Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kumpi voittaa Madrid vai Barcelona?

18.3.2018

Ooooooops…………………blogi on vaihtanut nimeä ja muuttanut uuteen osoitteeseen.

Uuden blogin nimi on Nattura.

Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä!

T. Outi / Nattura

Kumpi voittaa Madrid vai Barcelona?

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami 26.3.2018 at 00:40

  Kiva postausidea, tämäntyyppinen on itsellekin tulossa lähiaikoina.

  Mitä sitten tulee näihin kahteen kohteeseen, niin lähtisin Madridiin. En ole siellä käynyt ja se on tällä hetkellä yksi niistä Euroopan kaupungeista, jotka kiehtovat kaikista eniten. Barcelonassa olen käynyt, ei siinä mitään vikaa ollut. Voisin mennä uudestaankin, mutta jotenkin olen huomannut, että parasta Espanjaa löytyy aina sisämaasta – oli sitten kyseessä manner-Espanja tai sen saaren. Vähemmän turisteja, suhteessa helpommin pääsee tutustumaan paikalliseen elämänmenoon.

  • Reply Outi 27.3.2018 at 20:42

   Ihan totta! Madridissa kyllä näki paikallista menoa paljon paljon enemmän kuin Barcelonassa, joten siinä mielessä Madrid on todella oiva valinta. Turisteja oli, muttei lainkaan siinä määrin, mitä Barcelonassa, eikä tarvinnut eksyä pitkällekään pikkukujille kun ihmisvilinä kaikkosi lähes tyystin.

 • Reply Annukka // Ikkunalla 25.3.2018 at 01:22

  Kesälle haaveilen vielä pienestä lomasta, ja Espanja voisi olla hyvä vaihtoehto. Viimeisestä Espanjan matkasta alkaa ollakin jo parikymmentä vuotta (apua!), joten olisi varmaan aika jo palata. Barcelonaa olen miettinyt enemmän kohteeksi ja tämän postauksen perusteella pysyn valinnassani.

  • Reply Outi 27.3.2018 at 20:39

   Barcelonalle ja Espanjalle peukku! Siellä riittää kesällä kyllä tekemistä ja näkemistä, lennot ovat verrattain halvat ja eläminenkin suht edullista.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 24.3.2018 at 18:25

  Vaikea valita! Tykkään itse aivan hurjasti Madridista, mutta toisaalta olen piipahtanut Barcelonassa vain parin yön verran, joten niitä on hankala vertailla. Barcelonaan täytyy siis päästä pian uudelleen, ja tutustumaan kaupunkiin paremmin. Siinä kiehtoo erityisesti meren läheisyys.

  • Reply Outi 27.3.2018 at 20:37

   Meren läheisyys tekee kyllä Barcelonasta ihan todella kiehtovan kaupunkikohteen, ja sen takia se varmasti onkin monelle se ykkösvalinta. Ja onhan Barcelona ihan huikean kaunis ja vaikuttava kaupunki noin muutenkin.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 24.3.2018 at 15:32

  Mä en tiedä miksi, mutta mä jotenkin aina sytyn tällaisista kumpikampivertailuista, teen niitä itsekin. 🙂 Itse olen käynyt vain Barcelonassa ja siitäkin yli kymmenen vuotta aikaa. Ihan huikaisevan hieno kaupunkihan se on. Madrid ei ole jostain syystä ikinä kiinnostanut juurikaan, vaikka olen toki kyllä kuullut siitä paljon kehuja.

  • Reply Outi 27.3.2018 at 20:35

   Omasta puolestani täytyy kyllä sanoa, että rakastuisin varmaan ihan päätä pahkaa jokaiseen espanjalaiseen kaupunkiin. Vaikeeta näidenkin kahden välillä on tehdä päätös, kun molemmissa niin paljon hyvää.

 • Reply Heta 24.3.2018 at 09:39

  Tämä olis mulle ihan liian suuri dilemma. En oo koskaan käyny mut kulttuuri on mun juttu joten haluisin Madridiin, mut vesi! Voi apua en vois päättää.

