Matkahaaveita 2017: Ulkomaan haaveet ja yksi varattu matka

keskiviikko, tammikuu 18, 2017

Edellisessä jutussa haaveet veivät kotimaan matkailuun, joten nyt on aika siirtyä rajan tuolle puolen. Että mitäs me ollaan sitten suunniteltu tälle vuodelle?

Reissujalkaa kolottaa niin vietävästi, mutta todellisuudessa makaan työajan ulkopuolella ainoastaan vaakatasossa, kun hädin tuskin kivuiltani pystyn kauppaan kävelemään. Hieman ehkä liiottelen nyt, mutta tuntuu aivan järjettömältä ja epäreilulta, sillä mammaloma kolkuttelee ovella ja tuon kuukauden aikana kun olisi mahdollisuus tehdä vaikka mitä kivoja lähialuematkoja, jos vaan kroppa kantaisi. Vaan ei. Kaipa se aika on tarkoitettu pyhittää lepäilyyn, joten nyt jos koskaan on siis oikea hetki haavematkoille.

Barcelona

Tästä ei tarvitse vain haaveilla, sillä tänne me mennään! Aivan jumalattoman upeeta päästä tänäkin vuonna Espanjaan! Viime vuonna Madridin reissulla jäi viinit ja tapakset suurelta osin maistelematta alkaneen raskauden takia, mutta nyt pääsen korjaamaan tilanteen. Ja muutenkin, Espanja! Ihanuutta!

Mutta mikä tuuri meille kävikään? Juurikin tuona ajankohtana syyskuun loppupuolella Barcelona peittyy koko viikon kestävään fiestaan, jolloin juhlitaa Barcelonan omaa suojelupyhimystä Virgin de la Mercèä. Fiesta on Barcelonan suurin kaupunkitapahtuma, joka huipentuu sunnuntain pääfiestaan ja ilotulituksiin. Että näin! Siistiä…vai ei sittenkään? Tavallaan kyllä ja onhan se upeeta päästä keskelle sitä aidointa itseään. Mutta olenko sittenkään ihan samaa mieltä tästä enää kuin palauttelen mieleeni, että matkustetaan luultavasti ensimmäistä kertaa pikkuapinan ja rattaiden kanssa ulkomaille? Luulot pois heti kättelyyn ja VAMOS! Täytyy kai vaan heittäytyä juhlahumuun ja sulautua massaan.

Kaupunkilomalla MadridissaMadrid kaupunkiloma

Viro, Latvia, Liettua: autoillen Baltiassa

Reissu, jota ei tarvitsisi etukäteen kamalasti suunnitella. Sen kuin vain pakkaisi auton ja ajaisi paattiin.

Viroa olisi ihana nähdä pidemmällekin kuin Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Myös Latvian rannikko – erityisesti Jurmala – kiehtoo, ja muutama vuosi takaperin ihastuin Liettuan Kaunasiin, johon palaisin millon vain takaisin. Jos aikataulut järjestyy, luulen, että meidät voi nähdä Baltian maanteillä vielä tämän kesän/syksyn aikana.

Riiasta 2015

Riiasta 2015

Riiasta 2015

Riiasta 2015

Tallinnan vanhan kaupungin kaduilta

Tallinnan vanhan kaupungin kaduilta

Ruotsi

Lähimaat haltuun. Ruotsissa on tullut lähivuosina käytyä aivan liian vähän. En muista milloin olisin Tukholmassakaan käynyt. Tukholma olisi ainakin sopivan lähellä ja helppo kohde, jos haluaisi harjoitella lentomatkustamista vauvan kanssa. Vuosien varrella Tukholmasta on putkahdellut niin kivoja juttuja ja suosituksia, että tyhmäähän se olisi jättää sinne menemättä.

Toki maassa olisi paljon paljon muutakin mielenkiintoista kuin pääkaupunki. Erityisesti viehättävä Gotlanti kiinnostelisi luontonsa puolesta hurjastikin.

Pietari

Venäjälle junalla ja kysynpä taas vaan miksei tätäkään matkaa ole saanut toteutettua jo aiemmin. Kuinka helppoa olisikaan hypätä Helsingin rautatieasemalta junaan ja hurauttaa naapurivaltioon? Okei viisumisähläys ehkä hiukan hidastaa tahtia, mutta silti! Kerran olen Pietarissa käynyt, mutta se oli enemmänkin päätöntä krapulaista harhailua kaupungin kaduilla, kuin tutustumista oikeaan Pietariin. Uusintaottelua odotellessa.

Laivalla Pietariin

Montenegro

Haave, jonka toteutumista epäilen suuresti. Montenegro on kiehtonut jo useamman vuoden ajan. Voisin lentää Kroatiaan ja autoilla sieltä Montenegron rannikkoa pitkin upeista merenrantamaisemista pieniin kyliin välillä pysähdellen viinitiloilla (kai siellä on muuten viinitiloja?) ja autioilla rannoilla turkoosin meren äärellä. Käsittääkseni Montenegrossa on myös monia upeita kansallispuistoja, joihin olisi hienoa päästä patikoimaan.

Aasia

No nyt mennään jo liian pitkälle! Mutta aina voi haaveilla! Lohduton ikäväni Aasiaan, niinhän mä kirjoittelin. Ikävä on varmaan pysyvä vielä tämän vuoden, vaikken mä mahdottomana sitä pidä, että ensi talvena johonkin siihen suuntaan lähdettäisiin. Riippuu varmasti paljon rahallisesta tilanteesta, joka tulee luultavasti tulojen tippuessa olemaan sellainen, ettei kaukomatkoille noin vain lähdetä. Mutta haaveet on haaveita, ja ne toteutuu jos toteutuu. Thaimaan ruokia mulla on kuitenkin ikävä. Eikä kotikeittiö vie sitä ikävää pois.

Thaimaasta 2013

Thaimaasta 2013

Thaimaasta 2013

Thaimaasta 2013

Olishan näitä kohteita sitten vaikka millä ja mitalla, mutta parempi pitää lista lyhyehkönä ja ristiä sormet, että Barcelonan lisäksi johonkin muuhunkin ulkomaan kohteeseen vielä päästään. Mutta mulla on aika hyvä fiilis tästä vuodesta, että mukaan tulee jotain muutakin jännää kuin uusi matkakaveri. Nähtäväksi jää mitä!

Ihanaa reissuvuotta kaikille! Lopetan nyt haaveilun tähän ja jään odottelemaan, että joku näistä kotimaan tai ulkomaan haaveista ottaa tuulta allensa.

Huomenna starttaa matkamessut ammattilaispäivillä, johon tänä vuonna ensimmäistä kertaa pääsen osallistumaan. Lähden hakemaan reissuvinkkejä ja innostusta hulluiltakin tuntuvien haaveiden ja unelmien toteutumiseen!


Pssst… käy tykkäämässä sivustani Facebookissa ja seuraamassa Instagramissa (@outimoi)! Twitteristäkin (@maaquzuu) mut löytää.

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply idahhh keskiviikko, tammikuu 18, 2017 at 11:58

  Me lähdettiin viime kesänä extempore Visbyn-risteilylle kun tuli sen verran hyvät tarjoukset vastaan. En pidä risteilyistä juurikaan, mutta Visbyn takia olin valmis hieman ”kärsimään” – ja se kannatti! Oli ihan super hieno reissu ja suosittelen ehdottomasti. Yhdessä päivässäkin ehtii näkemään todella paljon 🙂

  • Reply Outi keskiviikko, tammikuu 18, 2017 at 13:11

   Onpas kiva kuulla lisää positiivista Gotlannista ja Visbystä!! Ja että yksi päiväkin on käymisen arvoinen, mahtavaa. Voi kun onnistuisin sinne pääsemään vielä tänä vuonna!

   • Reply Salaine torstai, tammikuu 26, 2017 at 19:09

    Miten visbyhyn pääsee edullisesti? Nyt viikkarin hinta oli jotain vajaa 900 e.

    • Reply Outi perjantai, tammikuu 27, 2017 at 10:52

     Minä en vielä ole perehtynyt asiaan, joten kuulisin myös mielellänin vinkkejä muilta, jos joku tietää. Veikkaisin että lentäen Ruotsiin ja paatilla saarelle olisi lompakkoystävällisin, mutta myös hidas vaihtoehto.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY keskiviikko, tammikuu 18, 2017 at 15:57

  Heii, suosittelen tosi lämpimästi Baltian road tripiä, tehtiin sellainen viime kesänä. Kymmenen päivää ja kuusi kohdetta, aivan huippureissu! 🙂 https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/tag/road-trip/

  Erityisesti tykästyin Vilnaan, Latvian Cesikseen ja Kuurin kynnääseen eli Liettuan dyynierämaihin. Jurmala on myös oikein kiva, paljon kivempi kuin Pärnu mielestäni… 🙂

  Kysele vaan, jos tulee mieleen jotain, annan mieluusti vinkkejä!

  • Reply Outi torstai, tammikuu 19, 2017 at 17:51

   Kiitos paljon linkistä, käyn ehdottomasti lueskelemassa vinkkejä 🙂 Mä luulen kans, että siellä on paljon nähtävää ja mieltä lämmittäviä paikkoja.

 • Reply Reeta torstai, tammikuu 19, 2017 at 12:38

  Paljon onnea pikkuisen johdosta! Vauvan kanssa matkustaminen on helppoa, jos vauvalla ei ole ylimääräisiä vaivoja (kuten koliikkia). Kasa vaippoja ja pesuliinoja mukaan, niin selviät missä vain; vielä helpommin jos vauvan eväs kulkee kropassasi mukana ensimmäiset 4-5kk.
  Kannattaa satsata hyvään ergonomiseen kantoreppuun, niin pärjäätte ilman rattaitakin monessa paikassa. Hyviin matkarattaisiin kannattaa myös panostaa: Kevyet, pieneen kokoon menevät, yhdellä kädellä työnnettävät, vähän tavaraakin kyytiin mahduttavat. Ja mikä mukavaa, vauvan kuljettimet, rattaat ja turvaistuimet saa (yleensä) lennoille ilmaiseksi mukaan!

  Me ollaan reissattu kaikenikäisten kanssa (2-viikkoisesta 14-vuotiaaseen ?) ulkomaita myöten ja hyvin on aina mennyt, vaikka paljon on tapahtunutkin.
  Tuli vielä mieleen pikkuvinkki: jos kovin kuumassa kuljette, vauvan oloa voi helpottaa kastelemalla vauvaharson ja laittamalla sen joko suoraan peitoksi vauvan iholle tai esim rattaiden kuomun reunan päälle. Viilentää ilmaa rattaissa sellaiset viisi astetta!

  • Reply Outi torstai, tammikuu 19, 2017 at 17:56

   Kiitos Reeta vinkeistä (ja onnitteluista)! 🙂 On tässä paljon opettelemista ja mietittävää kun täytyy ajatella jonkun pienen avuttoman ja viattoman ihmisen tarpeita ensisijaisesti. Menemällä ja kokemalla sitä kai parhaiten oppii, mutta kaikki vinkit on toki kullanarvoisia.

 • Reply Jenna / With huge passion for life maanantai, tammikuu 23, 2017 at 09:18

  Baltian roadtrip voisi toimia hyvin vauvan kanssa 🙂 Hyvin se Barcelonankin reissu menee! Haaveilen itsekin Pietarista. Viisumia vaan hakemaan ja allegron kyytiin. Kuulostaa jopa liiankin helpolta.

 • Reply Maria maanantai, tammikuu 23, 2017 at 15:10

  Viroon on ihana tehdä pieniä reissuja ruuan, maisemien, shoppailun ja esim urban explorationin parissa eikä lompakko köyhdy hirveästi, ekäpä siitä lääkettä pahimpaan matkakuumeeseen 🙂

  • Reply Outi maanantai, tammikuu 23, 2017 at 18:21

   Tykkään Virosta kyllä hurjasti. Tallinnassa on tullut käytyä lukemattomia kertoja ja Tartto oli myös viehättävä. Mutta sielläkin on varmasti nähtävää niin paljon näiden ikisuosikkien lisäksi, että pidempi road trip olisi kyllä poikaa!

 • Reply vilminaa maanantai, tammikuu 23, 2017 at 15:12

  Ihanaa reissuvuotta sinullekkin ! Itsellä tämän vuoden unelma matkakohteina on ainakin jo päähänpinttymäksi noussut Norjan Bergen ja Trolltunga, sekä Thaimaa. 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, tammikuu 23, 2017 at 15:20

  Baltia kuulostaa vauvan kanssa tosi hyvälle! Välimatkat lyhyitä eikä reissu maksa maltaita. Omassa autossa on niin näppärä vielä pitää kaikkea sitä roinaa mukana, mitä vauvan kanssa yleensä tarvitsee. Tai ainakin haluaa varmuuden vuoksi ottaa mukaan.

  Me käytiin esikoisen vauva-aikana Pietarissa risteilemällä, kun saatiin se edullisesti eikä tarvinnut häslätä viisumeiden kanssa. Ne Pietarin laivat tosin on jo melko kulahtaneita, mutta kaveri antoi ihan hyvät arviot perhehytistä. Tää jos mikä oli superhelppoa matkailua ja kesäpäivä Pietarissa oli ihana!

  • Reply Outi maanantai, tammikuu 23, 2017 at 18:28

   Itsekin kokenut juuri tuon Pietarin laivan nuhjuisuuden ja senpä takia tuo vaihtoehto allegrolla olisi enemmän mieleen. Pääsisi kaiken lisäksi nopeamminkin perille 🙂 Autolla liikkuminen lähimaissa kiinnostaa kyllä kovasti varsinkin kun noiden maiden kiertely on jäänyt vähän vähäiselle lukuunottamatta pääkaupunkeja. Ja juuri tuo mutkattomuus vauvan kanssa, kun saisi pysähdellä silloin kun huvittaa ja tavarat kulkisi mukana jatkuvasti.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas tiistai, tammikuu 24, 2017 at 19:06

  Kuulostaa kyllä ihan toteutettavilta unelmilta vauvavuodelle. Tuo roadtrip Baltiassa juuri välimatkojen kanssa voisi olla kätevä. Ja Thaimaahan on maailman paras kohde vauvan/lasten kanssa 🙂

  • Reply Outi keskiviikko, tammikuu 25, 2017 at 20:08

   Toivottavasti tosiaan joku näistä suunnitelmista myös ottaa tuulta allensa. Toivon varsin reissurikasta vuotta itselleni ja kaikille teille muillekin toki 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, tammikuu 24, 2017 at 22:23

  Haaveilu on aina kivaa 🙂 Aikaisempina vuosina, kun loma-ajat olivat aika tarkkaan määriteltyjä, niin matkat oli usein varattuna jopa yli puoli vuotta aikaisemmin, mutta ehkä nyt sitten tänä vuonna, vapaammalla aikataululla, pidättäydytään lyhyemmässä suunnittelujänteessä. Tosin ideoita kesää ja alkusyksyynkin on jo putkahdellut … mutta niinhän se matkojen osalta aina on, ei niitä, ideoita, voi oikein estää tulemastakaan 🙂

  • Reply Outi keskiviikko, tammikuu 25, 2017 at 20:09

   Itsellänikin tämä vuoden ”loma” antaa toisinaan aika paljon vapauksia, mutta samalla myös vie niitä. Mutta jos yhtään on helppo tapaus tulossa niin uskonpa että reissaan vuoden aikana sen minkä kerkeän 😀

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net keskiviikko, tammikuu 25, 2017 at 14:16

  Kaikki kohteet kuulostaa todella mukavilta, meidän ämpärilistalla noista on Montenegro. 🙂

  Mutta hei, nyt sitten vinkkinä; jos lapsi sattuu olemaan ns. helppo tapaus, kannattaa mammalomalla lähteä muksun kanssa vaikka kaksin matkalle! Miikan ollessa töissä minä pakkasin monasti tytön kantoreppuun ja matkarattaat ruumaan ja suuntasin siivillä tutustumaan muita maita. Joskus yksin, joskus kavereiden kanssa. Niistä on jäänyt oikein hyvät muistot.

  Aluksi tuntuu vähän jännältä, mutta hyvin se meni.

  Oikein mahtavaa loppuodotusta! Kyllä se siitä ja lopussa kiitos seisoo. 🙂

  • Reply Outi keskiviikko, tammikuu 25, 2017 at 20:12

   Kiitos tästä kannustavasta kommentista! Tosiaankin toivon että on uskallusta lähteä yksinkin reissuun beben kanssa, ja toisaalta tosiaan mahdollisuus siihen. Mutta jos kaikki menee hyvin, niin en jaksa epäillä ettenkö olisi suuna päänä varailemassa matkoja ties ja minne kun sen aika koittaa!

 • Reply Salaine torstai, tammikuu 26, 2017 at 19:11

  Ihania haaveita! Toivotaan, että titeutuvat. Itselläni on pitkä haavelista ja nyt odottelen niiden toteutumista. Meillä pääsiäisenä meno Vilnaan.

  • Reply Outi perjantai, tammikuu 27, 2017 at 10:53

   Oi, Vilna on kiva! Jos mahdollista, niin käykää myös Kaunasissa. Muutaman tunnin junamatka eikä maksa paljon. Itse ihastuin Kaunasiin ihan loputtoman paljon!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita torstai, tammikuu 26, 2017 at 20:46

  Hyviä suunnitelmia kaikki ja hei sehän on yksi matkailun helmistä se haaveilu! Sitten kun on h-hetki tilata matka, niin ei tarvitse alkaa kaivelemaan nettiä mihin mentäisiin, vaan voi ottaa esiin käyttövalmiin suunnitelman. 🙂

  • Reply Outi perjantai, tammikuu 27, 2017 at 10:54

   Totta tämä! Vaikka minulla tuskin koskaan tulee sitä ongelmaa etten tiedä mihin haluaisin mennä. Haaveita ja vaihtoehtoja on loputtomasti! 😀

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä perjantai, tammikuu 27, 2017 at 14:13

  Haaveilu on olennainen osa matkailua myös mulle. Tykkään haaveilla, suunnitella ja intoilla omista ja muiden reissuista 🙂 Länsi-Ruotsia voin suositella helppona kohteena, sopivan erilaista kuitenkin. Tuolta muutama länsirannikkofiilistely: http://fiiliksiajahetkia.blogspot.fi/p/ruotsin-lansirannikko.html

  • Reply Outi perjantai, tammikuu 27, 2017 at 16:20

   Kiitos linkistä! käyn ehdottomasti fiilistelemässä! ?

