Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämäni ensimmäinen äkkilähtö – vanhentunut passi ja pari muuta perustavanlaatuista mokaa

21.8.2019

Ooooooops…..! Blogini on muuttanut uuteen osoiteeseen!

Jutun pääset lukemaan tämän linkin takaa:

Elämäni ensimmäinen äkkilähtö – vanhentunut passi ja pari muuta perustavanlaatuista mokaa

Terveisin Outi / Nattura-blogi

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets 1.9.2019 at 13:59

  Voi apua! 😀 Onneksi kaikki päättyi hyvin ja pääsitte reissuun. Jotenkin tunnistan itseni niin hyvin tuosta sekoilusta, voisin niin selkeästi nähdä itseni vastaanvanlaisissa tilanteissa. Täytyykin itseasiassa muistaa katsoa omankin passin voimassaoloaika, kiitos muistutuksesta!

 • Reply Iida In Translation 1.9.2019 at 12:26

  Voi ei, mikä matkaanlähtö 😀 Näin elävästi tuon tilanteen ja tuli itsellekin kauhunväreitä…

  Ihanaa, että pääsitte kuitenkin reissuun lopulta! <3

 • Reply Pirkko / Meriharakka 30.8.2019 at 10:15

  Paljon matkaavien, joita lienee kaikki matkabloggaajat 🙂 kannattaa merkata omaan kalenteriin/työlistaan passin uusiminen n. 8 kuukautta ennen sen vanhenemista heti kun uusi passi on hankittu. Tuo 8 kuukautta siksi, että jotkut maat vaativat sen 6 kk voimassaolon ja sitten tuon merkinnän tullessa vastaan tietääkin ehkä jo ihan lähikuukausien matkasuunnitelmat ja voi joko hakea sen passin tai sitten lykätä tehtävää muutamalla kuukaudella.
  Tarkkana pitää myös olla jos omistaa kaksi passia, että mukaan tulee kulloinkin oikea. Minulla on USA:n 10 vuoden viisumi jo vanhentuneessa passissa ja sille suunnalle pitää ottaa kaksi passia mukaan, mutta muuten tietysti vaan se voimassaoleva.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 29.8.2019 at 20:12

  Olipa tarina. Tekevälle sattuu ja tapahtuu. On ihan varmasti ollut painajaismaiset hetket ja useaan kertaan. Toivottavasti matkanne oli hyvä ja rentouttava!

 • Reply Miika / Scenic Road Hunters 28.8.2019 at 15:27

  Mä muistaakseni luinkin tämän heti silloin, kun ensimmäisen kerran linkitit jonnekin. Kommentoin silloin vaan facebookkiin, joten jos nyt tänne.

  Joo eli tuossa kohtaa kyllä olisin ite miettiny moneen kertaan, että ei varmaan ole tarkoitettu pääsemään lähtemään. On sen verran monta kömmähdystä ja unohdusta samalle kertaa. Onneksi kuitenkin pää ei pehmennyt vaan härkäpäisesti lähditte reissuun 🙂

 • Reply Terhi 27.8.2019 at 22:28

  Eikä se passin uusimisväli oikeastaan ole edes 5 vuotta, vaan neljä ja puoli koska Euroopan ulkopuolella halutaan aina, että passi on 6 kk voimassa. Minä en ole unohtanut uusia passia, mutta kerran otin vanhan passini mukaan. Onneksi huomasin sen niin ajoissa, että ehdin vielä kotiin vaihtamaan.

 • Reply Elsa/Hakunamalife 27.8.2019 at 07:58

  Voi ei mikä alku matkalle! 😂 hyvä kuitenkin, että loppujen lopuksi pääsitte matkaan ja että Kreikka oli ihana! Jään innolla odottamaan jatkoa tarinalle 😊

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 25.8.2019 at 21:20

  Kiitos muistutuksesta Outi. Mulla passi vanhenee kuukaudne kuluttua, mutta ilman tätä juttua olisinkohan muistanut tarkastaa…?

  • Reply Outi 25.8.2019 at 21:20

   Hei ihan mahtavaa! Nyt vaan uutta passia hakuun niin matka voi jatkua! ☺️☺️

 • Reply Venla / Breezes from My Atlas 22.8.2019 at 18:22

  Ai että, nyt oli kyllä sellasia vastoinkäymisiä täynnä reissuun lähtö, että ei kateeks käy. 😀 oon aina ihmetellyt tyyppejä, jotka unohtaa passin tai ei hoksaa sen vanhentuneen, mut nyttemmin oon huomannut, et mitä enemmän matkustaa, sitä vähemmän pakkaamiseen jaksaa panostaa ja myös passin kotiinjäännin mahdollisuus nousee. Kauhulla sitä päivää odotellen, et passi jää kotiin!

  • Reply Outi 25.8.2019 at 17:17

   Mä kyllä uskon, että muistan ottaa passin aina reissulle. Se on niin vakiokalustus, mutta uskon ettei tämä tule jäämään viimeiseksi kerraksi väliaikaisen passin hankkimiseen. Jotenkin tuo 5 vuoden välein uusiminen tuntuu älyttömän tiheältä. 5 vuotta kun kuluu niin hujauksessa!

  Leave a Reply