Suomen suurin matkablogiyhteisö

Italian ikoninen Cinque Terre

17.10.2018

Ooooooops…………………blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen. Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä!

Italian ikoninen Cinque Terre

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Ilona 14.3.2019 at 13:23

  Ensin ihan käytännön kommentti: nuo molemmat linkit postauksen lopussa vievät Tasty Travellissimon matkaoppaaseen, vaikka niin tuskin on tarkoitus 🙂 Muttamutta: Mitä luulet, ehtiikö Cinque Terren olemuksesta pääsemään yhden päivän visiitillä jyvälle?

  • Reply Outi 14.3.2019 at 21:42

   No mutta! Kiitos kovasti huomautuksesta. Lipsahtanut sama linkki kahteen kohtaan!

   Yhdessä päivässä varmasti ehtii näkemään ihan ok:sti. Me kulutettiin reilu puolikas päivä ja päästiin vain raapaisemaan pinta kolmesta eri kylästä, mutta lapsen kanssa matkailu on muutenkin hitaampaa. Kaksin oltaisiin varmasti ehditty nähdä enemmänkin.

   Monet asiaan vihkiytyneet varmasti sanoisivat että ehdottomasti kannattaa yöpyä alueella, mutta jos agenda on erityisesti ”aistia tunnelmaa”, niin kyllä yhdessä päivässäkin pääsee jyvälle. Toki useammalle päivälle riittää takuulla tekemistä ja itseäni kyllä jäi vähän harmittaa, ettei ehditty ihan täysin tutkimaan kylien salaisia kolkkia tarkemmin. Eli vastaus on luokkaa joo ja ei 😀

   • Reply Ilona 8.4.2019 at 19:36

    Okei, ehkä uskaltaudun tyytymään yhteen päivään… Jos ei muuta, niin onpahan sitten syy mennä uudestaan, heh.

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog 6.12.2018 at 12:46

  Kaunista! Viihtyisin näissä maisemissa aivan varmasti, vaikka tuo ihmismäärä ei suoranaisesti houkuttele. 🙂 Se on hassu juttu, miten sivukujilla on aina niin hiljaista. Miten niin harva oikeasti eksyy niille verrattuna siihen massaan, joka liikkuu pääkaduilla? Monissa suosituissa paikoissa ei tartte kävellä kuin pari korttelia kauemmaksi, niin saa melkein olla omassa seurassa. Sitä ihmettelen usein.

  • Reply Outi 7.12.2018 at 21:29

   Sivukujilta löytyy mun mielestä yleensä ne parhaimmat ja sympaattisimmat maisemat. Vaikkei minuakaan nyt niin varsinaisesti ihmispaljous ahdista varsinkin jos ole osannut ennakoida sen, niin kyllä sitä mielummin silti kulkee pikkaisen irrallaan isoimmista massoista, jos se vain on mitenkään mahdollista. 🙂

 • Reply Sanni /revontuliarepussa 27.10.2018 at 11:10

  En ole tuolla käynyt, mutta Amalfin rannikolta Positanosta on samantyyppisiä kokemuksia! Nämä on näitä instagram-kohteita, joihin on viime vuosina rynnännyt odottamaton määrä ihmisiä. Mutta samaa mieltä siitä, että näistäkin varmaan edelleen rauhallisia spotteja löytää, jos vain vähän poikkeaa pääkadulta!

  • Reply Outi 27.10.2018 at 23:25

   Uskon, että Italiassa on paljonkin tämän tyyppisiä kohteita, jotka ovat täysin meidän turistien kansoittamia. Harmi vaan, että tällaiset pienet paikat muuttuvat täysin niin suurista massoista. Pitäisi tosiaan saada jaettua sitä ihmisvirtaa tasaisemmin koko vuodelle.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 26.10.2018 at 16:50

  Jostain syystä olen nimenomaan Cinque Terren kohdalla ajatellut, että siellä saattaisi olla mun makuun niin liikaa turisteja, etten ole oikein edes tosissani unelmoinut sinne matkustamisesta. Onhan se kaunis, mutta. :/ Paikallisten puolesta tosiaan harmittaa kovasti. Ja entä jos monilla muillakin turisteilla on se sama typertynyt olo: ”Miksi meitä on täällä näin paljon, entä jos olisin tiennyt tämän, eihän täällä pitäisi olla näin paljon porukkaa”, mitenköhän siitä seuraisi sitten jonkinlainen muutos, eikä näihin pahimpiin turistikohteisiin enää hakeuduttaisi niin hanakasti?

