#IGTravelThursday – Korkeella ja kovaa

torstai, maaliskuu 2, 2017

Kuukaudet vilisee. Vastahan sitä raapustettiin edellistä Instagram Travel Thursday -postausta. Täytyy kyllä sanoa, että tämä blogitempaus on ihan mahtava! Varsinkin tällaiselle matkabloggaajalle, joka olosuhteiden pakosta ei pysty nyt hetkeen matkustelemaan, on kuukaudessa ainakin yksi mielekäs teema mihin tarttua.

Tässä kuussa kirjoitellaan aiheesta ”ylhäällä/korkealla”. Eikös se voi tarkoittaa melkein mitä tahansa? Ollaanko fyysisesti korkealla vai henkisesti yläilmoissa?

Itse valitsin kuvista lähinnä ne, missä ollaan ihan fyysisesti yläilmoissa. Korkean paikan kammosta en oikeastaan ihan hirveästi kärsi ja tässä ehkä muutama todistekin siitä. Tykkään kovasti näköalapaikoista, mutta hiljaa mielessäni päivittelin, että yllättävän harvoin niihin kuitenkaan eksyy. Tähän täytyy tehdä muutos!

Täytyypä tässä silti todeta, että henkisesti yläilmoissa oleminen on kyllä niin upea tunne, että ehkä se kuitenkin voittaa näköalapaikat ja hurjapäisemmätkin korkeuksissa kieppumiset. Siispä mukaan tähän kuvailotteluun oli otettava myös muutama ihan puhtaasti fiilistelykuva.

Zipline hurjastelua | Costa Rica | Monteverde | 2014

Costa Rica Monteverde Zipline Instagram Travel Thursday

 

Ensin olin epäileväinen tätä huvittelua kohtaan. Onko turvallista? Uskaltaisinko? Osaanko? Lopputulos kuitenkin yllätti. Se oli huisia! Hankalaa se ei ollut, ellei tuuli ottanut pahasti kiinni ja alkanut kieputtamaan kroppaa selkä menosuuntaan. Turvallisuuskin näytti olevan ihan mallillaan, vaikka mikäpäs minä olen arvioimaan tuollaisen hurvittelun turvallisuutta, kun en asiasta mitään ymmärrä..

Hiukan kalpenee Mustikkamaan Seikkailupuisto Korkee tälle viidakkoa halkovalle radalle. Rahansa väärti todellakin! Reitin kruunasi viimeinen vaijeri, joka (ainakin paperilla) oli kilometrin pituinen liitely korkealla puiden latvustoissa. Vauhti oli hurja ja maisemat huikeita!

Laskuvarjohyppy Helsingin taivaalla | 2016

laskuvarjohyppy skyexperience Instagram Travel Thursday

Voi kyllä! Tämän ajatteleminenkin saa polvet notkumaan. Ei tiennyt itkeäkö vai nauraako. Se tunne kun jalat potkii ilmaa ja ajatukset heittää volttia, on kokemuksena jotain aivan omaa luokkaansa. Jos yhtään on huimapään vikaa, niin suosittelen kokeilemaan!

Lukaise kokemuksesta enemmän täältä.

Tämän linkin takaa löytyy myös video koko komeudesta!

Kirkon tornissa | nicaragua | granada | 2014

Granada Nicaragua näköala Instagram Travel Thursday

Panamasta, Costa Ricasta ja Nicaraguasta juuri Nicaragua onnistui olemaan paikka, joka otti ja jätti lämpimän loven sydämeen. Jos tuolla päin liikkuu, on synti olla käymättä Granadassa. Sympaattinen pastellinsävyinen kaupunki, joka tuo väistämättä mieleen jonkun ihanan Keski-Euroopan kaupungin.

Tämä on yksi niistä harvoista paikoista, joissa vartavasten mentiin näköalatasanteelle. Ja kaunistahan se oli! Rakennusten upea väriloisto ja taivaanrannassa kohoavat vuorenrinteet. Ah!

Lisää Nicaraguasta tämän linkin takaa.

Sateisen harmaa kaupunki | Latvia | Riika | 2016

Riika Stalinin hammas näköala Instagram Travel Thursday

Viime vuoden näköalahulluttelu keskittyi Riikaan kun pörhälsin hissillä Stalinin hampaaksi -kutsutun rakennuksen näköalatasanteelle. Riikastakaan ei väriä puutu, vaikka ilma olikin sateinen ja harmaa. Kukaan muu kaupungissa ei ollut ilmeisesti innostunut näkemään harmaata sateista kaupunkia yläilmoistakäsin, joten maisemia sain katsella aivan ylhäisessä yksinäisyydessä.

Riika Radisson Hotel Instagram travel thursday

Riikassa hairahduin toiseenkin näköalapaikkaan, nimittäin Radisson hotellin kattobaariin. Vaan eipä se hairahdukselta tuntunut. Mojito maistui ja maisematkin paranivat, mitä pidempään niitä katseli..

Lisää Riikasta tämän linkin takaa.

mindblowing day

costa rica puerto viejo Instagram travel thursday

Kuva on Costa Rican Puerto Viejosta syrjäiseltä rannalta, jonne eksyttiin päättömän pyöräilyn jälkeen. Paikka oli ihan uskomattoman kaunis ja fiilis oli korkealla.

