Muut Yleinen

Alkuvuoden heipat ja jotain uutta reissurintamalla

keskiviikko, helmikuu 7, 2018

Alkuvuosi on hurahtanut aika vauhdilla käyntiin. Täällä etelässäkin vihdoin saadaan nauttia ihanista lumisista keleistä ja auringonpaisteesta, mikä sopii paremmin kuin hyvin sen loskaisen, vesisateisen ja synkän loputtomalta tuntuvan syksyn jälkeen. Ei paljon pakkanen paina tai lumihanki haittaa, vaikka täytyy myöntää, että rattaiden kanssa nuo auraamattomat tiet ovat välillä hieman armottomia. En silti valita!

Tammikuu meillä meni aikalailla kotona lapsen kanssa, ja toisaalta erinäisissä juhlissa juosten. Alkuvuodelle kun on sattunut jos jonkinmoista kissanristiäistä, joiden vuoksi ollaan jouduttu sumplimaan aikatauluja ja lastenhoitokuvioita. Matkamessuviikonloppu oli yksi näistä, ja ihan mahtavaa, että pääsin jopa kolmena päivänä pyörimään messuille. Eipä siinä, noilta messuilta niin kamalasti käteen jäänyt 700 gramman ahvenanmaalaista juustoa lukuunottamatta, mutta tulipahan osallistuttua kaikkiin mahdollisiin kisoihin ja mikä parasta, tutustuttua taas uusiin upeisiin ihmisiin! Ootte huippuja kaikki! Ja vaikkei niin konkreettista sieltä jäänytkään käteen, niin saipahan taas inspiraatioita ja hiukan lisäinfoa tämän vuoden reissuja ajatelleen. Juustokin oli parasta pitkään aikaan!

Uusia reissusuunnitelmia

Viimeksi kerroinkin, että vuoden ulkomaanreissut aloitetaan maaliskuisella hotelliyöllä Tallinnassa. On hyvä aloittaa siitä mihin viime vuonna jäi. Koko muu alkuvuosi ollaan siis täysin Suomessa, mutta toukokuussa reissataan sitten senkin edestä. Alkukuulle ajoittuu meidän viikon Romanian reissu ja loppukuuksi varasin matkapärinöissäni Norwegianin aleista Krakovaan ihan järkyttävän halvat lennot. Tämän hetken suunnitelmien mukaan matkaan lähtee lapsi, mutta salaa toivon, että voisin jättää vaavelin kotiin ja lähteä viiden päivän sooloreissulle Puolaan.

Gdansk, 2015

Norwegian aloittaa tosiaan keväällä suoran reitin Helsingistä Krakovaan ja mainonnan uhrina nappasin avajaistarjouksesta 60€ meno-paluulennot itselleni. Ja lentopisteiden tuhlailun jälkeen maksoin loppujen lopuksi lennoista vain noin 20€. Tulipahan testattua samalla Norwegianin peruutuspalveluakin, kun varasin lennot niin hullaantuneena noista halvoista hinnoista, että varasin sen vahingossa huhtikuun Tallinnan reissun päälle. Norskilla saa peruuttaa varauksen ilmaiseksi, jos varauksesta on kulunut alle 4 tuntia, joten onneksi tajusin sen tarpeeksi ajoissa, niin peruminen onnistui muitta mutkitta ilman lisäkustannuksia asiakaspalveluun soittamalla.

Mitäs muuta alkuvuodelle kuuluu?

Olen aloittanut pikkuhiljaa paluun normaaliin totuttuun elämään. Vauvavuosi on vienyt aikalailla mehut, mutta pikku hiljaa hormonihuurujen takaa alkaa pilkistämään taas tutut omat kasvot. Olen lisännyt huomattavasti liikuntaa, vähentänyt herkuttelua ja alkanut taas kiinnittämään entistä enemmän huomiota omaan hyvinvointiin, mikä tuntuu jo nyt positiivisella tavalla nahoissa. On niin paljon helpompi olla!

Kyllästyttiin tuossa yksi viikko myös molemmat tähän virtuaalimaailmaan ja siihen, että illat istutaan kotona nenä kiinni tietokoneessa tai kännykässä. Päätettiin viettää yksi kokonainen viikonloppu (tai noh..tulikohan siitä 48 tuntia maksimissaan, köhköh…) ilman nettiä tai somea ja voi pojat, miten hyvää se teki! Kuinka paljon jäi aikaa tehdä kaikkea muuta, kun ei tarvinnut koko ajan tarkistella mitä Facebookissa on tapahtunut, onko Iltalehden sivuille tullut uusia juttuja tai oliskohan joku lähettänyt sähköpostia. Mitä uusia kuvia Instagramiin on tullut tai kuinka moni whatsapp-viestiketju on taas tulessa?

