Kesäkuu – Johan nyt arjen lykkäsit

tiistai, kesäkuu 26, 2018

Täydellinen toukokuu muuttui ei niin täydelliseksi kesäkuuksi melkolailla sillä sekunnilla, kun kalenteri kääntyi uuden kuun puolelle. Arki läsähti kasvoille, niin että pläts vaan! Olin etukäteen samalla innoissani ja toisaalta peloissani: aika kiva ajatus palata taas töihin, nähdä työkavereita ja jutella – noh – aikuisten juttuja. Toisaalta hirvitti, koska tiesin, ettei tytön päiväkotihommat tulisi menemään ihan iisisti. Se tietäisi tiukkoja aikatauluja ja hampaiden kiristelyä.

Toukokokuun intensiivisen reissaamisen ja fiilistelyn jälkeen aikaiset herätyskellot, uudet arkirutiinit ja jokaisen perheenjäsenen sopeutumistaistelu uuteen tilanteeseen tuntui vähintäänkin raskaalta. Ensimmäinen kunnon viikko uutta elämää tuntui siltä, kuin se olisi kestänyt vuoden.

Käsi kädessä. Aina.

Onneksi juhannus katkaisi arjen pyörityksen. Oli mökki, sauna, ystävät ja pitkä vapaaputki. Tätä ei olisi voinut parempaan kohtaan toivoa. Suomen luonto ja mökki on vaan niin parasta.

Auringonlaskut ja mökki. Parhautta.

Uudet rutiinit tarkoittaa automaattisesti sitä, ettei vapaa-aikaa ole entisenlaisesti. Melko nopeasti töiden aloittamisen jälkeen aloin kaipailemaan niitä hitaita päiviä leikkipuistoissa ja rauhallisia päiväkahveja sohvannurkassa. Mutta sopeutumisvaihe. Sitähän tämä on. Ja kuten aina, uuteen tottuminen vie aikaa. Uskon kyllä, että osaan löytää arjesta taas hiljalleen tasapainon, ja muuttaa raskaalta tuntuvan alun voitoksi. Niinhän mulla kävi ylipäänsä koko tämän lapsiarjenkin kanssa.

Mutta se, että vapaa-aikaa ei ole enää yhtälailla, tarkoittaa myös sitä, etten voi ihan tuosta noin vain toteutella omia reissuhaaveitani kuten viimeisen vuoden olen aika pitkälti voinut. Työ on paisti esteenä, niin myös mahdollistajana. Nyt onkin ehkä sopiva aika hiukan pysähtyä ja kääntää katse vähän pidemmälle tulevaisuuteen. Ehkä siellä odottaa jokin vähän eksoottisempi, pidempi ja suurempi haave, kuka tietää.

Palatakseni tuohon pysähtymiseen. Ensimmäinen vapaa viikonloppu näillä näkymin tulee olemaan tuolla syyskuun loppupuolella, joten en kamalan hyvin taida osata tätä pysähtymisen jaloa taitoa. Onneksi viikonloppuja täyttää töiden lisäksi todella kivat ja mielenkiintoiset jutut, joten en valita. Antaa elämän nyt vain viedä. Jarruja on kai tässä kohtaa turha painaa, ellei meno ylly liian kovaksi.

Kiire tulee varmasti näkymään täällä blogissakin. Tietokoneen avaamiselle kun ei tahdo löytyä sopivaa hetkeä. Paljon juttuja menneistä matkoista jonottaa vielä julkaisemistaan, mutta niitä puretaan sitten kun jaksetaan. Ja toki uusiakin juttuja on tiedossa.

Elämän suuria iloja. Ja hitaita hetkiä. Ja paljon hyttysiä.

Joogaa, pyöräilyä ja mielenhallintaa

Päätinpä tuossa ottaa myös ryhtiliikkeen numero 100 tälle vuodelle ja panostaa siihen, että käytän vapaa-aikaani yhä enemmän liikunnan ja oman hyvinvoinnin parissa. Lievästi sanottuna olen ollut jo pitkään ahdistunut siitä, ettei aikaa eikä liiemmin jaksamista ole ollut siihen määrään liikuntaa, mihin olen aiemmin tottunut. Mutta hiljalleen alkaa sekin puoli minussa taas heräilemään, joka toisinaan herättää minut vapaaehtoisesti aamu kuudelta joogatreeneihin ja toisinaan lenkkeilemään iltapesun jälkeen.

Pienetkin valinnat oikeaan suuntaan tuntuu jo nyt aivan uskomattoman hyviltä, ja kiitos tästä kuuluu osittain myös Yoga Nordicille, jonka saleihin olen tässä jo muutaman viikon ajan päässyt tutustumaan**. Jooga on vaan jotain niin ihanaa ja tuo ihan hulluna hyvää energiaa ja jaksamista päivään. Ja sen lisäksi on aika passeli keino hoitaa myös tätä jäykistynyttä, kolottavaa ja kaikin puolin epätasapainossa olevaa kroppaa. Eikä siinä, eipä tuo meikäläisen mielikään ihan aina täysin balanssissa ole, joten jooga sopii paremmin kuin hyvin myös hoitokeinoksi sille ja tasapainottamaan tätä ympärillä pyörivää hulabaloota.

Ja hei, jos sä haluat myös päästä kokeilemaan ihania lämmitettyjä joogasaleja Helsingissä, Espoossa, Vantaalla tai Turussa, niin klikkaahan itsesi TÄNNE ja käy hakemassa uuden joogin etutarjous. 15 eurolla pääset joogailemaan viikon verran niin paljon kuin sielu sietää! Mä olen käynyt nyt toistaiseksi vielä ainoastaan Vantaan salilla, ja sitä uskallan ainakin suositella todella lämpimästi miellyttävänä ja seesteisenä joogasalina 🙂

 

Yoga Nordicin Vantaan salilla seinä on tapetoitu vastaavanlaisella kuvalla. Metsä on salin nimi.

Ajatukset on jo mahdollisessa tulevan syksyn pyöräreissussa.

Pyöräilemäänkin olen taas päässyt ainakin työmatkojen muodossa ja kulisseissa saattaa hiukan kuhista myös tulevan syksyn pyöräreissuja silmällä pitäen… Kukahan taikoisi mulle vaan lisää vapaata..?

Pian koittaakin sitten jo heinäkuu, joka tuo tullessaan paitsi töitä, niin myös lisää mökkireissuja, häähumua, kylpyläreissua, risteilyhommia ja toivottavasti paljon paljon aurinkoa, lämpöä ja rentoa kesämieltä. Huh, kiireiseltähän se ainakin tässä paperilla tuntuu, mutta kukapa ei tällaisista jutuista nauttisi? Vaikka kalenteri on täynnä, niin en oikeastaan malta odottaa tulevaa! Niin kiva siitä on näillä näkymin tulossa!

**Etukampanja joogaan on toteutettu yhteistyössä Yoga Nordicin kanssa

 

Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi Blogit.fi -sivustolla, Bloglovinissa ja The Blogjunglessa.Voit käydä seuraamassa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply