Lohduton ikäväni Aasiaan

tiistai, joulukuu 20, 2016

Eipä ole kauaakaan siitä, kun julistin etten kaipaa kaukomaille, keskityn mielelläni lähiseutujen koluamiseen ja pitkät, väsyttävät reppureissut jäävät historiaan. Että olinkin kyllästynyt siihen ajatukseen, että kaikki vaatteet olisivat liiskaantuneena rinkan pohjalle, joka ilta joutuisin tarkistamaan petini luteiden ja muiden mönkijöiden varalta, enkä koskaan voisi olla varma kuka yrittää vedättää ja keneen voi luottaa.

Nyt kuitenkin pimeimpänä kautena, kun pakeneminen märältä ja kylmältä onnistuu vain torkkupeiton alle, nuo ajatukset saavat hymyilemään ja olen alkanut kaipaamaan ihan mielettömästi tuonne aurinkoiseen, kosteaan ja eläväiseen Aasiaan. Trooppinen ilmasto, villi luonto ja lempiruokani: tällä hetkellä en toivoisi muuta.

Eikä auta yhtään, että sosiaalinen media täyttyy joka päivä ihmisten reissukuvilla. Suurin osa Aasiasta tietenkin. Käännellään nyt sitten veistä haavassa oikeen kunnolla ja kaivetaan muistoja muutamalta Aasian reissultani. Toimii virtuaalimatkakin, ainakin pahimpaan nälkään..

Parhaat muistoni Aasiasta

1. Polttava aurinko ja kaatosateet

Näin herkkähipiänäkin rakastan aurinkoa ja lämpöä aivan valtavasti. Vaikka nahkani käryää oitis paahtavassa auringossa, en voi vastustaa ihania rauhallisia hiekkarantoja ja palmupuita. Se tunne kun pulahdan siihen hädin tuskin virkistävään linnunmaitoon, painan pääni pinnan alle ja pääsen kurkistelemaan snorkkeleiden läpi vedenalaista maailmaa, on maaginen!

Togean

Ja toisaalta myös niissä kaatosateissa, jolloin tuntuu että taivas repeää, on omanlainen viehätyksensä. Missään muualla en ole kokenut niin kovia rankkasateita kuin Malesiassa. Ilma oli jo pitkään ihan uskomattoman painostava ja jo ennen sateita katseltiin kaukaa lähestyvää salamointia. Kaupungissa oli helppo etsiä sadesuoja, mutta kyllä sitä vettä tuli niin paljon, ettei edes suojassa voinut välttyä jalkojen kastumiselta. Ei sellaistakaan kotisohvalta koe.

2. Ruoka

Aasialainen ruoka on mun herkkua. Piste. Kokkikoulu Thaimaan Chiang Maissa antoi intoa myös ruveta kokkailemaan kotona näitä herkkuruokia, ja tämän reissun jälkeen meillä ei paljon muuta syötykään kuin tulisia kookoscurryja ja thai-basilikalla höystettyjä wokkeja. Rakastan aasialaisia makuja, ja erityisesti Thaimaa ja Nepali ovat vieneet kielen mennessään.

thaimaalainen ruoka thaimaalainen ruokaThaimaalainen ruoka

3. Trekkailua ja sukeltelua

Luonto on pop ja aina isossa osassa reissuillani. Kaksi mieleenpainuvinta luontoelämystä Aasiasta on varmastikin trekki Nepalissa ja sukeltelu Indonesiassa. Vuoret vangitsee, mutta niin vangitsee pelottava ja ihmeellinen vedenalainen maailmakin. Huh ja huh. Tällaisten kokemusten perässä voisin vaikka heti sulloa tavarat rinkkaan ja ottaa seuraavan lennon Aasiaan.