  • Reply Outi 27.3.2018 at 20:34

   🙂 Tää on vaikea, eikä ollenkaan yksiselitteinen. Madrid oli todella kiva ja kotoisa, kun taas Barcelona sykkivä ja kaunis. Molemmissa paljon hyviä puolia, eikä juurikaan huonoja 🙂

 • Reply Katja / Historiadeviajes 23.3.2018 at 08:57

  Nää vertailut on aina kivoja. Taidan olla vähän puolueellinen vastaaja, sillä Madrid on vähän kuin toinen koti hehhe. Mutta siis Madrid, koska a) kaupunki on niin espanjalainen esim. englanti ei ole niin yleistä ja kaupunki pitää kiinni perinteistä ja tiukoista ruoka-ajoista. Toisekseen b) puistovalikoima on ihan käsittämätön (kirjoittelin viimeviikolla 12! listan enkä saanut edes kaikkia mahdutettua), c) Yöelämä, en ole missään tavannut yhtä omaan makuun olevaa yöelämää. Klubit ja malasanan baarit on jotain ihan käsittämätöntä. Ja se että meno alkaa vasta 1-2 välillä ja loppuu aamu 6-7 kulmilla… d) Vuoret ja että sinne pääsee ilmaiseksi tunnissa e) Kaikki läheiset päiväretkikohteet kuten (ilmaisia abonolla) toledo, el escorialin luostari, alcala de henaresin kaupunk ja aranjuez ja sen palatsi. Segoviaankin pääsee tunnissa, joskin siitä joutuu maksamaan ehkä kokonaiset 9 euroa.

  Barcelona oli mulle _ihan kiva_. Ranta on ihana! Kaikki nähtävyydet oli kerran elämässä, mutta kaikki oli kallista, se ruuhka ja nyt tämä koko katalonian tilanne.

  All in all, Madrid <3 mutta kyllä Barcelonakin on syystä suosittu. 😀

  • Reply Outi 27.3.2018 at 20:33

   Ihan huippua kuulla vinkkejä ja mielipiteitä paikalliselta! Mä niin uskon ihan jokaiseen kohtaan noista ja sen takia Madridiin olisikin todella hauska tutustua oppaan ja ennen kaikkea paikallisen avuin. Uskon nimittäin, että ihastuisin varmasti juuri noihin mainitsemiisi asioihin. Madridille siis uusi mahdollisuus, absolutely!

 • Reply Janika / Matkamuistoja 22.3.2018 at 14:18

  Kyllä tuo meren läheisyys Barcelonassa on niin suuri plussa, että varmaan valitsisin sen (vaikka en olekaan Madridissa koskaan käynyt hehe). Olen nyt aloittanut espanjan kielen opiskelun uudelleen, ja kun pikkuhiljaa oppii kieltä enemmän ja enemmän, se houkuttelee lähtemään taas käymään Espanjassa. Toisaalta taas Espanjan matkat varmaankin motivoisivat opiskelemaan kieltä entistä ahkerammin ;).

  • Reply Outi 22.3.2018 at 20:07

   Se on kyllä ehdoton etu, jos Espanjassa osaa kieltä edes auttavasti. Mullakin on vaan espanjan perusteet jotakuinkin hallussa tai sen edes sen vieressä, mutta kyllä siitä on ollut ihan mieletön apu niin Espanjassa kuin Väli-Amerikassakin. Ja tosiaan, siellä paikan päällähän sitä oppii ja kehittyy kaikista parhaiten, joten suosittelen mitä pikimmiten varaamaan matkat 😉

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 20.3.2018 at 21:44

  Kummassakaan en ole käynyt mutta Barcelona vetää puoleensa. Mutta entä sitten muut espanjan kaupungit?

  • Reply Outi 22.3.2018 at 13:26

   Niinpä, niitä muita kaupunkejahan on ihan mielin määrin Espanjassa, joihin rakastua vielä enemmän kuin näihin jättiläisiin. Bilbao oli hyvä esimerkki. Siihen ihastuin ihan hirvittävästi ja Madridin reissuun olikin tarkoitus alunperin yhdistää viikon reissu myös baskimaassa. Se kuitenkin jäi olosuhteiden pakosta, mutta onneksi mahdollisuuksia Espanjan tutkimiseen tulee ihan taatusti vastaan vielä lähitulevaisuudessa. Jaksan olla optimistinen 😉

 • Reply Suunnaton 19.3.2018 at 23:33

  Mainio vertailu! Mä olen pyöritellyt mielessäni samanmoisen tekemistä, kuitenkin niin, että mukana olisi myös Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia. Jonkinmoinen luonnoskin on lojunut artikkeleiden joukossa vaikka kuinka ja kauan.
  Mun on tosi vaikea päättää, pidänkö enemmän Barcelonasta tai Madridista. Barcelona on aina ollut pieni pettymys, mutta toisaalta se on kuitenkin monipuolisempi ja arkkitetuurin vuoksi kiinnostavampi kuin Madrid. Ehkä osaisin päättää niiden välillä, kun tekisin itsekin kunnon vertailun. Paras Espanjan kaupungeista on kuitenkin ihana Valencia, vaikka tää mielipide onkin varsin puolueellinen 🙂

