Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan ravintolat osa II: Farm – perinteistä eestiläistä modernilla otteella

9.1.2018

Meidän Tallinnan reissu oli ihan silkkaa ruokailottelua aamusta iltaan. Näin se tuntuu nykyään reissuilla menevän, ja usein se hyvä ravintolakokemus onkin matkojen ihan parasta antia! Pöytään kannettu maukas ruoka ja hyvä seura. Ei voi mennä pieleen.

Ensimmäisessä osassa kerroin ravintolasta nimeltä Spot, johon Tallinnassa jouduimme hiukan sattumankaupalla, mutta joka osoittautui vallan mainioksi valinnaksi. Harvinaista herkkua, sillä yleensä tällainen hakuammunta menee lähes poikkeuksetta metsään. Farm oli puolestaan meidän tähtäimessä jo etukäteen, ja missatusta Pegasuksesta oppineena varattiin pöytä illalliselle Farmiin.

Farm on yksi kolmestakymmenestä virolaisesta White Guide Nordicin listalle päässeestä ravintolasta. Itse en ehtinyt ravintolaan kamalasti tutustumaan etukäteen, vaan luotin sokeasti Markon arviointikykyyn, joka yleensä osuu kyllä aika nappiin. Ravintola sijaitsee satamasta käsin aivan Tallinnan vanhan kaupungin alkupäässä, osoitteessa Müürivahe 27B.

Ylellisen viihtyisä ravintola

Ensitunnelma ravintolasta oli ylellinen ja samalla maanläheinen. Sisustuksessa on käytetty paljon puuta ja nimensä mukaisesti yleisestä tunnelmasta huokuu ihana maalaisromantiikka.

Harvassa ravintolassa olen törmännyt eteispalveluun, mutta Farmissa takit otettiin heti ovella säilytykseen, mikä oli ihan mahtavaa. Takkien kanssa sählääminen pöytään könytessä on vessassa käynnin ohella yksi ravintolassa käynnin ärsyttävimmistä puolista.

Meidät ohjattiin ravintolan peränurkkaan, mikä vauvan kanssa oli loistava sijainti. Vielä tähän aikaan illasta viereiset pöydät olivat tyhjillään, joten äänestä ei olisi niin paljoa väliä. Paikka oli muutenkin mainio, sillä pöydästä avautui näkymä ravintolan keskellä sijaitsevaan lasitettuun keittiöön. Kokkien ja apukokkien touhuja oli mukava seurailla ruokailun ohessa.

Peuraa, kuhaa ja maailman paras jälkiruoka

Ravintolan hintataso oli kohtuullinen. Alkuruoat keikkuivat kympin molemmin puolin ja pääruoasta saattoi kalliimmillaan maksaa 25 euroa. Ei siis ollenkaan paha tämän tasoiselta ravintolalta. Koska meidän edellisestä ruokailusta oli kulunut vasta niin vähän aikaa, hypättiin suorilta pääruokiin. Oma valintani osui kuhaan, joka tarjoiltiin kukkakaalivaahdon ja hollandaisekastikkeen kera. Tykkäsin kovasti annoksesta, vaikka se olikin aika tuhdin tuntuinen: rasvainen hollandaise oli ihanaa ja varsin täyttävää.

Marko nappasi listan kalleimman annoksen: peuraa juurisellerivaahdolla ja karhunvatukka-punaviinikastikkeella. Annoksen kruunasi lautaselta löytyvä poronjäkälä, joka toi siihen ihanan metsäisen vivahteen. Peura oli hyvää, muttei täydellistä, vaikka kokonaisuudessaan annos oli ihan viiden pisteen (kavereiden kesken yhden pisteen) arvoinen.

Vaikka navat olivat pulleina jo pääruokienkin jälkeen, emme voineet vastustaa jälkiruokatarjontaa, sillä listalta löytyi niin mielenkiintoisia vaihtoehtoja, että hullukos niistä lähtee kieltäytymään. Miltäs kuulostaisi samettinen ruismallasvaahto mustaherukkahyytelön ja spelttikeksien kanssa? Tai Esko tilan jogurtti lehmuksenkukkahyytelöllä ja vadelmakastikkeella?

Ja voin kertoa, että kuulosti yhtä ihanalta kuin maistui! Tai oikeastaan maistui paremmalta, miltä kuulostikaan. Erityisesti tuo ruismallasvaahto oli jotain A I V A N taivaallista! Tarjoilijan suosituksesta Marko veti villin kortin, valitsi siis sen. Ja kyllä kannatti! Se olikin heittämällä parhaan makuinen jälkiruoka ehkä ikinä tai ainakin vuosiin!! Eskon tilan jogurtti oli myös hyvää, muttei yltänyt millään ruismallasvaahtoon.

Suosituksen arvoinen ravintola

Erityisesti tykkäsin ruokalistan raaka-aineista, joissa näkyi selkeästi näiden leveyspiirien metsän antimet. Riistaa oltiin käytetty paljon, niin ikään marjoja ja juureksia löytyi useammasta annoksesta. Ja mikä tekee paikasta erityisen mielenkiintoisen oli se, että annoksiin oltiin selkeästi satsattu. Moderni ote näkyi jo ruokalistaa lukiessa.

Farmista jäi kaikin puolin todella hyvä fiilis. Palvelu tämän tasoisessa ravintolassa oli toki ihan sitä mitä odottaa saattoi, kaikki toimi tarvittavan nopeasti ja yleinen tunnelma oli jotenkin ihana. Tänne mahtuisi isommankin seurueen kanssa illallistamaan, sillä asiakaspaikkoja oli runsaasti. Huonekaluista lähtien kaikki oli jotenkin ihanan mietittyä, muttei kuitenkaan liian fiiniä. Hienoon ravintolaan oltiin pystytty rakentamaan varsin kodikas tunnelma. En yhtään ihmettele, että juuri Farm on löytänyt tiensä Tallinnan kolmenkymmenen parhaan ravintolan joukkoon

Yksi asia kuitenkin ihmetytti: eteisen näyteikkunan hyvin mauton kokoelma täytettyjä eläimiä istumassa ruokapöydän ääressä. Kysynpä vain, että miksi?

Oletkos törmännyt Farmiin ja mitä tykkäsit?

MUITA RAVINTOLASUOSITUKSIA TALLINNAAN:


• KÄY SEURAAMASSA INSTAGRAMISSA! 

• TYKKÄÄ MYÖS FACEBOOKISSA !

 • TWITTERISTÄKIN MUT LÖYTÄÄ!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Rosa 20.1.2018 at 20:35

  Kiitos vinkistä. En ollut ennen kuullut, mutta täytyy käydä kokeilemassa. Pitäisi varmaan viettää viikko tai kaksi, että ehtisi käymään kaikki kiinnostavat Tallinan ravintolat läpi.

  • Reply Outi 25.1.2018 at 16:25

   Tallinnassa tuntuu tosiaan olevan niin paljon hyviä ravintoloita että siellä pitäisi rampata jatkuvasti, että pysyisi kartalla kaikista. Toisaalta, helppokos tosta olisi mennä paatilla yli vaikka joka viikko 😉

 • Reply Mikko |Shangri-la.fi 20.1.2018 at 14:52

  Tallinnassa tuntuu olevan runsauden pulaa hyvistä kohtuu hintaisista ravintoloista. Vähän vahingossakin löytää usein oikein hyvät sapuskat. Pidetään mielessä nämä kunhan seuraavan kerran Tallinnaan jälleen eksyy.

  • Reply Outi 25.1.2018 at 16:24

   Iso peukku Farmille! Tää on vielä niin hyvillä pelipaikoilla lähellä satamaa, että on helposti saavutettavissa vaikka päiväristeilyä ajatellen!

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 9.1.2018 at 21:40

  Kiinnostava ravintola, enpä ole tästä edes kuullutkaan aiemmin. Totta on, että tuo täytettyjen eläinten kollaasi on aika karmea (täytetyt eläimet nyt muutenkin 🙁 Tuleepi vähän outo fiilis, jos sattuu tuolla lautasella olemaan vaikkapa villisikaa…

  • Reply Outi 9.1.2018 at 21:52

   Oli kyllä varsin mauton kollaasi. Olisi kiva tietää, että mitähän siinä tekijä ja suunnittelija on ajatellut. Mutta ravintola oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen!

  Leave a Reply