Nepali langtang Togean sukeltelu

4. Unohtumattomat matkustuspäivät

Näitä kaipaa ja sitten kuitenkaan ei. Jotta saavuttaa jotain, mitä ei halua unohtaa, on tehtävä sen eteen valtavia henkisiä uhrauksia. Nepalin vuoristotiet eivät ole heikkohermoisille, ei myöskään lauttamatkat Indonesiassa. Ei voi tietää, onko hengenlähtö ollut joskus lähellä, mutta siltä se on välillä tuntunut. Vaikken tosiaan nyt suoraan voi sanoa näitä hiekkateitä ja kolisevia busseja kaipaavani, on näistä matkoista jäänyt niin uskomattomat muistot etten antaisi mitään pois. Turvallisuusstandardit ovat kaukana todellisuudesta täällä, eikä ole auttanut muu kuin tarttua kaksin käsin penkkiin ja antaa henkensä näitä teitä kolunneiden ihmisten käsiin.

nepal langtang bussimatka (1 of 1)

5. Ne ihanat eläimet!

Ehdottomasti reissujen kohokohtia on päästä seurailemaan upeita luonnossa eläviä söpöläisiä. Apinoita, orankeja, sarvikuonoja, liskoja, mereneläviä, you name it! Vaikka tuntui, että Väli-Amerikassa luonto oli vieläkin lähempänä ja upeita eläimiä näki tuon tuosta, ei Aasiassakaan koetut eläinkohtaamiset kalpene näiden rinnalla.

Presbytis thomasi Sumatranorankinepali eläimet (1 of 3) nepali eläimet (2 of 3) nepali eläimet (3 of 3)

+1: Rento elämä

Vaikka tämän soisi olevan itseisarvo kotona ja kaikkialla, on se vaan tosi, etten ole missään muualla kokenut niin rentoa elämää ja mutkattomia päiviä, kuin Aasian reissuilla. Tätä ei voi väheksyä ja tässä ehkä se suurin syy, miksi sinne taas kaipaankin. Huolettomuutta ja vapautta. Rento elämä yhdistettynä hyvään ruokaan ja unohtumatomiin elämyksiin, ei voi saada aikaan muuta kuin ikävän näiden päivien ja maisemien perään.

thaimaa (1 of 3) thaimaa (2 of 3)thaimaa ton saithaimaa (3 of 3)


Hakukoneet ovat viime päivinä käyneet kuumana eikä koskaan tiedä milloin tämä tyttö päättää täräyttää ensi vuodelle lennot kaukaisuuteen. Löysin ensi syksylle Finnairin suorat lennot 600€:lla, joka on mielestäni varsin kohtuullinen. Pukki ei varmaankaan ole ihan niin armelias, että konttiin lentolippuja laittaisi, mutta onpahan toivottu.

Matkamessuihinkaan ei ole enää pitkä aika, joten pian pääsee taas inspiraation lähteille ja nostattamaan matkakuumetta entisestään.

Ps. Pahoittelut videoiden luokattomasta laadusta, mutten voinut vastustaa kiusausta.


 Psssst…Käy tykkäämässä blogistani Facebookissa ja seuraile Instagramissa!

You Might Also Like

47 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista tiistai, joulukuu 20, 2016 at 15:16

  Toi kiikkukuva on niin ihana! Siinä jotenkin kiteytyy koko filosofia mainitsemastasi huolettomuuden tilasta. On vain tämä hyvä hetki, tässä ja nyt ja huomisen murheita ei ole olemassakaan 🙂 Voi kuinka itsekin rakastan matkailussa juuri tuota ihmeellistä huolettomuutta. Paha maailma kaukana jossain…

  • Reply Outi tiistai, joulukuu 20, 2016 at 20:01

   Sinäpä sen sanoit 🙂 Vaikken haluaisi ajatella että maailma on paha, niin kyllä jotenkin tuo huolettomuus matkailussa vie mukanaan. Ja sen olen kokenut erityisen lähellä tuolla Aasiassa. Asenteet, ilmapiiri ja elämän rytmi. Rentoa ja mutkatonta. En väitä ettäkö paikalliset olisivat vailla huolia ja murheita, mutta joku siinä on että yleisesti noissa paikoissa hitaampi tahti ja rento rantaelämä hivelee jokaista aistia 😉

 • Reply Janni / Lentopelko sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 17:43

  Voi että, odotan kyllä sitä että pääsen itsekin Aasiassa käymään. Valmistujaisreissusta on kyllä onneksi puhuttu. 🙂 tän postauksen perusteella matkakuume senkun kasvoi! Ja aivan ihania kuviakin.

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 18:12

   Vaikka maailma on täynnä siistejä reissukohteita, niin Aasian elämäntyyli sopii meikäläiselle kun tikku silmään. Toivottavasti valmistujaisreissu on yhtä mieluinen sulle kuin Aasia on ollut mulle ??

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 19:05

  Vaikka olenkin Aasiassa käynyt, Etelä-Amerikka, tai oikeastaan molemmat Amerikat ovat mulla ne akuutin kaukokaipuun kohteet. Siitä annan kyllä Aasialle pisteet, että fanitan monia sen ruokia. Ja Nepal on mulle sellainen kohde, että sinne mulla on jatkuva kaiho päästä, rakastumaan niihin vuoriin. Tosin en sinänsä miellä Nepalia osaksi Aasiaa, lähinnä se vaan on mulle maa siellä jossain vuorilla 😀

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 18:15

   Etelä-Amerikka on ollut sellainen pitkäaikainen haave itsellekin, vaikka tuo hienoinen pettymys Väli-Amerikkaan lievensikin hinkua sinne päin maailmaa. Toki Väli- ja Etelä-Amerikka eroavat toisistaan varmasti kuin yö ja päiv, mutta silti.

   Nepal on ollut mulle sellainen henkien paikka, mihin palaisin millon vain tilaisuuden tullen!

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 19:43

  Tuo rentouden fiilis ja lempiruoat, ah! Ymmärrän erityisen hyvin, että pimeässä Suomessa Aasia-kaipuu iskee 🙂 Chiang Mai oli jostain syystä Thaimaassa Cha-Amia enemmän minun makuun, vaikka oisin luullut sen olevan toisin päin. Pitääkin katsella Chiang Maista tehtyjen fillariretkien ja ruokakokemusten kuvia pian 🙂

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 18:17

   Chiang Mai oli kyllä ihana ja sympaattinen! Ja ne ihanat iltamarkkinat! Pohjois-Thaimaa onkin monelta osin vielä näkemättä, eli joskus sinnekin vielä pitää suunnata.

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 22:55

  Eipä huvittaisi olla tuon muovipullon omistaja.

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 18:19

   Nyt en kyllä ymmärrä, mitä muovipulloa tarkoitat, voitko hiukan avata? ? Tai joku joka ymmärtää, koska mulla lyö tyhjää ?

   • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, joulukuu 29, 2016 at 20:56

    Stacy taitaa tarkoittaa krokotiilikuvassa olevaa muovipulloa 🙂

    • Reply Outi torstai, joulukuu 29, 2016 at 21:38

     Kiitos tästä selvennyksestä!! Yritin tihrustaa muovipulloja kuvista mutten löytänyt 😀 Muovipullot on peevelistä. Indonesiassa nähtiin kolme sukupolvea heittelemässä muovipulloja lautan reunan yli mereen ”kuka heittää pisimmälle”-tyyppisesti. Sai tämän huvituksen seuraaminen aikaan jäätäviä väristyksiä selkäpiissäni. Tieto lisää tuskaa…

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 23:01

  Aasia, sinne minullakin on kova ikävä. Viime vuosina olen hurahtanut Pohjois-Amerikkaan ja Karibiaan, mutta takaraivossa jyskyttää Aasian-ikävä. Kohta viisi vuottta sitten tehtiin viimeisin kiertue ja siellä sai alkunsa esikoistyttäremme. Ehkä senkin takia sinne kaipaan.

  Ja samaa mietin turvallisuusasioista: pelkäsin niin paljon Kambodzan yöbussissa. Jälkikäteen kuulinkin, että samalla tiellä ja samalle bussiyhtiölle oli tapahtunut paha kolari pari päivää myöhemmin, jossa oli ollut suomalaisiakin mukana. Me oltaisiin voitu olla siinä, muttei oltu.

  Mutta toisaalta, mitä tahansa voi käydä vaikka kotipolulla.

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 18:23

   Tuo turvallisuus on kyllä sellainen, mikä mietityttää itseänikin välillä, mutta kuten sanoit, missä tahansa voi tapahtua mitä tahansa kamalaa, joten sen takia en ainakaan toistaiseksi ole reissuja väliin jättänyt.

