Muut Yleinen

Keväiset matkasuunnitelmat

perjantai, tammikuu 29, 2016

Hiphei! Mikäs sen parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin varaamalla lentoliput?! En kyllä keksi.

Tämän vuoden matkasuunnitelmat, tai ainakin ajankohdat niille, alkavat pikkuhiljaa valjeta. Matkamessuilta sain muutaman aika valaisevan idean varsinkin ensi kesää ajatellen, mutta askel kerrallaan ja kevään suunnitelmiin.

Budapest on pyörinyt jo pitkään mielessäni. Lukemieni blogitekstien ja muiden kokemusten perusteella kaupunki on saanut minut vakuuttuneeksi upeudestaan ja vapaamielisyydestään. Miettiessäni, mihin perustan nämä ajatukseni vastaus on, en ehkä edes tiedä.

Taannoin kuitenkin luin Travellover -blogin Annikan kirjoituksen Budapestistä ja siitä, kuinka paikallinen opas oli kierrättänyt häntä paikoissa, joihin ei ehkä perinteisten matkaopusten avustuksella löydä. Ennen kaikkea mahtava ajatus hankkia ikioma elävä opas, joka tietää kaupungin salaiset helmet. Ei huono liikeidea tänne Helsinkiinkään, vaikka mistäpä minä tiedän, jos semmoinen jo on! Mutta erityisesti tässä kirjoituksessa minua kiehtoi ajatus rauniobaareista. Ei sillä, että olisin baarien suurkuluttaja (….) , mutta ajatus vanhoihin rakennuksiin perustetuista elävän musiikin baareista saivat punttini tutisemaan välittömästi. Haluan sinne heti! Ei varmaan turhaan Budapestiä ole verrattu Berliiniin, ja kuulinpa jostain myös hiljattain lausahduksen, että ”Budapesthän on uusi Berliini.” Lieneekö tästä assosiaationi vapaamielisestä kaupungista, mene ja tiedä.

Budapest on myös tunnettu vanhana kylpyläkaupunkina ja sekös minua lämmittää. Olen nimittäin löytänyt lämpimien kylpyjen hienouden vasta näin ”vanhoilla päivilläni”. Joten jos jollain on ihania kokemuksia hyvistä kylpylöistä Budapestistä, otetaan kaikki avosylin vastaan.

Berliini 2013

Berliini 2013

Berlini 2013

Berlini 2013

Berliini 2013. Minä ja Marko. (Kuva: Marjukka Muhonen)

Berliini 2013. Minä ja Marko. (Kuva: Marjukka Muhonen)

Ennen Budapestiä minun on kuitenkin tarkoitus tehdä viikonloppureissu ainakin Hämeenkyröön. Kyllä, Hämeenkyröön.  Tampereen lähettyvillä Hämeenkyrössä sijaitsee Frantsilan luomutilan ylläpitämä Hyvän Olon Keskus,  johon voi tehdä esimerkiksi viikonloppuvisiittejä rentoutusmielessä tai järjestää vaikkapa työpaikan hyvinvointipäivä. En malttaisi tätäkään odottaa, sillä hektisen alkuvuoden jälkeen, niin töiden kuin opiskeluidenkin suhteen kroppa tarvitsee ennen kaikkea Hyvää Oloa ja rauhoittumista.

Kesällekin on varattu jo viikonloppumatka Italian pääkaupunkiin, joten ainakin kaksi uutukaista Euroopan kaupunkia tälle vuodelle tulee mahtumaan. Suunnitelmissa olisi kuitenkin kesällä tehdä myös pyöräreissu ainakin Ahvenanmaalle ja Baltiaan, joihin muun muassa hain inspiraatiota Matkamessujen tarjonnasta. Ja luulenpa, etten voi välttyä muiltakaan Euroopan visiiteiltä kotimaanmatkailusta puhumattakaan. Kaikkea jännää siis tiedossa ja kevättä kohden mennään!

Vinkkejä Budapestiin? Ja mksei Roomaan tai Ahvenanmaallekin? Hämeenkyrö?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply