Instagram Travel Thursday Muut Puola Romania

Instagram Travel Thursday: Toukokuussa ihastuin monesti

torstai, kesäkuu 7, 2018

Toukokuussa reissasin ennätyksellisen paljon. Tai no, mikä nyt on kenellekin paljon ja mikä vähän, mutta itselleni 11 reissupäivää ja yksi Tallinnan miniristeily tuntui siltä, että tien päällä oltiin jatkuvasti. Pakkaamista, purkamista, pyykkäämistä. Mutta ennen kaikkea ihastumista.

Eilen kirjoitinkin siitä, kuinka paljon ihastuin, jopa rakastuin Krakovaan. Kaupunki on vaan aivan supersiisti! Mutta ei pelkästään Krakova ihastuttanut minua toukokuussa.

Krakovassa on paitsi kaunis vanhakaupunki, myös värikäs ja eläväinen juutalaiskaupunginosa Kazimierz, johon tykästyin aivan valtavasti. Hyviä ravintoloita, mukavia terasseja ja kauniita vanhoja taloja. Paikka siis juuri minun makuuni.

Krakovassa ei historialliset ja mielenkiintoiset paikat helposti lopu kesken. Katsokaa nyt tätäkin kauneutta!! Wawelin kukkula ja linnoitus sijaitsee aivan vanhankaupungin kulmilla.

Oli myös maa nimeltään Romania, joka yllätti ja joka porautui syvälle alitajuntaani. Se onnistui lumoamaan minut kauniilla maisemillaan ja värikkäillä kylillään. Jylhät vuoret ja vihreää metsää silmänkantamattomiin. Kuulostaa juuri minun paikaltani!

Katsokaapa vaikka tätäkin vihreyttä ja vehreyttä! 

Ja näissä kiteytyy ehkä kaikki se, mihin ensitöikseen Romaniassa ihastuin. Vanhat värikkäät talot, vuorenrinteet ja tuo ihana vihreys kaikkialla!

Eikä näissäkään maisemissa ollut valittamista!

Ja mitä korkeammalle kipuaa, sen paremmalta kaikki näyttää! 

Toukokuu oli siis varsin onnistunut. Sanoisinko täydellinen. Täydellinen toukokuu. Se kuulostaakin hyvältä.

Eikä siinä vielä kaikki. Yksi mielenpainuvimmista hetkistä toukokuussa sijoittuu niinkin eksoottiseen ympäristöön, kuin Eckerölinen m/s Finlandialle. Se rauha, seesteisyys ja kauneus, jonka kohtasin laivan komentosillalla oli jotain aika upeeta.

Se sinetöi täydellisen toukokuun.

Kesäkuu ei tunnu seesteiseltä, ei rauhalliselta eikä reissuntäyteiseltä. Kesäkuu on se kuu, kun minä aloitan työt. Onhan sekin omalla tavallaan aika mykistävää. Mutten tiedä, voiko siihen ajatukseen ihastua. Se jää nähtäväksi.

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda

 

Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi Blogit.fi -sivustolla, Bloglovinissa ja The Blogjunglessa.Voit käydä seuraamassa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami torstai, kesäkuu 7, 2018 at 21:56

  Upeita kuvia mielenkiintoisista paikoista. Varsinkin tuo Sighiosoran kuva sai sellaisen värinän, että olisi kiva tuo omin silmin nähdä! Krakova oli tosiaan huippupaikka itsestäkin, sinne aion mennä varmasti uudestaan. Samoin Romaniaan, jossa en ole käynyt muualla kuin Bukarestissa. Nuo linnat ja vuoristot kiehtovat kovasti, mutta viimeksi aika ei silloisella matkaseurueella sinne riittänyt.

  • Reply Outi torstai, kesäkuu 7, 2018 at 22:01

   Kiitos Rami! Mielenkiintoisiin paikkoihin sitä tosissaan on toukokuussa päätynyt. Se tekeekin siitä niin täydellisen. Kulttuuria, kauneutta, hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Niistä on täydelliset matkat tehty!

   Romaniaan kannattaa todellakin mennä Bukarestia kauemmas. Se paras osio maasta löytyy pääkaupungin ulkopuolelta!

 • Reply matkalla sunnuntai, kesäkuu 10, 2018 at 16:48

  Olen viime aikoina lukenut juttujasi Romaniasta ja ne ei ole jättänyt kylmäksi. Siellä näyttää olevan paljon hienoja paikkoja. Ei ihme että olet ihastunut moneen paikkaan toukokuussa. Voi kun sinne itsekin pääsisi ihastumaan!