   Minuun tuo Karibia ei tehnyt ainakaan viimeksi suuren suurta vaikutusta. Pikemminkin hassusti siellä reissatessani koko ajan vertasin paikkoja Aasiaan, ja siihen, miten Aasiassa kaikki on parempaa ?

 • Reply miraorvokki maanantai, joulukuu 26, 2016 at 11:06

  Eiiii! Tämä ei YHTÄÄN auta Aasiakuumeeseen 😀 Olen myös samaa mieltä Thaikkuruoasta, se on vaan parasta! Aikamoisia luontokohteita olet nähnyt reissuillasi. Ehkä sun pitää nostaa vielä rinkka selkään 😉

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 18:25

   Ehkä mun tosiaan pitää ? Ja kai sille on aikansa vielä. Toivottavasti säkin pääset ikävääsi pakoon mitä pikimmiten!

 • Reply Maria maanantai, joulukuu 26, 2016 at 16:28

  Veri vetää kohti seikkailuja eikä sitä tunnetta vastaan voi eikä kannata taistella 😉 Tässä on itse kullakin säästökuuri menossa jottai voi taas lähteä reissuun!

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 18:27

   On jopa hiukan orpo olo kun ei ole vielä mitään reissua ensi vuodelle suunnitteilla. Onneksi on koko vuosi aikaa suunnitella ?

 • Reply Sateenmuru maanantai, joulukuu 26, 2016 at 19:42

  No, listauksen perusteella en ihmettele miksi kaipaat takaisin Aasiaan! Hienoja kuvia ja kokemuksia. ^_^ Tuo kokkikoulu olisi minulle se sopivin vaihtoehto, vuoristoteille uskaltaisin myös, mutta armoton merisairaus saattaisi estää lauttamatkat. Toivottavasti pääset pian taas matkaan!

 • Reply Pirkko / Schildt maanantai, joulukuu 26, 2016 at 20:35

  Pitäisiköhän antaa Aasialle mahdollisuus 🙂 Juuri piirtelin tuossa karttaa kuluneen vuoden matkoista ja mantereista on tänä vuonna katettu vaan Eurooppa, Afrikka ja Pohjois-Amerikka. Ei osunut mitään erityisen innostavaa kohdetta Aasiassa tälle vuodelle, vaikka useimmissa maissa silläkin suunnalla on jossain vaiheessa käyty. Ensi vuodelle on kyllä yksi reissu Aasiaan jo varattu, vuorossa Nepal ja Bhutan. No toisaalta, emme kyllä perusta aurinkorannoistakaan, joten ehkä siinäkin sitten on yksi syy siihen, että Aasia ei ole erityisesti ollut meidän juttumme.

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 21:09

   Aasiasta kyllä löytyy uskomattomattoman hienoja kohteita vaikkei rantaihmisiä olekaan. Usein vain tuppaa nämä ihmisten kokemukset keskittymään paratiisirantoihin varsinkin tuolta Kaakkois-Aasiasta, mutta löytyyhän tuolta historiaa ja luontoa vaikka millä mitalla ilman tuota rantaelementtiäkin ?

 • Reply Sandra maanantai, joulukuu 26, 2016 at 23:16

  Olipas ihanat ja matkakuumetta nostattavat kuvat! Voin hyvin samaistua tunteeseen, että välillä on vaikea tasapainoilla reppureissailun ja säännöllisen elämäntavan välillä. Toisaalta on se reissujen vapaus, aurinko, mieli lepää, meri, huolettomat päivät ja ihana ruoka ja sitten toisaalta se rinkan penkominen, likaiset vaatteet, yöbusseissa nukkuminen, kuumuus liikennevälineissä ja kaupunkien kaaoksen väsyttävyys. Miten sitä löytäisi sopivan tasapainon näiden välille?

  Nyt vaan reissua varaamaan, vaikkei pukki muistaisikaan lipuilla! 😀

  • Reply Outi maanantai, joulukuu 26, 2016 at 23:58

   Nuo kaikkihan on kai loppujen lopuksi sitä, minkä takia tuollaisille reissuille aina lähtee uudestaan ja uudestaan. Nyt vaan tosiaan reissua varamaan, mutta milloin ja minne?! 😀

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty maanantai, joulukuu 26, 2016 at 23:50

  On pakko ihailla sun aktiivista tapaa matkustaa. Itse en ole ehtinyt snorklaamaan, sukeltamaan tai trekkaamaan, mutta kaikkia niitä haluaisin kovasti kokeilla. Tällä hetkellä vain olen siirtänyt ne johonkin tulevaisuuteen, kun matkaseura on vähän sopivampaa näiden harjoitteluun.

  Pirkolle vielä vinkkaisin, että esimerkiksi Thaimaan Chiang Mai on ihan huikea paikka ilman minkäänlaista paratiisiranta-meininkiä. Valtavasti historiaa, hyvää ruokaa ja ihania ihmisiä. Menisin takaisin koska tahansa.

  • Reply Outi tiistai, joulukuu 27, 2016 at 00:01

   Kaikelle on aikansa. Aktiivisia reissuja pystyy tosiaan tekemään helpommin, jos ei ole muita kuin itsensä huolehdittavana. Jos mukana on lyhtypylvään kokoisia veijareita, niin niiden ehdoillahan sitä paljolti on reissattava.

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 09:27

  Ymmärrän sua erittäin hyvin, myös mulla on jatkuva, lohduton ikävä Aasiaan. Eikä vähiten nyt, keskellä pimeintä Suomen talvea…

  • Reply Outi keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 22:26

   Kummasti niin monen siellä käyneen sydän on jäänyt matkalle. Kyllä tätä ikävää on päästävä lievittämään ennemmin tai myöhemmin! 🙂

 • Reply Emma keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 10:40

  Ymmärrän täysin ikäväsi Aasiaan, olen itsekin rakastunut ja ihan koukussa! Mulle kaakkois-Aasian lisäksi Kiina on suuri rakkaus ja kaipaan koko ajan sinnepäin takaisin.

  • Reply Outi keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 22:27

   Kiinassa ei ole tullut käytyä enkä liiemmin siitä ole innostunutkaan, mutta ehkä muutaman vuoden päästä pelattavat koripallon MM-kisat vievät minut ainakin Pekingiin. Saapi nähdä 🙂

 • Reply Heidi / Himomatkaajan turinoita keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 12:19

  Oi kun olikin tuttu tunne… Juuri kun on sitä mieltä (yleensä juuri heti jonkin pitkän reissun jälkeen), että nyt on matkat hetkeksi matkustettu, niin iskee aivan yllättäen se polttava matkakuume ja tietokoneen näppäimet saavat kyytiä… Ja siihenhän ei ole kuin yksi parannuskeino, -ottaa ja lähteä reissuun, jos ja kun oma elämäntilanne sen sallii! Toivon sinulle mukavia reissuja vuodelle 2017!

  • Reply Outi keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 22:29

   Kiitos! Ei se muu auta tosiaan kuin ottaa ja lähteä. Jos ei nyt heti Aasiaan niin lähiseuduille. Sillä pahin matkakuume selätetään 🙂

 • Reply Jenna / With huge passion for life keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 18:09

  Tää olisi voinut olla mun postauksen otsikko 😀 Aasiakuume on hillittömän kova!

  • Reply Outi keskiviikko, joulukuu 28, 2016 at 22:29

   hyvä tietää ettei olla yksin tunteittemme kanssa. Tsemppiä ikävän keskelle! 😉

 • Reply Lotta | Watia.fi torstai, joulukuu 29, 2016 at 04:38

  Ihana Aasia. <3 Niin monipuolinen! Mulla on vielä paljon Aasiaa koluamatta, mutta myös monta paikkaa, jonne haluan palata aina vain uudelleen.

  • Reply Outi torstai, joulukuu 29, 2016 at 15:42

   Ei Aasiaa tosiaan parilla muutaman kuukauden reissulla koluta, mutta kyllä siitä mukavan yleiskuvan voi jo saada. Ja se riitti mulle siihen, että Rakastuin! ?

