Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huoneisto on lyömätön majoitusvaihtoehto isommalle matkaseurueelle

24.3.2019

Ooooooops…………………blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen. Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä!

Huoneisto on lyömätön majoitusvaihtoehto isommalle matkaseurueelle

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Katariina/Maisemajahdissa 31.3.2019 at 09:48

  Hyvin samoilla linjoilla olen minäkin. Erityisesti perhematkoilla on viisihenkisen perheen vaikea löytää kohtuuhintaista hotellia, jossa kaikki viisi mahtuisivat samaan hotellihuoneeseen, joten näissä tapauksissa on hyödynnetty kyllä Airbnb-mahdollisuuksia ahkerasti. Lasten kanssa on myös näppärää, että keittiöfasiliteetit ja pesukone on käytettävissä myös matkalla. Huoneistomajoituksessa kaipaan lähinnä hotelliaamiaisia 🙂

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:04

   Kyllä minäkin lämpenen hotelliaamiaisille, mutta täytyy sekin todeta, että monesti oma aamiainen on jopa parempi kuin keskinkertainen hotelliaamiainen. Joten tuokaan ei ole niin yksioikoista 🙂

   Lasten kanssa erityisesti huoneisto on aivan paras vaihtoehto, ellei ole varaa maksaa isoista hotellisviiteistä, joissa tilaa on usein keskikokoisen asunnon verran. Meillä ei ole, eikä kyllä välttämättä haluakaan, vaikka luksus on välillä myös ihan tervetullutta vaihtelua.

 • Reply Noora / Seikkailumielellä 30.3.2019 at 15:11

  Isommalla porukalla huoneisto on kyllä ihan huippu valinta! Juuri hiljattain vietimme kaveriporukalla viikonlopun Tallinnassa hulppeassa kattohuoneistossa, jossa oli ihanaa viettää iltaa ja rauhallisia aamuja koko porukan kesken. Ja hintakin oli monen hengen kesken jaettuna paljon edullisempi kuin useamman hotellihuoneen varaaminen. Hyviä muistoja on myös perheen kanssa tehdyiltä lomamatkoilta Etelä-Ranskan pikkukylästä, josta vuokrasimme talon ja elelimme keskellä ranskalaista idylliä paikallisten keskellä. Eli kyllä huoneistoissa on todellakin puolensa 🙂

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:11

   Kyllä juurikin näin. Usein myös samalla hinnalla tai halvemmallakin saa hulpeammat olot, jos valitsee hotellin sijaan huoneiston. Ja toisaalta se, että porukka joutuisi illalla erkaantumaan tai pitäisi maleksia kaupungilla tai hotellin aulassa iltamyöhään, jottei seurue hajoaisi, on ehdottomasti hotellien huono puoli. Huoneistossa todella on puolensa!

 • Reply espanjaan 30.3.2019 at 13:44

  Huoneisto on hyvä vaihtoehto meillekin. Hiukan olemme tulleet varovaisiksi sen suhteen, että emme valitsisi huoneistoa sellaisissa kaupungeissa tai kohteissa, joissa esim Airbnb-tarjonta on alkanut haitata paikallisten asunnonsaantia tai nostanut vuokria, mutta tämähän on useimmiten ongelma vain suosituimmilla turistiseuduilla. Hyvin usein loma-asumisemme on ollut kodinvaihto, eli olemme asuneet kodissa, jonka asukkaat ovat samaan aikaan olleet meidän kodissamme. Siinä tulee paikallisuus ja kodinomaisuus mielekkäällä tavalla mukaan matkailuun, jos se vain muuten on matkaseurueelle mahdollista..

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:14

   Hyvä pointti tuo Airbnb:n välttely juurikin tuosta syystä, että paikalliset ”kärsivät” siitä toiminnasta monellakin tapaa. Olen itsekin miettinyt tuota kodinvaihtoa, mutta unotanut tuollaisen olemassaolon. Kiva että otit sen esille. Täytyypä ensi reissulla miettiä, toimisikohan meille tuo tapa majoittua!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 30.3.2019 at 11:29

  Huoneistoja tulee käytettyä rinnan hotellien kanssa. Etenkin Keski- ja Etelä-Euroopassa huoneisto on yleensä mukavampi valinta ihan jo hintansa puolestakin. Nyt esim. olen Alicantessa ja olemme olleet kolmessa eri huoneistossa eri puolella kaupunkia. Kiva kokkailla itse. Ainut mikä pitää muistaa katsoa on, ettei hinnan päälle tule siivousmaksua.

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:27

   Huoneistoissa tosiaan välillä saattaa olla isojakin lisämaksuja, esimerkkinä tästä Islannissa, jossa pienellä printillä sopimuksessa oli maininta pakollisista liinavaatteista, jotka maksoivat 12€/hlö. Siitä tuli mukavasti lisähintaa yölle.

