Muut Suomi Yleinen

Arvontoja ja heräteostoksia – Matkamessut 2016

tiistai, tammikuu 26, 2016

Viime päivinä blogiteksteissä on komeillut viikonloppuna järjestetyt Matkamessut, enkä itsekään voi olla kirjoittamatta kokemuksistani. Outo fiilis, kun ensimmäistä kertaa jännitti messuille meno. Aikaisempina vuosina olen tallustellut messut läpi nopeasti ilman sen kummempaa agendaa. Tänä vuonna paneuduin sattuneista syistä enemmän messujen sisältöön, luentoihin ja ständien tarjontaan ja täytyy sanoa, että kolme päivää kierrettyäni jalat huusivat hoosiannaa ja matkakuume kasvoi!

messuhulinat 2016

En ehtinyt kaikesta yrityksestä huolimatta osallistumaan jo torstaina alkaville matkagurujen päiville, joten messuilut jäivät ehkä haluttua pintapuolisemmiksi. Vaikka kolme päivää ehdinkin siellä kiertelemään, jäi kaikesta suunnittelusta ja aikatauluttamisesta huolimatta useampi mielenkiintoinen esitys välistä.  Ensi vuonna täytynee olla tehokkaampi.

No mihin sitten ehdin? Kirjoittelemaan arvontalipukkeita tietenkin! Raapustin arviolta tuhanteen arpalippuun nimeni ja yritin kuiskutella onnetarelle pehmosia. Eikä sieltä tyhjin käsin tarvinnutkaan lähteä. St. Peterslinen arvontakoneesta räpsähti pikavoitto! Intopiukeana menin lunastamaan minulle kuuluvaa voittoani ja tällainen sieltä pamahti……

st petersline reppu

Ai mikä se on vai? Se on monitoimireppu, ständin työntekijän sanoin. Kiitos tästä, olisin kyllä mielummin lähtenyt esimerkiksi Pietariin! Mutta jospa tämä olisi vain tyyntä myrskyn edellä.

Ei valittamista, osui nimittäin toinenkin voittoarpa kohdalle. Travel Bloggers Give Back -kirpparilta ostaneet saivat yhden arpalipukkeen jokaista viittä (?) euroa kohden. Kannoin korteni kekoon kolmen arvan edestä ja eilen sähköpostiini tipahti tieto Helsinki Bike Toursin arpavoitosta! Whooop! Ja vastikään harmittelin, etten ole onnistunut vieläkään järjestämään itselleni Helsinki-turistikierrosta: nyt pääsen sen toteuttamaan. Kiitos siitä! Ja kiitos tietenkin koko tempauksesta! Mahtihomma tämä!

travel bloggers give back kirppari

travel bloggers kirppis

Möhköfantti autolla nepaliin

Innostuin myös tilailemaan matkailuaiheisia lehtiä itselleni. Mukaan lähti 8 numeron Mondo-tilaus ja 6 numeron Otavamedian Matkalehti. En yleensä innostu messuilla shoppailemana, mutta viikonlopun huumassa pistin haisemaan. Kiva päästä vertailemaan eri lehtien sisältöä ja fiilistelemään matkajuttuja paperilta. Reissua ei vielä ainakaan lähtenyt matkaan, mutta ideoita sitäkin enemmän!

Matkamessu ostokset

Tuli siellä toki muutakin tehytä kuin täyteltyä arvontakuponkeja ja shoppailtua.  Perjantaina ehdin kuuntelemaan viimeiset minuutit Sonera-lavalla ”Maailma yllättää matkailijan” –keskustelua, jossa Madventuresin Riku ja Tunna olivat Skype-yhteyden päässä molemmat silmin nähden päivettyneinä. Keskustelun aihe oli matkailuturvallisuus ja päällimmäisenä mieleen jäi kommentti Bangkokin Suomen Suurlähetystöstä, mikä meni jotakuinkin näin: ”Harmillisen usein suomalaisen matkailijan järki jää Helsinki-Vantaalle”. Toivon ja uskon, ettei tämä pidä paikkaansa, mutta voin hyvin kuvitella, että kommentissa on paljon myös totuusperää.