  • Reply Outi 27.10.2018 at 23:27

   Nykyään on kyllä niin paljon matkailijoita kaikkialla, että ei sitä turistivirtaa varmasti helposti käännetä. Varmaan pitäisi valtion tasolta lähteä rajoitteet, kuinka paljon päivässä ihmisiä päästetään alueelle. Mutta ilmeisen hankala toteutttaa käytännössä-

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 26.10.2018 at 06:05

  Cinque Terren suosio on varmasti melko ahdistavaa, kun kyseessä on pienet kadut sekä kujat. Pari vuotta sitten paikka kiikkui haavelistalla silloisen Italian matkan aikana, muttei ikinä päästy sinne asti. Ehkä jos siis suuntaisin, suuntaisin selkeästi turistikauden ulkopuolella. Ei sillä, että meissä turisteissa jotain vikaa olisi, mutta onhan se mukavampaa jakautua eri kausille 😀 Ihania kuvia sait kyllä kujasta ja ylhäältä merelle <3

  • Reply Outi 27.10.2018 at 23:29

   Niinpä. Pitäisi olla kesä vuoden ympäri, niin turistimäärät jakautuisivat tasaisemmin. Vaikka toisaalta, sittenhän niitä vasta olisikin. Enpä tiedä. Hankala aihe. Mutta uskonpa, että jossain vaiheessa näiden tämän tyyppistenkin kohteiden suosio laantuu itsestään.

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas 24.10.2018 at 20:48

  Riomaggioressa majailtiin viikko. Päivät todella ruuhkaisia mutta illaksi tilanteet rauhoittuivat. Pallo kutistuu ja suositut matkakohteet täyttyvät ihmisistä. Siitä huolimatta Cinque Terren alue oli ihastuttava!

  • Reply Outi 27.10.2018 at 23:30

   Ihmisiä on kaikkialla ihan valtavasti nykyään. Varsinkin sellaisissa paikoissa, joihin matkustaminen menee varsin mutkattomasti. Ehkä siihen pitää vaan yrittää tottua.

 • Reply Liisa 24.10.2018 at 10:27

  En ole (vielä!) käynyt Cinque Terressä, mutta tunnistan kyllä tuon väkijoukkojen aiheuttaman ahdistuksen upeissakin turistikohteissa. Viimeksi minulle tuli tämä fiilis Akropoliksella. Kyse on yhdestä maailman tärkeimmistä nähtävyyksistä, mutta huokasimme molemmat poikaystäväni kanssa helpotuksesta kun kapusimme sieltä alas vähän väljemmälle alueelle. Tämä siitä huolimatta, että asumme Lontoossa, jossa väkijoukot ja todelliset ruuhkat ovat arkipäivää.

  • Reply Outi 27.10.2018 at 23:31

   Kyllä se väenpaljous ahdistaa kaikkialla, missä sellaiseen joutuu. Se on harmi, sillä monen hienon paikan hohto häviää kun ihmisiä on liikaa. Pitäisi itse siis laittaa kortensa kekoon ja olla menemättä näihin paikkoihin. Varsinkin jos ne ahdistavat 😀 Ongelma on vaan siinä, että tahtoo niin kovasti nähdä kaiken 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka 22.10.2018 at 10:03

  Tämä on kohde, jonka osalta olen oikeasti jo miettinyt, että pitäisikö antaa olla – ei niin, että kauhistelisin turistiruuhkia, olisinhan itsekin turisti, mutta paikallisten näkökulmasta. Onko meillä oikeus mennä pilaamaan heidän kylänsä. Mutta alue kiinnostaisi silti, joten ehkä se kompromissini on lähteä tuonne joskus low season -aikaan, mikähän se sitten olisi, huhtikuu? lokakuu? Ihan talvellakaan ei viitsisi todennäköisiin sateisiin lähteä.

  • Reply Outi 23.10.2018 at 21:47

   Hyvä kysymys. Moni tuntui sanovan myös ettei väentungosta ole ollut edes kesäkuussa. Alkuvuosi varmaan ainakin aika otollista aikaa. Maalis-huhtikuuta itse veikkaisin, että vielä aika rauhallista. Samoilla linjoilla kyllä sinun kanssasi Pirkko, että juuri paikallisten näkökulmasta harmittava juttu turismin paljous. Itse en edes ajatellut aiemmin, että tilanne olisi ollut noin karmaiseva, eli olisi pitänyt selvitellä rutkasti enemmän paikan taustoja, ennen kuin tuonne päin menee.

  Leave a Reply