Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lääkkeiden kuljetus matkalle – mitä kannattaa muistaa?

30.7.2019

Ooooooops…………………blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen. Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä!

Lääkkeiden kuljetus matkalle – mitä kannattaa muistaa?

Terkuin: Outi/Nattura-blogi

 

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Bea 31.10.2019 at 10:15

  Itse mietin samaa kun olen lähdössä pidempään reissuun ja itseltäni löytyy useampi reseptilääke. Näin ajattelinkin, että käsimatkatavarassa pitää säilyttää. Kotona säilytän lääkkeitä lääkejääkaapissa kun ne ovat herkkiä lämmölle. Mietin että mitenköhän tämä sitten onnistuu lentokoneessa.

  • Reply Outi 1.2.2020 at 13:52

   Hei Bea! Jutussa vähän sivuttiinkin tätä aihetta ja kylmässä säilytettävien lääkkeiden osalta mahdollisuudet ja määräykset kannattaa tarkistaa aina omasta lentoyhtiöstä erikseen.

 • Reply Henri 28.10.2019 at 16:07

  Kysymys:
  Eli mitään mahdollisuutta ei ole viedä esim. Insuliinia toiselle henkilölle vaikka mukana olis lääkkeiden resepti.

  • Reply Outi 28.10.2019 at 16:20

   Käytännössä juuri näin. Suoraan lainattu tulli sivuilta: ”Matkustajan täytyy kuljettaa lääkkeensä omissa matkatavaroissaan. Reseptillä määrätyt lääkevalmisteet ovat aina henkilökohtaisia, ja niiden on oltava sen henkilön hallussa, jolle ne on määrätty.”

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 12.8.2019 at 00:03

  Tämä on kyllä hyvin kattava ja tarpeellinen info! 🙂 Aina on hyvä olla tarkka ja tietoinen näissä asioissa ja hyvä, että näistä saa blogipostauksien muodossa näin muistutuksiakin silloin tällöin. Itselle tämä on tärkeä postaus, koska aina jotakin lääkkeitä mukana kulkee ja tästä löytyy kattavasti tarpeelliset tiedot! Vaikka omien lääkkeiden kohdalla säännöt onkin jo selväksi muodostuneet, niin siitäkin huolimatta kiitoksia tästä! 🙂

  • Reply Outi 19.8.2019 at 21:23

   Kiitos Tiina! Se on kyllä hyvä, jos rutiinit näissäkin asioissa on jo muodostuneet. Itse lähes päivittäin törmään työssäni siihen, ettei ihmisillä todellakaan ole tietoa siitä, mitä dokumentteja pitäisi olla mukana lääkkeiden kanssa matkustettaessa. Vaikka harvoin jos koskaan niitä tarvitseekaan, niin niiden mukanaoloa ei kannata vähätellä!

 • Reply Anna | Muuttolintu 11.8.2019 at 02:49

  Ohho, tästä tuli vähän sellainen olo, että ollaanpas huolettomasti matkustettu… 😀 Ei ole ollut esim. reseptejä mukana koskaan. Ei ole koskaan tullut ongelmia, mutta olisihan se varmaan järkevää niitä kantaa. Ei ole onneksi mitään tärkeitä lääkkeitä. Lähi-Idän suunnallahan ne taitaa ainakin olla tavallista tarkempia, muistelisin että siellä ainakin joissain maissa tarvitsee vielä lisäksi täyttää joku kaavake netissä ennen matkaa.

  • Reply Outi 19.8.2019 at 21:27

   Totta että Lähi-Idässä ovat tarkempia näissä asioissa, vaikka niissäkään maissa tuskin tarvitsee kamalan useasti mitään dokumentteja sitten loppujen lopuksi esittää. Vähintään reseptit tosiaan kannattaa aina olla matkassa mukana. Välillä kun tulli täällä Suomenkin päässä kiinnostuu rajan yli kuljetettavista lääkkeistä, ihan tavallisistakin.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 10.8.2019 at 13:05

  Kiitos Outi, tämä oli todella hyvä ja kattava paketti. Minulla on aina Buranaa mukana, koska kärsin migreenistä ja saan siitä ensiavun. Silmätippoja täytyy myös pitää käsimatkatavaroissa mukana, vaikka ne eivät varsinaisesti lääkkeitä olekaan.

