Kuukauden muistelo: Karambolamehua Costa Ricassa

maanantai, helmikuu 1, 2016

Oli joulukuu 2014 ja kuukauden kestävä häämatka oli jo kovassa vauhdissa. Oltiin asettauduttu Costa Ricaan Karibian puoleiselle rannalle kaupunkiin nimeltään Puerto Viejo: letkeä rantakaupunki rastamiehineen ja reggaemusiikkeineen.

Puerto Viejo

Päätettiin ottaa pyörät päivävuokralle, sillä niin kaikki muutkin siellä tekivät. Pyörillä kulkeminen oli paitsi mukavaa niin paras tapa liikkua kaupungissa, jossa julkinen liikenne oli hyvin satunnaista ja välimatkat sen verran pitkiä, että kävely ei tullut kuuloonkaan.

Aurinko paahtoi ja se taisikin olla ensimmäinen varsinainen kunnon kosketus Karibian aurinkoon. Pakattiin simmarit mukaan ja lähdettiin polkemaan.

Puerto Viejo pyörällä

Puerto Viejo

Vauhti ei päätä huimannut, mutta kuumuus kyllä. Pysädyttiin välillä tien vierestä aukeaville hiekkarannoille vilvoittelemaan, ja jatkettiin taas matkaamme. Hetkeä myöhemmin kurkkua kuivasi ja uuvutti.

Ohitimme syrjäisen uinuvan näköisen kahvilan ja kurvasimme pihalle. Ihanaa, täältä saisi varmasti jotain suun kostuketta! Omistajan koira nuokkui ruohikolla pensaan varjossa, ja me rojahdimme ison puun juurelle asetettujen puutarhakalusteiden ympärille. Omistajan ehdotuksesta tilasimme karambolamehut. Sellaista ei oltukaan aikaisemmin juotu.

Odotettiin tovi ja neiti tuli takaisin ulos. Ihmeteltiin hetki, mitä se oikein puuhastelee. Tajuttiin kuitenkin hetimiten: Istuimme karambolapuun juurella, ja mehuun tulevat hedelmät poimittiin suoraan päidemme yläpuolelta. Oh dear, tämon hienoa! Ja mehun valuessa kielelleni, totesin oitis: ”Parasta mehua, mitä koskaan oon juonut!”

Karambolapuu

Karambolamehu

 

Palmu Costa Rica

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply