Suomen suurin matkablogiyhteisö

Road trip lapsen kanssa – vinkit onnelliseen perhematkaan

28.8.2018

Ooooooops…………………blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen. Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä!

Road trip lapsen kanssa – vinkit onnelliseen perhematkaan

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Merja 30.8.2018 at 21:02

  Hyviä vinkkejä! Tabletti ja isommilla puhelin on kyllä reissupäivinä ihan must. Meillä on käynyt vuokraamojen istuimien kanssa hyvä tuuri, ovat olleet ihan ok kamaa. Rusinat, naksut ja juomapullo (ei pillimehu) ovat meillä myös hyvät matkaeväät.

  • Reply Outi 13.9.2018 at 00:35

   Meillä on kyllä pillimehuja mennyt tällä reissulla enemmän kuin koskaan. Saapa nähdä kuinka tytölle maistuu muu juoma reissun jälkeen 😀

 • Reply Christa /Traveldreamer 29.8.2018 at 09:15

  Me olemme tehneet lasten kanssa muutaman roatripin sekä Suomessa että ulkomailla. Ensimmäinen oli 3,5kk vauvan ja 1v,7kk taaperon kanssa alppien yli ajallen. Emmepä tienneet, että vauva on tekemässä hampaita ja hän sitten huusi kaikki ne ajat kun ei nukkunut. Kiva. seuraavaan roatripiin menikin sitten hetki…
  Nyt meidän lapset ovat jo kouluiässä, mutta he ovat aika tottumattomia autossa istumiseen, kun meillä ei ole omaa autoa eikä sen puoleen sukulaisia tai mökkiä 80 km kauempana. Nämä sinun listaamasi vinkit ovat oikein toimivia ja meidän kohdalla etenkin tuo , että ei vaihda paikkaa ihan jatkuvasti pätee edelleen. Kesän Saksan roatripillä yövyimme 2 yötä aina yhdessä paikassa ja teimme siitä käsin päiväretkiä. Se oli oikein toimiva konsepti. Pari 600km siirtymää sisältyi matkaan ja ne olivat aika raskaat lapsille. Samoin tuo viihdyke lapsille on tärkeä autossa. Meillä on muuten aika tiukat säännöt pelaamisessa ja videoiden katsomisessa, mutta lentokoneessa ja pitkillä automatkoilla saa pelata ja katsoa videoita niin paljon kuin sielu sietää. Kaikillä on mukavampaa. Saksan reissulla sovittiin, että vain pitkillä siirtymillä käyttävät kännyköitään, lyhyemmillä katseltiin maisemia, mikä kouluikäisiltä sujuu jo hyvin.

  Lisäisin vielä listaan, että matkan varrelle kannattaa suunnitella pysähdyksiä lasten ehdoilla. Jo pientenkin kanssa reissaus sujuu mukavammin, jos he pääsevät purkamaan energiaa leikkipuistoon. Isompien kanssa pysähdymme myös uimaan tai johonkin muuhun kivaa tekemiseen.

  • Reply Outi 13.9.2018 at 00:32

   Huh, 600km kuulostaa omaan korvaan todella rankalta lähes mahdottomalta. Meidän ajoajat ovat täällä Italiassa olleen 2-4 tuntia ja sanoisinko että kun ajoaika alkaa ylittämään tuon 2 tuntia, niin kaikkien jaksamiskyky alkaa olemaan koetuksilla. Varmasti helpottuu paljon kun lapset kasvaa.

   Mutta näin tien päältä täytyy kyllä sanoa ettei lapsen kanssa Road trippailu ole kyllä sieltä helpoimmasta päästä! Siltikin antoisaa!

  Leave a Reply