 • Reply Pieta/Ruista Ranteessa 19.3.2018 at 16:38

  Tämä oli tosi hyvä postaus ja kiinnostava, koska näitä kahta kaupunkia vertaillaan tosi usein keskenään. Itse olen Madrid-ihminen henkeen ja vereen, mutta se johtunee siitä, että olen asunut siellä. Olen käynyt myös Barcelonassa, mutta sen turistoituneempi fiilis ei iskenyt minuun. Ymmärrän kyllä miksi Barcelona usein vetää turstien silmissä pidemmän korren, koska se on monipuolinen juuri meren läheisyyden ansiosta. Lisäksi Barcelonassa on paljon enemmän nähtävyyksiä. Madridin nähtävyydet eivät ole niin erikoisia, mutta kaupungin taika piileekin sen tunnelmassa. Siksi Madridissa ehkä pitääkin viettää pidempi aika, jotta saa kiinni siitä mikä Madridista tekee niin vastustamattoman. Muista Espanjan kaupungeista suosittelisin erityisesti San Sebastiania ja Valenciaa. Myös Sevillaan voisin itse mennä uudemman kerran. Mikähän siinä mahtaa olla että Espanja niin kovin vetää puoleensa? Itse olen ainakin ihan koukussa, nytkin on lennot ostettuna 😀

  • Reply Outi 20.3.2018 at 20:22

   Kiitos tosi kivasta ja mielenkiintoisesta kommentista! Mä kyllä voin kuvitella, että Madridiin pystyy ihastumaan ihan yhtälailla kuin Barcelonaan. Madridista varmaan löytää sitä ”autenttisuutta” helpommin.

   San Sebastian ja Valencia kiinnostaa ihan hirveästi. Niistä tunnutaan yleisestikin puhuttavan pelkästää hyvää. En malta odottaa että pääsen taas Espanjaan!! Ehkä tosin vasta ensi vuonna..

 • Reply espanjaan 19.3.2018 at 00:39

  Kiva vertailu. Mutta minun on pakko vastata, että en valitsisi juuri nyt kumpaakaan uudelleen, ja kummassakin olen käynyt enemmän kuin kerran. Ei minulla niitä vastaan varsinaisesti mitään ole, mutta Espanjassa on upeita paikkoja niin paljon. Valitsisin käymistäni paikoista esimerkiksi Valencian, Sevillan tai Granadan, jossa olenkin uudelleen juuri nyt. Tai paljon tuntemattomamman Tarragonan, joka tarjosi upeat mahdollisuudet kaupungin lisäksi sekä rantoihin että vuoriretkiin. Pohjoisen Bilbao, Santander ja San Sebastian ovat upeita, samoin Barcelonan pohjoispuolella pienemmät kaupungit kuten Girona ja Dalin museosta tunnettu Figueres. Täällä toinen Espanjan fani – kivoja matkoja!

  • Reply Outi 19.3.2018 at 15:12

   Ymmärrän kyllä tuon, että Espanjan muut kaupungit varmasti ovat yhtä kiehtovia ja kiehtovampiakin kuin nämä kaksi. Itsekin ihastuin Bilbaoon, ja täytyy kyllä myöntää, että mäkin lähtisin ennemminkin sinne pohjois-Espanjan baskimaahan kuin kumpaankaan näistä suurkaupungeista. Toisaalta myös Valenciassa haluaisin käydä kovasti, samoin Alicanten seutu ja Andalucian alue kiinnostaa kovasti. Kivaa saada hyviä vinkkejä muilta Espanja faneita! 🙂

 • Reply Mika / Lähtöportti 18.3.2018 at 18:18

  Näiden kaupunkien eroja olen joskus itsekin miettinyt. Omien mielikuvieni Barcelona on näistä nähtävyyksien ja monipuolisuuden puolesta ylivoimainen ja sikäli parempi matkakohde. Jos taas haluaa vain nauttia elämästä mukavan rennossa ympäristössä syöden ja juoden, valitsisin mielelläni Madridin, josta löysin (kenties paikallisoppaiden ansiosta) suorastaan kylämäisen leppoisia kulmia. Mua huolestuttaa Barcelonan turistimäärien räjähtäminen, kymmenen vuotta sitten ei ollut vielä ongelmaa. Omien käyntikertojen perusteella Barcelona johtaa toistaiseksi 2-1.

  • Reply Outi 19.3.2018 at 15:08

   Barcelona johtaa, se on selvä, vaikka Madridista löytyi kyllä tiettyä autenttisuutta, joka taas ehkä Barcelonasta hiukan uupui. Toisaalta taas Barcelonan tunnelma oli jotenkin ihana, ja onhan tuo ylivoimaisesti kauniimpi kaupunki. Kaikki ne kirkot ja muut upeat vanhat (ja uudetkin) rakennukset ovat kyllä niin upeita ja mahtipontisia, että niissä riittää ihmeteltävää. Kiinnostaisi myös tutustua Barcelonan yöelämää, sillä tällä reissulla se jäi sattuneista syistä käymättä.