  • Reply Outi sunnuntai, kesäkuu 10, 2018 at 21:12

   Romaniaa on niin siisti, että sinne kyllä kannattaa mennä ihastumaan! Kiva jos jutut Romaniasta ovat lämmittäneet. Lisää on vielä tulossa tulevaisuudessa 😉

 • Reply Travelloverin Annika sunnuntai, kesäkuu 10, 2018 at 19:26

  Näitä kuvia katsellessani sanoisin, että pelkkää rakkautta niissä on. Tiedän, että ihastuisin samoihin paikkoihin varmasti. Minäkin olin toukokuussa paljon liikkeellä. Ehdin käydä Prahassa, Oslossa ja Dublinissa. Kaikki olivat vanhoja tuttuja, joten kävin lämmittelemässä suhteita. Ei rakkautta, mutta jonkinlaista kiintymystä kyllä. 🙂

  • Reply Outi sunnuntai, kesäkuu 10, 2018 at 21:15

   Kyllä vanhoja hyviä suhteita kannattaa ylläpitää ja lämmittää aika ajoin! Pysyy mielenkiinto 😉 Oslo ja Dublin on itselläni näkemättä. Molemmat kyllä olleet suunnitteluasteella pitkään. Luulen, että minä ja Dublin tultaisiin erityisen hyvin juttuun. On vaan sellainen kutina.

 • Reply Emilia/Matkan varrella lauantai, kesäkuu 16, 2018 at 15:38

  Upeita nuo Romanian ja Krakovan kuvat! Ehkä syksylle voisi suunnitella jonkun neljän päivän pyrähdyksen jonnekin päin Itä-Eurooppaa.. :—) Tsemppiä töihin paluuseen!

  • Reply Outi lauantai, kesäkuu 16, 2018 at 23:38

   Molemmat paikat olivat kyllä ihan huippuja! Erilaisia, mutta omalla tavallaan uusia lempikohteita! Kiitti tsempeistä! NIITÄ TARVITAAN! 😉

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, kesäkuu 16, 2018 at 21:26

  Olipa ihania kuvia, erityisesti tuo värikkäiden talojen rivistö sykähdytti kovasti! Mukava reissukuukausi sulla takana! Hyviä kesämatkoja työn aloituksesta huolimatta! 🙂

  • Reply Outi lauantai, kesäkuu 16, 2018 at 23:39

   Kiitos, vaikka ei tässä kesällä paljon enää reissata! Mutta onneksi sai niin monta hyvää reissukokemusta kevääseen, että niistä riittää muisteltavaa vielä pitkälle!

 • Reply Rosa sunnuntai, kesäkuu 17, 2018 at 00:43

  Kunnon loppukiri matkailussa ennen töihin paluuta. Paljon olet ehtinyt ja siinä lomassa vielä kirjoittamaan kaikki postauksetkin. Vautsi!

  • Reply Outi perjantai, kesäkuu 29, 2018 at 21:07

   No nyt kyllä tuntuu siltä, että äitiyslomalla ehti vaikka mitä! Työnteko on kyllä nipistänyt vapaa-ajan ihan minimiin, joten jos joku, niin ainakin blogin päivittyminen tulee varmasti hidastumaan. Surettaa 🙁

 • Reply Terhi | VAGABONDA lauantai, kesäkuu 23, 2018 at 10:33

  Romania! <3 Sinne pitää päästä uudestaan, koska niin paljon jäi minun viimesyksyisellä reissulla näkemättä… Iso maahan se onkin, ja pitäisi varata kuukausia, että ehtisi näkemään kaiken minkä haluaisi. Krakovakin näyttää ja kuulostaa oikein mainiolta kohteelta!

  • Reply Outi perjantai, kesäkuu 29, 2018 at 21:14

   Romania oli kyllä ihan huippu paikka! Niin värikäs, tunnelmallinen ja aito! Sinne on kyllä päästävä uudelleen, samoin Krakovaan.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana lauantai, heinäkuu 7, 2018 at 00:11

  No en kyllä yhtään ihmettele ihastumisiasi. Krakova – ihana! Romania – ihana! Romaniassa me ei ehditty monessakaan paikassa käydä, sen verran nopea pyrähdys meillä. Mutta ehdittiin silti ihastua ja rakastua. Sinne kaipaan uudelleen!

  Minäkin sain viettää Krakovassa aikuisaikaa, ja siihen se kohde sopi erinomaisesti. Kazimierzissä vietettiin aikaa erityisesti ilta-aikaan ja nautin siitä erityisesti. Saisinkohan vielä tänä vuonna kirjoitettua siitä blogiinkin? 😀

  • Reply Outi tiistai, heinäkuu 17, 2018 at 09:29

   Mun mielestä Krakova on ennen kaikkea aikuisten matkakohteena pettämätön. Tokihan lapsetkin siellä saa viihtymään, mutta mulle tuo oli ainakin ihan mainio juuri noin! BLogijuttuja odotellessa! 😉

  Leave a Reply