 • Reply Anna 29.3.2019 at 19:58

  Minä myös suosin huoneistoja, varsinkin nyt kun matkustamme aina neljän hengen perheenä. Juurikin nämä syyt, jotka mainitsit painavat vaakakupissa. Vaikka olisi kuinka hieno hotelli, niin usein ne huoneet ovat kuitenkin hyvin pienet ja lapsille ei ole juuri muuta tekemistä kuin ruutujen tuijottelu. Huoneistossa on tilaa paremmin leikeillekin.

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:29

   Totta, huoneisto on kyllä perheelle ihan ykkösvaihtoehto! Miehen kanssa kaksin saattaisin valita helpommin hotellin, mutta perheelle ehdottomasti huoneiston varsinkin, jos öitä on yhtään enempää kuin yksi. Lapsen myötä tilaa osaa arvostaa ihan erilailla.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 27.3.2019 at 18:05

  Meidän matkamme ovat useimmiten kiertomatkoja ja kahdestaan matkustaessamme huoneistot ovat usein myös kallis vaihtoehto. Muutaman yön majoituksessa hotelliaamiaiset ovat kiva juttu ja kaupassa käyminen ja ”vähän kaikkea” ostaminen tuntuu hankalalta. Mutta toki, isommalla porukalla, huoneistoissa on puolensa.
  Interhome taitaa myös olla eettisempi vaihtoehto kuin Airbnb, eli huoneistot eivät ainakaan laajassa mittakaavassa taida olla vaan turisteille varattuna ja poissa paikallisilta asuntomarkkinoilta.

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:37

   Se on totta, että kaksin mekin valitaan usein hotelli, koska kahdestaan mahtuu ihan hyvin pienempään tilaan, ja hotelliaamiainen on helppo valinta. Mutta perheenä sitä tilaa vaan arvostaa, eikä vähän kaiken ostaminen tunnut yhtään raskaalta, päin vastoin, helpottaa kummasti kun välipalat, aamupalat ja iltapalat ovat helposti saatavilla.

 • Reply Sateenmuru 27.3.2019 at 14:40

  Mietin juuri tulevaa Wienin reissua varten huoneistovuokraa! Pidän huoneistoista etenkin, kun usein olen reissussa ”työmoodilla”: jotenkin hotelleissa harmittaa, kun pitää nököttää tietokoneen äärellä (eikä usein ole hyvää työtilaa), huoneistossa taas tulee tuntu, että asuisi oikeasti vierailukohteessa, mistä pidän. : ) Jos ei jaksa aamupalaa laittaa, niin on mukava myös käydä lähikahviloissa aamiaisella.

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:39

   Ihan hyvä pointti tuokin, että työmatkoilla ollaan hotelleissa ja paljon tätä tekevät voivat kokea hotellit tylsiksi ja työtä muistuttavaksi! Juurikin siitä pidän huoneistossa, että saa edes jollain tasolla kurkistaa paikalliseen elämäntyyliin, vaikkei itse huoneisto täysin paikallisten asuinkäytössä olisikaan.

 • Reply Jenni / H niin kuin Hausfrau 26.3.2019 at 23:10

  Mä oon kanssa useamman kerran vuokrannut (ja jopa vielä Interhomen kautta) loma-asuntoja, kun ollaan oltu isommalla porukalla reissussa. On kokeiltu niin kaveriperheiden kuin omankin perheen + isovanhemmat kanssa. Aina toimii. Toki silloin jonkun pitää tehdä ruokaa, hieman siivoilla yms, mutta jos matkaseurueessa on hyviä tyyppejä niin hommat hoituu ja vastuut jakautuu kuin itsestään.

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:41

   Tuo on ehkä huoneistossa se suurin miinus, että kukaan ei siivoa tai tee ruokaa puolestasi, mutta sen kestää. Jos tosiaan matkaseurue koostuu aktiivisista hyvistä tyypeistä, niin ei tuokaan tunnu usein haittaavan.

 • Reply lena 25.3.2019 at 16:41

  Huoneistossa on kyllä ehdottomasti puolensa! 🙂 Oon itse tykännyt ja nyt oltiin just kolmen sukupolven reissulla, oli aika mainio. Kaksi kerrosta, niin lapsi voi nukkua yläkerrassa ja sitten loput voi seurustella alhaalla.

  • Reply Outi 2.4.2019 at 21:43

   Juurikin tuo Lena! Lapsen kanssa on vaan niin kätevää, ettei tarvitse iltaisin hyssytellä, tai että jonkun tarvitsisi jäädä vahtivuoroon, kun toiset menisivät seurustelemaan hotellin aulabaariin. Huoneisto on vaan ihan parhas vaihtoehto lapsen kanssa!

  Leave a Reply