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, joulukuu 29, 2016 at 19:05

  Ihania fiilistely kuvia <3 Huoh, ainahan se Aasia meillä on mielessä ja tuo +1 oli aivan paras 😀

  • Reply Outi torstai, joulukuu 29, 2016 at 21:41

   Kiitos! Aasia on mielessä jatkuvasti, aivan totta! Uskon vakaasti että sen aika koittaa ennemmin tai myöhemmin 😛 Himoitsen vaan niitä ruokia…slurps…

 • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, joulukuu 29, 2016 at 20:53

  Nepali ja vuoret <3 Thaimaan linnunmaidon lämpöiseen veteen voisin myös pulahtaa milloin vain. Aasia on! 🙂

  • Reply Outi torstai, joulukuu 29, 2016 at 21:39

   Niin on! 🙂

 • Reply Veera Bianca perjantai, joulukuu 30, 2016 at 18:34

  Ihana ihana Aasia <3 Tässä sieltä muutama päivä sitten Suomeen muuttaneena on kyllä jo ikävä just näitä asioita 😀 Mua vähän harmittaa että itseltäni jäi Chiang Maissa lopulta kokkauskurssi käymättä, vaikka olisi ollut kaksi kuukautta aikaa! Pitänee opetella näitä kokin taitoja sitten ihana kotikeittiössä!

  • Reply Outi perjantai, joulukuu 30, 2016 at 23:02

   Hieman käy kyllä kateeksi että olet saanut mahdollisuuden ihan asettua useammaksi kuukaudeksi Chiang Maihin. Ihana paikka kaiken kaikkiaan! 🙂
   Kokkailla kerkiää kyllä tosiaan kotonakin, mutta täytyy sanoa, että tuo kurssi oli älyttömän hyvä, enkä ole koskaan löytänyt netistä yhtä hyviä ohjeita thaikkuruoan tekoon, kuin mitä tuolla kurssilla tuli opittua. Vahva suositus siis, jos ruoanlaitto kiinnostaa!

 • Reply Kohteena maailma / Rami lauantai, joulukuu 31, 2016 at 13:25

  Itse kaipaan Aasiasta ensisijaisesti juuri ruokaa! Muuten näistä kuvistasi heijastui hienosti Aasian monipuolisuus eli sieltä löytyy kyllä jokaiselle jotakin 🙂 Tämä postaus nostatti Aasiakuumetta positiivisesti muutaman asteen ylöspäin…

  Hyvät uudet vuodet ja paljon mukavia matkapäiviä vuodelle 2017!

  • Reply Outi lauantai, joulukuu 31, 2016 at 20:30

   Kiitos samoin sinne! ?

 • Reply Sari | SariKoo.fi lauantai, joulukuu 31, 2016 at 14:31

  Pari vuotta Aasia ikävästä kärsineenä ymmärrän fiiliksiäsi. Itsellä se pahin ikävä on mennyt ohi, kun kolmena talvena ollaan Aasiassa oltu ja kiinnostunut siirtynyt Eurooppaan. Tosin olishan sitä Aasiassakin paaaaaaljon vielä nähtävää. Thairuokaa en juurikaan enää jaksa syödä, vaikka onhan se hyvää, mutta jotenkin se vaan on alkanut tökkimään. Kävin myös Chiang Maissa asuessa kokkikurssilla ja se oli kyllä hauska kokemus ja kotiin palattuakin tuli tehtyä aika usein thaikkua. Oon aina pitänyt itseäni rantaihmisenä, mutta useaan eri otteeseen tuli vaan palattua Chiang Maihin, koska siinä kaupungissa vaan on jotain enemmän kuin rannoilla. Ja oon 100% varma, että 2017 lähden sinne käymään, vaikken millään tavalla haluaisikaan Aasiaan ?

  • Reply Outi lauantai, joulukuu 31, 2016 at 20:29

   Chiang Mai oli kyllä todella viehättävä kaupunki joten en ihmettele jos veri vetää sinne uudelleen ja uudelleen. Mukavaa tulevaa reissuvuotta sinne!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 02:16

  Ihania kuvia! Kyllä sitä itse kullakin matkakuumeet aina välillä nousee. Täällä ulkomailla asuessa tulee myös välillä Suomi-kuume, vaikkei ehkä ihan heti uskoisikaan. Varsinkin kesällä kun kaikki postailevat ihania mökkikuvia ja yöttömän yön kuvia.

  • Reply Outi sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 23:35

   Suomen kesä ja mökki on kyllä parhautta! Voin uskoa että semmoset kuvat aiheuttavat akuuttia kotimaa ikävää 🙂

  Leave a Reply