P1240711 Thailand matkamessut

Lauantaina vietin aikaa Rantapallon Meeting Point -lavan läheisyydessä. Olin noin klo 11 paikalla kuuntelemassa matkabloggaajien kohdeyleisöstä, mutta harmillisesti soundit olivat niin kehnot, ettei keskittyminen jaksanut riittä korvien höristelyyn. Lauantaina muutenkin taustamelu oli huomattavasti perjantaita voimakkaampi ja peitti alleensa useammankin Rantapallon lavalla olleen esityksen äänet. Ylipäänsä meininki messuilla oli aavistuksen klaustrofobinen perjantaihin nähden, mikä tietysti loi sinne myös omalaistansa tunnelmaa.

rantapallo meeting point

Kuuntelin myös Diacorin matkailulääkärin Petteri Carlsonin esitystä matkailijan rokotteista. Aika paljon tuli vanhaa tuttua tietoa, mutta jotain uuttakin tarttui mukaan. Polion muun muassa kerrottiin nostaneen päätään erityisesti Lähi-idässä. Satuin luennon ajaksi samaan pöytään Diacorin sairaanhoitajan kanssa, jonka kanssa samalla rupateltiin rokotuksista ja matkailijataudeista. Luennon jälkeen lääkäri Carlson poikkesi pöytään ja kertoi lisää yksityiskohtaista tietoa poliosta ja sen levinneisyydestä. Uutena, joskaan ei yllättävänä, tietona itselleni tuli se, että suuren pakolaisvirran mukana riski polion leviämiseen myös täällä länsimaissa on kasvanut. Yksi syy tähän on kuulema polioviruksen kulkeutuminen esiintyvyysalueilta inaktiivisena rokottamattoman kantajan suolistossa. Virus saattaa aktivoitua mahdollisesti päästessään viemäriverkostoihin ja kulkeutua näin ollen kenen tahansa elimistöön. Noh, tämä tieto on tosiaan kuulopuhetta – luotettavasta lähteestä tosin – mutta halutessasi varmistaa tiedon, kannattaa soittaa viranomaiselle ja kysyä. En ota vastuuta tämän tiedon oikeellisuudesta. 🙂 Sain myös päivitettyä tietoa poliorokotteen käyttöaiheista. 5 vuotta takaperin poliorokotteen edustajat kävivät apteekeissa mainostamassa, että rokotteella voidaan ehkäistä turistiripulitartuntaa. Nykyään tämä ei enää päde, vaikka olen elänyt siinä uskossa edelleenkin, mutta ystävällisesti lääkäri-sairaanhoitaja parivaljakko valaisi tietämätöntä farmaseuttia asiasta. Kaikin puolin valaiseva luento siis!

IMG_20160124_172201

Iloitsin messujen laajasta kotimaanmatkailu tarjonnasta. Erityisesti viehätti Lappi-osasto ja sunnuntaina aivan viimeisenä pyörähdin vielä saaristoalueella. Veikkaan, että kaikki keräämäni esitteet on luettu aikaisintaan ensi vuoden messuihin mennessä, sen verran tuli brosyyreitä hamastrattua. Kaikesta huolimatta Islanti on kuitenkin edelleen se numero yksi, josta haaveilen, ja jonka ständillä kävin vähän jutustelamssa esimerkiksi saaren pyöräilymahdollisuuksista. Näen jo itseni halkomassa ihania tulivuorimaisemia pyörän selässä tukka hulmuten.

Tämä tyttö kiittää messuista ja jää odottelemaan lisää yhteydenottoja arpajaisvoitoista. Vähän odotan myös niiden lehtien kolahtamista postiluukusta!

lappi

Tässä yksi haave

Tässä yksi haave

Näitä kun pääsisi syömään autenttisessa ympäristössä.

Näitä kun pääsisi syömään autenttisessa ympäristössä.

finnair a350

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Inka tiistai, tammikuu 26, 2016 at 21:23

  Vuhuu! Onnittelut arvonnasta, ja iso kiitos että olit mukana TBGB-kamppiksessa! 🙂

  • Reply Outi keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 09:18

   Kiitos kiitos kiitos! En malta odottaa, että pääsen kruisailemaan ympäri Helsinkiä turistin leima otsassa!:D

 • Reply Milla - Pingviinimatkat tiistai, tammikuu 26, 2016 at 21:56

  Kiitos vielä Outi, että kävit kannustamassa meidän kirppiksellä. Ja onnittelut arvonnan palkinnosta! Helsinki Bike Toursin kierros kannattaa varata hyvissä ajoin ja toivoa hyviä kelejä turistipäivälle 🙂 Meillä oli aikoinaan Lauran kanssa kierroksella todella hauskaa, joten voin lämpimästi suositella kokemusta muutenkin.

  • Reply Outi keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 09:17

   Kiitos itsellenne! 🙂 Ja kiitos vinkistä, että pitää olla ajoissa liikenteessä. Saattaa olla ettäasiat jää välillä vähän viime tippaan.

   Kävinkin vähän jo kurkkimassa juttua teidän ajelusta, mutta täytyy vielä kunnolla paneutua siihen paremmalla ajalla!

  Leave a Reply