 • Reply Tanja 18.3.2018 at 15:38

  Olen käynyt Madridissa, tosin noin 20 vuotta sitten. Asuin aurinkorannikolla ja matkustin sinne junalla Malagasta. Vierailuajankohta oli joulukuu ja vaikka aurinkorannikolla on aina melko lämmintä, Madridissa oli todella kylmää. Viehättävää kylläkin. Olin liikkeellä yksin, en muista olinko vain pari yötä mutta kävin isoissa museoissa ja haahuilin kaupungilla. Budjetti oli pieni. Tykkäsin kyllä. Voisin käydä uudemman kerran.
  Barcelona ei kiinnosta, koska siellä on -ainakin median mukaan- turisminvastaista liikehdintää ja toki myös erittäin paljon turisteja. Espanja kyllä kiinnostaa muuten erittäin paljon. Kesällä matkustamme perheen kanssa Malagan seudulle.

  • Reply Outi 19.3.2018 at 15:04

   Mekin tavallaan törmättiin tuohon Barcelonan turisminvastaiseen liikehdintään lähinnä seinäkirjoituksissa ja -tarroissa. Selväksi kyllä tuli, mitä kaupunkilaiset ovat turisteista mieltä, enkä toisaalta ihmettele, sillä olihan siellä ihan valtava väentungos. Toisaalta taas, turistit tuo rahaa ja työpaikkoja kaupunkiin, joten puolensa kullakin.

   Madrid on oiva paikka juurikin sellaiselle, joka tykkää museoista ja taiteesta. Itse en taidemuseoihin eksynyt, vaikka niitä vaikutti olevan paljon ja hienoja kaupunki pullollaan.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 18.3.2018 at 15:31

  Mun kohdalla Barcelona ehdottomasti. Kaupunki on niin monipuolinen, etsi sitten rantaa, vanhaa kaupunkia, viinimatkaa tai elämäiloista citysäpinää. Paljon toki tarjoaa Madridkin, mutta jotenkin se jätti vaan minut kylmäksi. En oikein löytänyt kaupungin omaa ilmettä ja sellaista hyväntuulista fiilistä kuin Barcelonasta. Jos jotain pitäisi nostaa Madridista, niin hyvät taidemuseot. Puhuit noista Barcelonan puistoista. Ciutadella puisto El Bornen alueen kupeessa on sellainen rauhallisempi nätti puisto. Sopiva paikka juoda vaikka pussicavaa 🙂

  • Reply Outi 19.3.2018 at 14:59

   Mä pystyn kyllä niin hyvin ymmärtämään sen, jos Madrid ei sytytä niin kovasti. Tuo monipuolisuus ja erityisesti toi mainitsemasi ”citysäpinä” on kyllä ehdottomasti Barcelonan eduksi. Madridista kyllä tietyllä tavalla puuttui joku sielu, mitä taas Barcelonassa oli paljonkin.

   Kiitos vinkistä! Ensi kerralla Barcelonassa täytyy ottaa ihan asiakseen etsiskellä mukavia pussicavapuistoja 😉 Ja niin kuin tuossa jo sanoinkin, en yhtään epäile etteikö etsivä löydä mukavia rauhoittumispaikkoja kaupungista. Viisi päivää Barcelonassa on kuitenkin niin lyhyt aika, että puistoissa maleksimiselle ei oikeen meinannut löytää aikaa. Onneksi on monta hyvää syytä lähteä sinne uudelleen 🙂

 • Reply jossus 18.3.2018 at 15:27

  Viihdyin tosi hyvin Barcelonassa, luulen että se sopii minulle paremmin kun Madrid. Mutta kyllä haluan Madridissakin käydä.

  • Reply Outi 19.3.2018 at 14:54

   Madridille suositus, vaikka niin kun sanoin, Barcelona on kyllä aika paljon monipuolisempi ja varmaan noin ylipäänsä tykätympi kuin Madrid. Riippuu kovasti siitä, minkälaisia asioita kaupunkilomaltaan hakee, että kumpi sytyttää enemmän, vai sytyttääkö kumpikaan. Molemmissa on omat hyvät puolensa 🙂

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 18.3.2018 at 13:56

  Kiva vertailu, itsellä kanssa Barcelonasta hyviä kokemuksia, Madrid vielä kokematta, mutta uskon että viihdyn siellä myös ?

  • Reply Outi 19.3.2018 at 14:52

   Voin kyllä lämpimästi suositella Madridia vaikka Barcelona viehättikin loppupeleissä vähän enemmän. Mä luulen että mihin tahansa Espanjaan menee, pystyy viihtymään aika hyvin, jos ylipäänsä Espanjan meiningeistä tykkää.

  Leave a Reply