Aasia Muut Thaimaa

Siirappia ystävänpäivän kunniaksi

tiistai, helmikuu 14, 2017

Suomessa perinteisesti ystävänpäivänä muistetaan ystäviä. Isossa maailmassa se tunnetaan ennemminkin rakastavaisten päivänä.

Kumpikin käy minulle. Mikä parasta, päivä huokuu kaikkinensa kuitenkin aitoa lähimmisenrakkautta, oli kyse sitten ystävästä tai mielitietystä. Tärkeiden asioiden äärellä siis ja sen vuoksi on mukava aina hiukan pysähtyä ja miettiä niitä ihmisiä ympärillä, jotka tekevät jokaisesta kalenteripäivästä ja ylipäänsä elämästä merkityksellistä.

Kiitos, että on ystäviä ja niiden mukana kertyneitä rakkaita muistoja. Ja erityiskiitos, että on rakastavainen mies, jonka kanssa on hyvä, jonka kanssa on ehditty kokea maailmaa, ja jonka kanssa paras lienee vielä edessäpäin.

Sydämenmuotoisen päivän kunniaksi päätin jakaa kenties rakkaimman matkamuistoni, minkä vuodet ovat jättäneet kovinkin elävästi mieleeni. Muiston, joka elelee mukana jokaisessa päivässä vaikkei se aktiivisesti mielessä pyörikään.

Oli vuosi 2013 ja sijainti tuolloin Thaimaa. Olimme olleet Markon kanssa matkalla jo muutaman kuukauden ajan, kolunneet Nepalin vuoristossa, käryttäneet nahkaa Malesian paratiisisaarilla ja sukellelleet Indonesian taianomaisissa vesissä. Oli aika seisahtua, lopettaa HC-matkailu ja reissaamisen sijaan aloittaa lomailu.

krabi thaimaa kajakki

Saavuttiin Thaimaan Krabille ja napattiin pitkähäntävene läheiselle rannalle nimeltään Ton Sai, joka oli ihanan hiljainen kiipeilijöiden paratiisi, pieni rantakaistale turistoituneen Krabin liepeellä.

Majoituttiin pienen pieneen ja hämyiseen bungalowiin, jonka lautaseinistä paistoi päivä läpi ja lattiaparrut olivat puoliksi irrallaan. Ei kamalan romanttista, mutta kylliksi riittävää.

Päivät kuluivat  rantaravintoloissa makoillen, josta oli helppo seurailla kalliokiipeilijöiden touhuja ja hämmästellä näiden täydellisesti kehittyneitä yläkropan lihaksia, joista tuli mieleen koulusta tutut anatomian mallinuket. Olutta kului, ja rannan smoothiemamma sai varmasti puolet päivän elannostaan meidän kukkarostamme.

krabi thaimaakrabi thaimaa tonsai

Tuli päivä, kun päätettiin vuokrata kajakki ja lähteä tutkailemaan läheisiä rantoja ja pystysuoraan kohoavien kallioiden alle jääviä luolamuodostelmia. Oli ihan mielettömän ihana päivä ja hymyssä suin typeriä seilorilauluja lauleskellen otin melomisohjeita vastaan takapenkin kapteenilta. En ilmeisesti ollut mikään maailman paras meloja, mutta mitäpä tuosta.

krabi tonsai beach krabi thaimaa ton sai beach

Melottiin ristiin rastiin ehkä tunnin verran, kunnes yhtäkkiä melomisen lomassa tunnen olkapäälläni koputuksen. Käännyn katsomaan miestäni ja näen hänen aavistuksen häkeltyneen naamansa. Ihmettelen, että mitäs nyt?

Mieheni suusta pääsee sulosanat: ”Tuletko vaimokseni?” (hieman arkisempi ilmaisu saattoi  kyllä olla lähempänä todellisuutta 😉 ). 

Olisi tehnyt mieli hypätä Markon kaulaan, mutta kiikkerä kajakki ja meri sen alla estivät hätiköidyt liikkeet. ”Tottahan toki mä haluan tulla sun vaimoksi!” 

ton sai krabi kajakki

Olin arvatenkin onnesta soikeana! Niin kaunis päivä sai sata kertaa kauniimman käänteen. Melottiin läheiselle rannalle, juoksin pelkissä bikineissäni hakemaan hienosta viiden tähden hotellin rantabaarista meille oluet ja kippisteltiin tölkkikaljalla rantahiekassa istuen.

railey beach krabi

Tuo päivä, jos mikä, oli sydämenmuotoinen, muistoissa niin suloinen ja täynnä rakkautta. Puolitoista vuotta eteenpäin juhlittiinkin meidän häitä ehkä yhtä kuumana päivänä, kuin mitä tuo päivä Thaimaassa oli ollut.

Kun jälkeenpäin kysyin Markolta, miksi hän valitsi juuri tuon hetken kosinnalle vastaus oli: ”Etten lähtisi tilannetta pakoon.” Ovelaa ja toimivaa. Oltiin siis molemmat sidottuina tuohon paikkaan ja tilanteeseen, vaikka mun pakoa tuossa vaiheessa oli ainakin ihan turha pelätä. Taisi Marko pelätä enemmän omien housujensa jäniksiä.

Vaikka reissuarki poikkeaa aikalailla kotiarjesta, on keskenään matkustaminen useamman kuukauden ajan melkoinen koettelemus ja vaatii molemmilta uhrautumista. Jatkuva yhdessäolo ja jokapäiväiset päätökset siitä mitä tehdään, miten tehdään ja mihin mennään voi olla hitti tai totaalinen huti. Meillä se oli täysi hitti, enkä epäile päivääkään, että se kääntyisi joksikin muuksi.

Tässä teille pieni loraus siirappia ystävänpäivän iltaan ja toivotan tämän myötä hyvää yötä ja rakkautta jokaisen tuleviin päiviin!

♥ Peace & Love ♥


Pssst… käy tykkäämässä sivustani Facebookissa ja seuraamassa Instagramissa (@outimoi)! Twitteristäkin (@maaquzuu) mut löytää.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Janni / Lentopelko keskiviikko, helmikuu 15, 2017 at 19:36

    Oi että miten ihana tarina! Kuulostaa täydelliseltä kosinnalta. 🙂

    • Reply Outi keskiviikko, helmikuu 15, 2017 at 19:56

      ? No sitä se kyllä oli. Päivä oli ihan täydellinen! 🙂

    Leave a Reply