu 6, 2018 at 22:16

  Kiitos, pari kivaa vinkkiä tarttui mukaan. Minkälainen on Nicaraguan turvallisuustilanne? Minua Etelä-Amerikka kiehtoo, mutta jokin tökkii. Se jokin on juuri turvallisuus. Pulau Kapasta lähden googlailemaan just nyt, moi!

  • Reply Outi sunnuntai, toukokuu 6, 2018 at 23:21

   Eikä! Ihan pikkasen K A D E! Hyvää Pulau Kapasta! Se on ihana!

   Väli-Amerikassa mä en kokenut missään vaiheessa oloani turvattomaksi. Toki kaikkialla suositeltiin, että aina pimeän tullen kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta, mutta kyllä mä koin, että terveellä järjellä sielläkin pärjäsi ihan yhtälailla kuin missä tahansa muuallakin. Sivukujille kun ei eksynyt niin ei ollut hätää. Nicaraguassa toki varoituksia oli ehkä poikkeuksen paljon, eli siellä lienee järkevää ehkä aavistuksen korkeampaan varovaisuuteen mutta edelleenkään en itse kokenut oloani turvattomaksi ikinä ?

  • Reply Outi maanantai, toukokuu 7, 2018 at 10:41

   Hah, se on kiireessä tekee niin hyvä tulee. Eli et ollutkaan lähdössä Malesiaan vaan ainoastaan Googleen. 😀 Mutta toivottavasti Maleasia ja Kapas odottelee tulevaisuudessa 😉

   • Reply Travelloverin Annika lauantai, toukokuu 12, 2018 at 12:31

    Joo, en vielä lähtenyt. Mutta paikka näytti siltä, että hyvinkin voi muuttua kuvista todellisuudeksi!

    • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:12

     Toivotaan sitä!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA maanantai, toukokuu 7, 2018 at 07:23

  Nepal on kyllä haaveissa ollut pitkään ja eikös meillä ollut sovittu joku Nepal vaihtokauppa sun kanssa? :’DD Kauhea reissukuume Malesiaan iski, on rikollisen monta vuotta (6) siitä, kun oon tuolla ollut. Ensikosketus Aasiaan tuli Malesiasta ja siitä se rakkaus sitten Kaakkois-Aasiaan oli syntynyt.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, toukokuu 8, 2018 at 06:10

  Nepaliin haluaisin kyllä niin kovaa! Tällaiselle vuorihullulle se olisi varmasti paratiisi. Mä olen jotenkin säästellyt Nepalia jotain täydellistä hetkeä varten, enkä oikein tiedä milloin se koittaisi. Ehkä vielä joku päivä, tai sitten pitää luopua täydellisen hetken metsästyksestä ja vain antaa mennä! Pariisista mulla ei tullut samoja mielikuvia lyhyen päiväreissun aikana. Mielestäni kaupungin arkkitehtuuri oli tylsää ja nälkäkiukun yllätettyä syötiin Mäkkärissä 😀

  • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:06

   Nepal on kyllä niin ihana paikka, että suosittelen tuota jälkimmäistä vaihtoehtoasi ja annat vain mennä! Jos vielä olet vuorihullu, niin rakastut Nepaliin, lupaan sen!!

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, toukokuu 9, 2018 at 21:18

  Ihania kuvia! Minäkin pidän paljon Espanjasta, mutta en nyt niin kovin monta kertaa siellä ole käynyt. Ja samanlainen haave liittyy myös minulla Espanjaan, juod niitä aamukahveja Espanjan auringon alla joskus pidempäänkin. 😀 Nähtäväksi jää miten käy.

  • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:07

   Ehkä me sitten juodaan niitä aamukahvejamme joskus tulevaisuudessa samaan aikaan Espanjassa. Nähtäväksi tosiaan jää ja toivon, että molempien unelmat vielä toteutuvat! 😉

 • Reply Eeva / Eevagamunda.com torstai, toukokuu 10, 2018 at 20:11

  Kivoja kuvia ja reissuinspiraatiota. Etenkin Nicaragua kiehtoisi kovasti. Karibiaa pidemmälle en ole päässyt tutkimaan Etelä-Amerikkaa, vaikka sen mantereen kiertäminen on pitkäaikainen haave. Ja minäkin tosiaan tunnen olevani kotona Espanjassa, kun viisi vuotta olen jo täällä asunut. Tämä toinen kotimaa on totisesti valloittanut sydämen. <3

  • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:08

   Täytyy olla hieman kateellinen sinun kotimaastasi. Ehkä joskus vielä! Nicaraguaa voin suositella valtavan lämpimin sydämin. Se maa on kyllä niin viehättävä!

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista torstai, toukokuu 10, 2018 at 23:13

  Parasta on matkailu, joka ei rajoitu vain tietynlaisiin kohteisiin. Panin merkille, että listaltasi löytyy niin palmurantaa kuin lumipeitteistä vuoristoa, suurkaupunkia ja pieniä saaria. Ihanaa tämä matkailun kaikkiruokaisuus. Espanjan suhteen mulla on sama fiilis, sinne voisin palata yhä uudelleen kerta toisensa jälkeen.

  • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:09

   Se on kyllä totta, että on ihanaa kun ei ole kamalan rajoittunut matkakohteittensa suhteen. Olen vähän sitä sorttia, että kaikki menee. Jopa isot lomaresortitkin tätä nykyä, vaikken niitä nyt varsinaisesti lähde suosimaankaan 😀

 • Reply Terhi | VAGABONDA perjantai, toukokuu 11, 2018 at 12:09

  Ihanaa fiilistelyä! Näistä mainitsemistasi paikoista minulle ovat tuttuja Perhentian, Tioman, Pariisi ja Espanja, ja vaikka pidin malesialaisista paratiisisaarista, vie mielestäni Espanja näistä kaikista voiton. Espanjassa on vain sitä jotain, ihanaa tunnelmaa! Ja se kaunis kieli – sen haluaisin oppia 🙂

  • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:10

   Mäkin haluaisin oppia espanjan kielen. Olinkin menossa sitä opiskelemaan, mutta pieni ihmisenalku pisti stopin näille suunnitelmilla. No ehkä joskus sitten, kun aika on taas oikea 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, toukokuu 11, 2018 at 22:11

  Ihania kuvia, ja hyvin mielestäni kuvailtu sitä, mitä näiden kuvien takaa löytyy. En voi sanoa, että kauhean moneen näistä minäkin haluaisin palata, sillä moni on vielä kokonaan käymättä. Varsinkin nuo kaksi ensimmäistä kiinnostaisi kovasti. Pariisiin ja Espanjaan olen jo ehtinytkin palaamaan.

  • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:12

   Kiitos Paula! Maailmassa on kyllä niin paljon ihania paikkoja mihin ylipäänsä haluaisi mennä ja palatakin, ettei yksi kokonainen blogi riittäisi niiden kirjaamiseen 😀

 • Reply Katariina / Raidallisia retkiä perjantai, toukokuu 11, 2018 at 23:56

  Ihania kuvia! ? Ja inspiroivan monipuolia kohteita olit valinnut listaukseesi.

  • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:12

   Kiitos Katariina! Kiva jos tämä inspiroi!

 • Reply Kohteena maailma lauantai, toukokuu 12, 2018 at 17:22

  Mukavia paikkoja, suurin osa itselle vieraita. Indonesia ja Nepal kiehtovat kovasti!

  • Reply Outi lauantai, toukokuu 19, 2018 at 22:13

   Toivotaan, että sunkin tie vielä vie Indoihin ja Nepaliin. Molemmat niin viehättäviä!

  Leave a Reply