Suomen suurin matkablogiyhteisö

Monta syytä rakastua Krakovaan

6.6.2018

Ooooooops…………………blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen. Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä! 

T. Outi / Nattura-blogi

Monta syytä rakastua Krakovaan

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Anna K. 16.6.2018 at 22:57

  Jaan fiiliksesi, Krakova on kaunis!
  Samat käyntikohtet oli myös mulla, eli suolakaivos ja Auschwitz, vaikuttavia kumpikin omalla tavallaan.

  • Reply Outi 16.6.2018 at 23:41

   Todellakin. Vaikuttavia molemmat! Ihmettelinkin, että miten näin pienelle alueelle mahtuukin niin paljon upeita ja vaikuttavia käyntikohteita. Se onkin ehkä myös yksi syy, miksi Krakova on niin upea!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 16.6.2018 at 22:17

  Oi Krakova <3

  Viime vuonna siellä olin ja ihastuin kaupunkiin. Nyt otan pojat mukaan ja mennään viettämään sinne neljä päivää heinäkuussa. Kaupunki on juurikin sopivan kompakti ja mielenkiintoinen teineillekin. Suolakaivos on vielä käymättä, mutta nytpä tulee sekin katsottua!

  • Reply Outi 16.6.2018 at 23:40

   Taatusti löytyy reineillekin mielenkiinoista tekemistä ja nähtävää Krakovassa! On se vaan niin huippu kaupunki!

   Tuo suolakaivoshan on ihan loistava paikka varmasti myös poikien kanssa. Siitä innostuu taatusti minkä ikäiset tahansa!

 • Reply Riitta 15.6.2018 at 21:50

  Krakova on Puolan helmi. Upeasti säilynyt historiallinen kaupunki, jonka kadut kuiskivat dramaattisia tarinoita. Vierailin siellä kerran yliopistossa, oli hienoa kävellä samoja reittejä kuin Kopernikus.
  Suolakaivos teki sanattomaksi. Mitä monitaitureita kaivosmiesten keskuduesta taannoin löytyikään.

  • Reply Outi 16.6.2018 at 23:37

   Amen. Kaikki sanat! Krakova on todellakin helmien ykkönen. Uskomatonta, kuinka sellaisen historian omaava paikka onkin niin hyvin säilynyt! Ja suolakaivos oli kyllä aivan valtavan upea!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 15.6.2018 at 19:41

  On niin ihanaa, kun löytää uuden lempikaupungin tai ylipäänsä paikan, joka kolahtaa! 🙂 Krakova on kiinnostanut jo niiiiin kauan, täytyy kyllä ehdottomasti mennä käymään siellä. Auswich mua pelottaa ja kammottaa jo valmiiksi. Mutta on niin tärkeää, että se on olemassa.

  • Reply Outi 16.6.2018 at 23:36

   Auschwitz oli pelottava ja kammottava. Ihan todellakin! Pahan olon aaltoja ja paljon. Ja kyyneleitä. Ja koko ajan toivoi, että joku kertoisi, että kaikki se olisi ollut vain elokuvaa.

   Mutta kyllä. Krakova oli aivan ihana! Ja ihanaa todellakin, kun joku paikka kolahtaa ja kunnolla! Aika useat kohteet on kuitenkin kivoja, mutta monesti tulee se tunne, että tuskinpa tänne ihan heti palaan. Krakovaan tiedän että palaan. Ehkä nopeastikin.

 • Reply Terhi 13.6.2018 at 08:53

  Kävin muutama vuosi sitten ja aika samoilla mentiin. Eniten pidin suolakaivoksesta, sinne kannatti ehdottomasti ottaa retki koska opas vei meidät kaikkien jonojen ohi. Tosin Wavelin linnassa emme mekään olleet jostain syystä. Sen sijaan olimme hevosajelulla kaupungilla – mahtavaa.

  • Reply Outi 16.6.2018 at 23:32

   Noita hevosajeluita mekin nähtiin monia. Oli aika pramean näköistä kun valkea ratsut vetivät perässään upeita valjakkoja ja hevosenkengät kolisivat pitkin mukulakivikatuja!

