Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koe ainakin nämä Romanian Transilvaniassa

19.5.2018

Blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen. Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä!
T. Outi / Nattura – blogi

Koe ainakin nämä Romanian Transilvaniassa

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Travelloverin Annika 27.5.2018 at 13:03

  Onnistuit yllättämään. Olen ollut Romaniassa vain pitkän viikonlopun Bukarestissa ja jollain päiväretkellä lähiympäristössä. Siitä jäi kyllä hyvä fiilis, mutta enpä ole tajunnut, kuinka paljon kiinnostavaa tuossa maassa voisikaan olla!

  • Reply Outi 27.5.2018 at 20:31

   Romania yllätti kyllä minut itsenikin! En ollut todellakaan ajatellut, miten upea maa Romania on. Siellä on niin hurjasti sellaista mielenkiintoista, mitä meilläkin jäi näkemättä, joten aikaa tuonne saa kulumaan, jos haluaa nähdä mahdollisimman paljon. Ja nuo värikkäät kylät ja kaupungit ovat aivan ihania!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures 27.5.2018 at 11:18

  Kauniita ja mielenkiintoisia kohteita, niitä tuntuu Romaniassa riittävän! Parasta varmasti onkin juuri tutustua maahan roadtripin muodossa niin näkee sen koko komeudessaan. 🙂

  • Reply Outi 27.5.2018 at 20:45

   Kaunis ja mielenkiintoinen kuvastavat kyllä todella hyvin Romaniaa! Aikaa tuohon maahan saisi kulumaan, jos haluaisi nähdä kaiken mielenkiintoisen.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 27.5.2018 at 07:45

  Mahtavia linnoja, rakennuksia ja historiaa. Tänne on joskus päästävä. Romania on ehkä vähän aliarvioitu matkakohde mutta itse olen aina ajatellut, että haluan joskus päästä käymään.

  • Reply Outi 27.5.2018 at 20:48

   Se on totta, että Romania tuntuu aliarvostetulta. Mutta uskonpa, että vuosien saatossa se pikkuhiljaa nostaa päätään. Iso suositus! Sinne kannattaa ehdottomasti matkustaa, vielä kun hinnat ovat kohtuullisia ja turismia vain vähän.

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal 27.5.2018 at 00:12

  Lapsesta asti olen ollut Dracula-fani, joten pitäisihän nuo Vladin huudit nähdä! Sama juttu kuin Annemarialla – minäkin olen ajatellut Romanian olevan paljon värittömämpi, mutta nuo Sighisoaran kuvat kertoo kyllä muuta.

  • Reply Outi 27.5.2018 at 20:49

   No sitten jos Dracula-jutut kiinnostaa niin kyllähän sinun Romaniaan on päästävä! Vaikka täytyy kyllä myöntää, ettei itse Draculan-linna tehnyt niin suurta vaikutusta, mutta varmasti pääsee hyvin Dracula-tunnelmiin. Viimeistään Sighisoarassa.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 26.5.2018 at 14:25

  Tää oli kyllä mainio tiivistys, tuntuu kyllä, että Transilvaniassa olisi kovasti nähtävää. 🙂 Se on muutenkin nyt kovasti nosteessa, Mondossakin oli siitä taannoin pitkä juttu.

  • Reply Outi 27.5.2018 at 20:50

   Niinpä muuten olikin! Se ilmestyi juuri ennen meidän matkaa, mutta harmillisesti mulle ei enää tule Mondoa enkä muistanut käydä kaivamassa sitä mistään. Olisikin kiva lukea nyt, mitä Mondo siitä kirjoitti

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 26.5.2018 at 13:59

  Voi noi vuoristomaisemat. Mikä olisikaan tuolla vaellella. Hämmästyttää myös toi talojen värikkyys. Olen nähnyt Romanian mielikuvissa värittömänä maana 🙂 Nyt meni Romania kyllä must to see -listalle.

  • Reply Outi 27.5.2018 at 20:52

   Sanopas muuta! Mullakin oli täysin harmaa ja väritön kuva Romaniasta, mutta voi kuinka onnellinen olin kun ennakkoluulot karisivat. Toinen toisensa jälkeen. Kyllä Romania kannattaakin pitää listalla. Se on ihana!

 • Reply matkalla 24.5.2018 at 19:28

  En ole Romaniassa käynyt mutta nyt annoit aihetta sinne matkustaa! Ja juurikin Transsilvaaniaan. Nuo ilmeisesti pääsee kulkemaan vaikka junalla ja yöpymispaikkoja riittää?

  • Reply Outi 24.5.2018 at 20:05

   Kiva jos jutut inspiroi! Romaniaan kannattaa mennä nyt eikä vähän ajan päästä, sillä turismi siellä kaiketi kasvaa koko ajan, mikä tarkoittaa ainakin hintojen nousua.

   Junalla pääsee näihin kaikkiin paikkoihin. Siitä en ole ihan varma minkälainen aika näiden kaikkien paikkojen koluamiseen junalla menee, mutta viikossa pääsee jo aika pitkälle.

 • Reply Ne Tammelat 23.5.2018 at 13:10

  Näiden vinkkien ja kuvien perusteella Romania vaikuttaa oikein potentiaaliselta kohteelta! Linnat ja vuoristo kiinnostavat erityisesti. Hyvä kooste! 🙂

  • Reply Outi 24.5.2018 at 20:02

   Kiva jos miellyttää! Romania on niin potentiaalinen, että sinne todella kannattaa mennä! Hinta-laatusuhdekin on ainakin vielä varsin kohdillaan!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 22.5.2018 at 16:51

  Ihan tuntematon maa (toistaiseksi toivottavasti) itselle, mutta matkakuume on kova! Romania kiehtoo tällä hetkellä kovasti ja ollaankin vähän pohdittu, josko lähtisi omalla autolla tuonne suunnille ensi kesänä. Ollaan hommaamassa juuri autoa ja kovasti mietitty eri vaihtoehtoja minne sillä voisi reissata. Kivoja matkavinkkejä olit koonnut Outi tähän! 🙂

  • Reply Outi 24.5.2018 at 20:01

   Toivottavasti teidän Euroopan autoreissu toteutuu! Kyllä autoilu on vaan niin paras keino matkustaa, vaikkei se eettisin vaihtoehto tietenkään. Siinä vaan näkee niin paljon enemmän!

 • Reply Anni | Rajatapaukset 22.5.2018 at 12:43

  Romaniassa olen käynyt vain Bukarestissa ja se ei marraskuussa näyttänyt parhaita puoliaan. Vannoinkin silloin että Bukarestiin ei muuten tarvitse enää palata, mutta ehkä voisin poikkeuksen tehdä jos siitä lähtisi suoraan kiertämään maata. Vuorimaisemat vetävät minua aina puoleensa ja tuo Brasovin kaupunkikin vaikuttaa varsin sympaattiselta!

  • Reply Outi 24.5.2018 at 20:00

   Niin uskon, ettei marraskuinen Bukarest kyllä sytytä. Vaikka oli siellä kaunistakin, sitä en kiellä. Mutta paras Romania on kyllä ihan jossain muualla. Suosittelen kovasti uusintareissua!!

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin 21.5.2018 at 07:32

  Hyviä vinkkejä varsinkin kuin Romania on itselle vielä tuntematon, syksyllä sinne tarkoitus mennä. Dracula on vahvasti esillä mielikuvissa ainakin 🙂

  • Reply Outi 24.5.2018 at 19:57

   Hei kiva että pääset Romaniaan! Se on upea maa! Dracula on kyllä läsnä, näetpä sitten 😉

 • Reply piyya 20.5.2018 at 12:40

  Sun matkakertomukset oin kyllä avanut minulle ihan uuden Romanian. Tunnustan toki etten ole sitä aiakaisemmin kovasti tutkinutkaan.
  Halvat lennot Bukareistiin on kai saanut kiinnostuksen vähän kohoamaan mutta sun matkakertomukset on saanut jopa pienen matkakuuumeen nousemaan 🙂

  • Reply Outi 24.5.2018 at 19:55

   Hei aivan ihana kuulla, jos jutut ovat inspiroineet! Romaniaan kannattaa tosiaan mennä nyt eikä vuosien kuluttua, sillä turismi on vielä aika pientä ja hintataso kohtuullinen. Ja Helsingistä tosiaan lentää ihan todella edullisesti Bukarestiin!

 • Reply idahhh 20.5.2018 at 10:10

  Me käytiin äitini kanssa viime lokakuussa Bukarestissa ja Transylvaniassa. Meillä ei ollut kuin muutaman päivän reissu mutta ehdittiin nähdä kuitenkin minusta aika paljo; Pelesin linna, Branin linna sekä Brasov. Ja kaikki nuo ihanat vuoristomaisemat niiden välillä. Bukarestissa käveltiin vain keskustassa mitä kerettiin ja oltiin tyytyväisiä että pääpaino meillä oli Transsylvaniassa.

  • Reply Outi 20.5.2018 at 10:18

   Kiios! Tätä mäkin ajattelin että muutamassakin päivässä ehtii kyllä yllättävänkin paljon, mutta Bukarestista tosiaan kannattaa aika nopesti suunnata muualle 🙂 Kaikki hienoudet kun löytyy pääkaupungin ulkopuolelta, vaikka senkin vanhakaupunki ihan viehättävä omalla tavallaan olikin.

 • Reply Tepa 19.5.2018 at 23:02

  Kiitos vinkeistä! Juuri tunti sitten nappasin lennot syksylle Bukarestiin. Ja nyt jo hiukan harmittaa et aikaa on vain kolme päivää. Ehtiiköhän yhdessä päivässä piipahtaa sekä Brasovissa että Sighisoarassa? Lienee toiveajattelua…kumman valitsisit jos on aikaa vain yhteen?

  • Reply Outi 19.5.2018 at 23:08

   Moikka Tepa! Ja kiitos kysymyksestä! Yhdessä päivässä ehtii kyllä mainiosti käymään Brasovissa. Ehkä valitsisin kuitenkin sen, vaikka Sighisoara kaunis ja ihana paikka onkin. Brasovissa on enemmän meinikiä ja nähtävää. ”Monta kärpästä yhdellä iskulla” -tyyppinen paikka. Liikutko autolla vai junalla? Melkeinpä suosittelen jättämään Bukarestin tyystin välistä ellei siellä ole jotain erityistä, mitä haluat nähdä, ja suuntaamaan suoraan vuoristomaisemiin. Kolmessa päivässä ehtii kyllä Brasoviin, tutkia sen ympäristöä ja ehkä pysähtymään myös matkalla Sinaiassa.

  Leave a Reply