Mutta se, miksi kuva päätyi vasta muutama vuosi takaperin sen ottohetkestä Instagramiin, oli lähinnä fiilis tuossa männäviikoilla, kun sain saman päivän aikana tietää voittaneeni kahdessa eri matkakilpailussa. Kuvan tunnelmasta voi aika hyvin saada kiinni sen päivän olotilat.

Lisää voittopäivästä täältä.

Arpaonni on kyllä ollut nyt hyvässä nosteessa, sillä sain alkuviikosta tiedon, että arpajaisvoitto on jälleen osunut kohdalle. Tällä kertaa tosin vain käsipyyhesetti on tulossa postissa, mutta silti. Se ei pelaa, joka pelkää! (tai sitten se, joka ei jaksa täytellä niitä samperin kuponkeja ihan joka nurkalla..)

Lippu korkealla

espanja madrid #igtt

Tämän kuvan halusin nostaa ihan vaan muistutukseksi siitä, että pidetäänhän lippu korkealla?

Välillä täältä neljän seinän sisältä sitä on vähän hankala muistaa itsekin, mutta lopussa kiitos seisoo. Nyt on mielettömän jännittävät ajat käsillä, sillä laskettu aika on ohitettu jo, ja mitä vaan voi tapahtua hetkenä minä hyvänsä. On tosiaan muistettava pitää se lippu korkealla, ettei vahingossa vaivu pelkojensa ja jännityksensä kanssa jonnekin pimentoon. Jäiks! Valoa kohti!

ILOITSEN, JOS KÄYT SEURAAMASSA INSTAGRAMISSA (@OUTIMOI)!

KÄY MYÖS TYKKÄÄMÄSSÄ SIVUSTANI FACEBOOKISSA 

JA 

TWITTERISTÄKIN (@MAAQUZUU) MUT LÖYTÄÄ.


 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco

instagram travel thursday

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Skimbacon Katja torstai, maaliskuu 2, 2017 at 20:02

  Vau mitä kuvia ja paikkoja! Ja mä en kestä näitä laskuvarjohyppykuvia — miten sä uskalsit?! Olet kyllä todella rohkea 🙂

  • Reply Outi torstai, maaliskuu 2, 2017 at 20:07

   En mä tiedä! Oli pakko kun lahjaksi sain! Olihan se aika pirun pelottavan hurjaa, mutta ihan mielentön kokemus!

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 at 21:10

  Kivoja tarinoita! Ziplineä olen kokeillut joskus vuosia sitten Mallorcalla ja sen jälkeen en olekaan sitä enää uskaltanut tehdä… Puhumattakaan sitten laskuvarjohypystä! Olet varsinainen hurjapää! 🙂

  • Reply Outi maanantai, maaliskuu 6, 2017 at 17:21

   Zipline oli mun mielestä ihan huippua, ja sen jälkeen kun ymmärsi homman jujun, ei se ollut mitenkään super pelottavaa 🙂 Laskuvarjohyppyäkin haluaisin uudelleen kokeilla, mutta se on kyllä ihan pirun pelottavaa!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, maaliskuu 6, 2017 at 23:18

  Voi kääk, mitä kokemuksia! En tiedä uskaltaisinko enää laskuvarjohyppyä. Se olisi pitänyt tehdä nuorempana, nyt on tullut sen verran paljon estoja. Veikkaan, että jänistäisin. Mutta ziplinea haluaisin ehdottomasti kokeilla joskus, vaikuttaa ihan hurjan hauskalta puuhalta. Ja missä paikassa, huh!

  Lippu pidetään korkealla, periksi ei anneta. Ja se pötkyläkin sieltä tulee maailmaan, ihan pian. 🙂

  • Reply Outi tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 10:24

   Tuo zipline oli kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, eikä tosiaan niin pelottava kuin voisi aluksi ajatella. Ja noissa maisemissa liitely tosiaan oli aika päräyttävää! 🙂

 • Reply Travelloverin Annika keskiviikko, maaliskuu 22, 2017 at 11:57

  Jouduin vähän pakolla ziplinen kyytiin Borneolla. Se oli pisin saartenvälinen maailmassa. Ei matka pitkä ollut mutta luulin kuolevani kauhusta. Niin ei käynyt ja pakko todeta, että se oli ihan älyttömän ihanaa. Tuollainen puiden välissä kieppuva tuntuisi jotenkin ehkä hurjemmalta. Olen ihastunut myös liitovarjoiluun. Olen miettinyt, olisiko seuraava askel tandemhyppy laskuvarjolla, mutta se vapaan pudotuksen vaihe tuntuu vielä mahdottomalta ajatukselta.

  • Reply Outi tiistai, maaliskuu 28, 2017 at 08:04

   Suosittelen tandemhyppyä, vaikka hurjaa se kyllä oli! Vapaapudotus menee niin hetkessä ohi että sitä hädin tuskin huomaa. Yhtä hurjaa oli mun mielestä liitelyosuus ja se tunne että lentää. Niin mageeta!?

  Leave a Reply