 • Reply Mari 10.6.2018 at 05:49

  Juuri ensi viikolla menossa, kiitti vinkeistä, pääsin jo fiilistelemään?. Miten kannattaa, siis kätevintä ja edullisinta neljän hengen porukan mennä lentokentältä hotellille (taxi/julkiset ero)? Entä Auswitczhiin?

  • Reply Outi 10.6.2018 at 21:10

   Hei upeeta, jos tästä oli apua! Toivottavasti teidän reissulle sattuu yhtä hyvät ilmat kuin meille!

   Meitä oli kaksi, ja mentiin taksilla molemmat suunnat lentokentälle. Hinta oli noin 25€ vanhan kaupungin liepeille, joten ei mielestäni lainkaan paha varsinkin jos isommalla porukalla liikkuu. Julkisilla lentokentältä liikkumisesta en tiedä, mutta ylipäänsä julkiset olivat kovin halpoja, joten veikkaanpa että aika edukkaasti pääsee vaikkapa bussilla.

   Auschwitziin meillä oli valmis paketti, johon kuului kuljetukset ja opas. Meille kerrottiin, että alueelle voi mennä ihan omineensakin, mutta kiertely käsittääkseni tapahtuu aina ryhmissä. Ja jos menee omineen ilman etukäteisvarausta, voi vaarana olla, että kaikki päivän ryhmät ovatkin täynnä. Tämä on siis vain kuulopuhetta, ei välttämättä faktaa, joten jos olette suunnitelleet menevänne omatoimisesti tuonne, kannattaa tämän mahdollisuus ottaa huomioon. Paketti johon kuului kuljetus ja opas maksoi noin 40€/hlö. Tuntuu paljolta, mutta oli se kyllä sen arvoista. Päivä on muutenkin pitkä varsinkin jos on aikeissa kiertään molemmat keskitysleirit. Minä olin todella onnellinen, että päivän päätteeksi sain vain hypätä parkkipaikalla odottavaan minibussiin ja herätä vasta hotellin ovelta 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 8.6.2018 at 10:29

  Minä tykkäsin kans ihan hirveästi Krakovasta! Suolakaivoksessa ei käyty, mutta muuten ollaan tallusteltu paljolti samoja polkuja. Ah, niitä ravintoloita ja ihastuttavia kujia ja aukioita! Mä olin kans ystävän kanssa siellä reissussa, joten oli ihan mahtavaa kun sai kerrankin oikein huolella tutustua iltaelmään – erityisesti kun se on Krakovassa (ja juuri Kazimierzissä!) niin monipuolista.

  Hinnat oli tosiaan miellyttävät, vaikkakin mun käydyistä Puolan kaupungeista Krakova tuntui kalleimmalta.

  Kävittekö muuten siellä Tytanon tupakkatehtaan alueella? Se vaikutti todella mielenkiintoiselta myös, vaikka siellä piipahdettiin vain yhden alkuillan verran. Siitä on selkeästi tulossa sellainen Telliskiven oloinen alue.

  Saisikohan joku päivä revittyä jostain aikaa, että kirjoittaisi omatkin kokemukset Krakovasta blogiin… 😀

  • Reply Outi 9.6.2018 at 23:20

   Mun mielestä Krakova pitääkin kokea ilman lapsia! Erityisesti tuon iltaelämän osalta mutta myös noiden nähtävyyksien, jotka ovat aika raskaita lapsille. Suolakaivos ei olisi tullut kuulonkaan vuosikkaan kanssa, ei myöskään Auschwitz eikä varmasti edes Wawel, jos sinne sisään olisi päässyt. Krakova on niin täynnä upeita nähtävyyksiä, että kyllä olisi harmittanut, jos jotain näistä olisi pitänyt jättää väliin.

   Tupakkatehtaan alue jäi kyllä väliin, en edes missään törmännyt moiseen ? Jännä. Mutta vaikuttaapa kivalta paikalta jos Telliskiveen sitä voi verrata! Taas hyvä syy palata Krakovaan!!! ?

  Leave a Reply