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, tammikuu 28, 2017 at 08:42

  Onnea odotukseen! Johan siinä varmaan on jännitystä tarpeeksi, mutta ymmärrän täysin myös reissuhaaveilun 🙂 Barcelona on yksi omista suosikkikaupungeista, toivottavasti fiestat ei haittaa matkaa. Haaveita on tälle vuodelle itselläkin läjäpäin, ja lista muuttuu ja etenkin kasvaa koko ajan. Tämä vuosi tullaan todennäköisesti viettämään pääasiassa Aasiassa, mutta sitäkin enemmän haaveilen Suomen reissusta! Siitä on kumminkin jo neljättä vuotta kun olen Suomessa ollut…

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, tammikuu 28, 2017 at 12:03

  Kivoja haaveita, lähtisin näistä minne vain! Pari vuotta sitten roadtrippailin Kroatista Montenegroon, mutta Budva ei ollut määränpäänä kaikkein paras. Sen vuoksi Montenegrosta ei jäänyt kovinkaan kummoinen mielikuva, mutta ehkä pitää mennä joskus uudestaan näkemään parempia paikkoja 🙂

 • Reply mertsik lauantai, tammikuu 28, 2017 at 19:03

  Mahtavia haaveita! Toivottavasti mahdollisimman moni toteutuu. Barcelona on ihana. Sinne voisin mennä anytime 🙂 Meillä oli myös suunnitelmissa Pietari. Viisumit vetämään ja liput Allegron kyydillä itäiseen naapuriin. Valitettavasti kaverit juuri peruivat oman matkansa ja mekin jäätiin nyt miettimään mitä tehdään. Ehkä siirretään reissua ainakin keväämmälle. Tarkoitus oli lähteä jo maaliskuussa, jolloin siellä voi olla yhtä huonot kelit kuin täällä.

  • Reply Outi sunnuntai, tammikuu 29, 2017 at 19:57

   Kevät voikin olla oikeen oiva aika mennä Pietariin, jos sattuu aurinkoinen päivä kohdalle. Itselle ajankohta olisi ennemminkin loppukesä/syksy, mikä tuskin sekään pöllönpi ajankohta

 • Reply Liza in London sunnuntai, tammikuu 29, 2017 at 16:14

  Kivoja suunnitelmia! Montenegro on aivan ihana – pieni maa täynnä niin upeita vanhoja kaupunkeja, salaisia rantoja, kaunista luontoa ja historian havinaa. Myös Pietaria voin suositella lämpimästi, ja juna on se helpoin keino päästä sinne. Mukavaa reissuvuotta! 🙂

  • Reply Outi sunnuntai, tammikuu 29, 2017 at 20:00

   Montenegro on kiehtonut jo pitkään ja suurin osa tuntuu siitä kovasti tykkäävän. Sormet ristiin että sinne pääsen lähitulevaisuudessa

 • Reply Aino sunnuntai, tammikuu 29, 2017 at 23:03

  Matkahaaveilu & unelmointi on parasta. Olen itsekkin miettinyt pääni puhki miksei Pietarin tai Tukholman läheisyyttä tule hyödynnettyä! Molemmat ovat ehdottomasti kohteita, joissa haluan käydä pian 🙂 Tukholmassa olen käynyt joskus ihan lapsena viimeeksi. Tällä hetkellä unelmoin Nycin ja Islannin reissun yhdistämisestä, sinne olisi superhalpoja stop over lentojakin..

  • Reply Outi maanantai, tammikuu 30, 2017 at 12:09

   Stop over Islannin kautta Nykiin kuulostaa kyllä loistavalta ja ilmeisen suosittu yhdistelmä myös. On se tosiaan kumma että kaukomaille ja muualle Eurooppaan matkustaan useamman kerran vuodessa mutta naapurimaihin ei saa mentyä sitten kirveelläkään. Jospa tänä vuonna tähän tulisi muutos 🙂

  Leave a Reply