Tästä intoutuneena olen ihan tietoisesti vähentänyt turhaa luurilla lojumista ja avannut tietokoneenkin vain silloin, kun sitä ihan oikeasti olen tarvinnut. Ja kas kummaa, aikaa tehdä kaikkea muuta rentouttavaa löytyykin yllättäen ihan tolkuttomasti.

Hiukan pyörittelin mielessäni myös ”yksi netitön päivä viikossa” -systeemiä, mutta vielä noin järjestelmällinen irtiotto tuntuu haastavalta. Ehkä täytyy keksiä itsellensä sopiva keino ja päivä tuohon, sillä mä luulen, että mun elämänlaatu parantuisi huomattavasti, jos osaisin ottaa pikkasen enemmän etäisyyttä tästä netin pyörityksestä.  Addikti mikä addikti.

Mitäs muuta? Eipä kai sen kummempaa. Tyttö täyttää kohta jo yksi, miettikää YKSI, ja minä alan miettimään pikku hiljaa töihin paluuta. Aika hurjaa, mutta ennen sitä aion ottaa vielä kaiken ilon irti tästä ”lomailusta”, pistää luottokortin laulamaan, matkustella ympäriinsä ja tehdä sellaisia juttuja, mitä työelämän pyörteissä ei ehdi. Onhan mulla sitten koko loppuvuosi aikaa painaa duunia ja maksella takaisin alkuvuoden ilotteluja. Hyvä suunnitelma? Nyt se ainakin tuntuu siltä!

Uusimpiin juttuihin pääset nopeiten  käsiksi Blogit.fi -sivustolla, Bloglovinissa ja The Blogjunglessa.Voit käydä seuraamassa blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Poize5 keskiviikko, helmikuu 7, 2018 at 16:47

  Kiitos, että kerrot matkasuunnitelmistasi matkailublogissa, etkä lapsen edesottamuksia.
  Itse kahden aikuisen äiti stadista.

  • Reply Outi tiistai, helmikuu 13, 2018 at 23:26

   Kiitos kommentistasi! Mukavaa kevättä!

 • Reply idahhh torstai, helmikuu 8, 2018 at 07:57

  Voi minäkin olin jo klikkailemassa noita Norskin Krakovan lentoja toukokuulle mutta sitten maltoin mieleni ja kyselin miehen mielipidettä (moka, paha moka!) ja siinä sitten aikansa mietittyä ja lopulta tullen siihen tulokseen että mennään vaan niin tilaisuus meni jo! Mitä tästä opimme, ei pidä kuunnella miehiä! 😀

  • Reply Outi tiistai, helmikuu 13, 2018 at 23:26

   Voi ei! Harmi että meni lennot sivusuun! Ei pidä tosiaan miestä kuunnella näissä asioissa. Niin kun en minäkään. Päätin vain toimia, mikä kantoi hedelmää 😉

 • Reply Christa torstai, helmikuu 8, 2018 at 15:48

  Pitäisi itsekin pitää nettivapaa viikonloppu. Ihan liikaa tulee roikuttua blogeissa, instassa ties missä. Vähemmälläkin pärjäisi.

  Sait kyllä tosi halvalla Krakovan lennot. Itse katselin niitä vähän myöhässä ja nyt ovat jo kalliimpia. Olisi varmaan tosi kiva, jos pääsisit lähtemään itseksesi ilman lasta – onhan se aina toisenlaista vapautta. Muutenkin suunnitelma nauttia vapaudesta ja matkustaa ennen töihinpaluuta kuullostaa oikein erinomaiselta!

  • Reply Outi tiistai, helmikuu 13, 2018 at 23:22

   Joo nettivapaa viikonloppu oli ihan parasta. Sen jälkeen on kyllä pikkasen jäänyt vähemmälle netissä ja somessa roikkuminen, mikä on ollut ihan huippu juttu.

   Ja hei arvaapa mitä? Näillä näkymin mä pääsenkin Krakovaan ilman lasta, joten toukokuun loppua odottelen jo ihan valtavan innolla! 🙂

  Leave a Reply