  • Reply Outi 19.8.2019 at 21:29

   Olepa hyvä! Ja täytyy kyllä tunnustaa, että eipä mullakaan aina ole ollut niitä vaadittavia reseptejä mukana ihan tavallisista lääkkeistä, kuten Buranasta Mutta nykyään kyllä muistan kantaa kaiken tarpeellisen laukussa 🙂

 • Reply Inka / Ollaanko jo perillä? 7.8.2019 at 22:06

  No nyt on kyllä hyvä ja informatiivinen postaus lääkkeistä. Itsellä varsinkin helposti unohtuu tällaiset asiat, kun ei mitään vakituista lääkitystä käytä. Joskus ensimmäisinä lentokertoina ihan perus särkylääkekin tuotti päänvaivaa. 😀

  • Reply Outi 19.8.2019 at 21:29

   Kiitos Inka! Kiva jos tästä oli sinulle hyötyä! 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 7.8.2019 at 16:55

  Tämäpä oli kattava tietopaketti. Aihetta en ole kamalasti joutunut miettimään, koska aiemmin en lääkkeitä juuri tarvinnut. Nykyään kuitenkin Duactia on aina matkassa. Olen yrittänyt skarpata ja muistaa pakata reseptinkin mukaan. Vaimo näistä muistuttaa, mutta silti joskus unohtuu. 🙂

  Vuosi sitten kesällä minulla oli ekaa kertaa matkassa myös tuollainen apteekista tulostettu englanninkielinen paperi. Kaveri kertoi, että Duact herättää Japanissa epäilyjä. Tuntui tosi oudolta, koska sehän nyt on aika harmiton allergialääke. Kävin kuitenkin apteekissa asiasta kysymässä ja siellä minulle tuo paperi printattiin.

  • Reply Outi 19.8.2019 at 21:32

   Just näin! Ja joissain maissa tosiaan samalla kauppanimellä oleva lääke voi olla ihan eri sisällöltään käyttötarkoituksiaan myöden. Joten kyllä, tarkkuttaa kannattaa noudattaa, vaikka harvassa ovatkin ne kerrat kun tulli todella kiinnostuu yksittäisen matkalaisen satunnaisista pillereistä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 6.8.2019 at 09:19

  Sen jälkeen kun keuhkoveritulppakokemuksen jälkeen aloin käyttää yli 6 tunnin lennoilla 12 tunnin välein Klexanea ja siis joudun kuljettamaan niitä mukana (valmiita lääkeruiskuja) niin olen ollut huolissani, että kysyvätkö jossain kohtaa näistä terävistä piikitettävistä lääkkeistä. Mukana on ollut englanninkielinen resepti, mutta koskaan ei ole niistä vielä kysytty – ja aika monta reissua takana tälläkin varustuksella.
  Panadolia ym. pientä kuljetan kyllä ihan irrallisina tabletteina pieniä määriä sellaisessa lokerikossa, eikä niistäkään ole koskaan kysytty, vaikka teoriassa kait pitäisi olla alkuperäispakkaukset, mutta jos niitä kuljettaisi, niin lääkkeet veisivät neljä kertaa sen tilan mitä pienessä lokerikossa pieni ”varalle” tarve.

  • Reply Outi 19.8.2019 at 21:34

   Tosiaan, lääkepakkaukset ovat usein isoja ja vievät paljon tilaa. Panadolin osalta pahinta voisi olla se, että lääkkeet jäisivät tulliin. Noh, eipä paljon paina, kun melkein mistä tahansa päin maailmaa niitä saa ihan ilman reseptiä apteekista. Noiden piikkien kanssa tosiaan kannattaa olla hiukan tarkempi. Sen kerran kun tulli kiinnostuu niistä, niin saattaa harmittaa, jos asianmukaiset dokumentit eivät ole kunnossa.

 • Reply Arja/ Elämänmakuisia matkoja 5.8.2019 at 16:01

  Kiitos tästä, todella hyödyllistä tietoa! 👍🏼

 • Reply Terhi 4.8.2019 at 21:19

  Informatiivinen julkaisu. Aikamoisia sääntöjä ja rajoituksia tuntuu lääkkeillä olevan, onneksi ei tarvitse kuljettaa mukanaan mitään reseptilääkkeitä (ainakaan tällä hetkellä). Ongelmallisia olisivat nuo kylmässä säilytettävät lääkkeet.

  • Reply Outi 19.8.2019 at 21:36

   Näinpä, todella paljon byrokratiaa liittyy näihinkin, vaikka tavallaan sen kyllä ymmärrän. Pakkohan lääkkeidenkin kuljettamista on jollain tavalla kontrolloida, sillä niihinkin liittyy niin paljon väärinkäyttöä.

 • Reply Mari 4.8.2019 at 19:28

  Kiitos, olipa hyvä ja asiapitoinen postaus. Tähän tulee varmaan palattua toistekin, kun matkustaminen on taas ajankohtaista.

  • Reply Outi 19.8.2019 at 21:36

   Kiitos Mari, kiva jos tästä oli hyötyä!

  Leave a Reply