Muut Yleinen

10 kuvaa + 10 tarinaa -blogihaaste

tiistai, marraskuu 14, 2017

Instagramissa mua seurailevat ovat varmasti huomanneetkin, kuinka viime viikolla intouduin julkaisemaan kuvia vanhoilta kaukomatkoilta. Kova on siis kaukokaipuu. #wanderlust.

Välillä on ihanaa oikein rypeä siinä kaipuussa, kuinka kuuma hiekkaa polttaisi taas jalkapohjiani ja miten lämmin merivesi kannattelisi rennoksi elettyä ruhoani. Vanhojen kuvien katselu ja läpikäynti onkin mitä suloisinta suolaa haavoille.

Kuin tilauksesta, törmäsin samoihin aikoihin 10 kuvaa ja tarinaa –haasteeseen Lentopelko -blogissa . Koska olin sopivasti jo vauhdissa, oli haasteen vastaanotto luonnollista.

Haasteen säännöt ovat yksinkertaiset. Tarkoitus on julkaista otsikkoa vastaava kuva ja kertoa kuvan tarina.

 1. Kuva lentokoneen siivestä
 2. Paras vahingossa onnistunut otos
 3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle
 4. Luontokuva
 5. Kuva yläilmoista
 6. Postikorttimaisema
 7. Kuva matkaseurasta
 8. Fiilistelukuva palmun alla
 9. Hyvää huomenta -kuva
 10. Lempikaupunkini

1. Kuva lentokoneen siivestä

Otsikosta tulee heti mieleen kuva, joka on otettu lentokoneen ikkunasta. Sitä tässä ehkä haetaankin, ja tämän kuvan otsikko olisi ehkä ennenmminkin ”Kuva lentokoneen siivistä.”

Kuva on räpsäisty auton ikkunasta, kun oltiin ajelemassa Helsinki-Vantaan kohdilla Tuusulanväylää pitkin Keravan suuntaan. Tästä ei kyllä saa samaa fiilistä, kuin mitä todellisuudessa tilanne oli. Kone laskeutui nimittäin älyttömän matalalla ja tuntui ihan siltä, että pyörät olisivat hiponeet auton kattoa. Joskus siitäkin on hyötyä, että luuri on kasvanut osaksi oikeaa kättä!

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Intiasta ottamani kuva, jonka olen jostain syystä aina vain sivuuttanut. Nyt kun selailin vanhoja kuvia huomasin, kuinka kuva on täynnä juuri sellaista elämää ja tunnelmaa, mitä Intiassa saattoi nähdä ja aistia. Tähän kuvaan itseasiassa mahtuu yllättävän paljon toisistaan täysin eriävää toimintaa. Aikuisia peseytymässä, lapsia peseytymässä, ruoanlaittoa (kaiketi), pyykinpesua, täysinäisiä veneitä, yksinäisiä veneitä, ohikulkijoita… 

Mutta sellainenhan Intia on: Täynnä elämää!

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Vuoret, meri, komea mies ja kylmä olut. Ei kaipaa enempää selittelyjä!

4. Luontokuva

Kaikista palmupuista, rannoista ja jylhistä vuorista huolimatta, ei ole tällaisen luonnon voittanutta. Suomi on niin jumalaisen kaunis!

5. Kuva yläilmoista

Riikan kaiketi parhaimmalta näköalatasanteelta Stalinin hampaalta on todella kivat näkymät joka puolelle kaupunkiin. Ensimmäisellä kerralla täällä käydessäni sää oli aivan karmea kun satoi ja tuuli ihan hulluna. Toisaalta sain olla näköalatasanteella silloin aivan yksin. Mutta kyllä näin aurinkoisella säällä tällainen toiminta on aina mukavampaa, ja vaikka aurinko paistoi, ei paikka ollut silti ruuhkainen.

6. Postikorttimaisema

Luonnollisesti tähän kohtaan valitsee kuvan Islannista. Koko maa kuin postikortti! Viikon roadtrip ei jättänyt maisemiensa puolesta kylmäksi. Kylmä oli ainoastaan keli.

7. Kuva matkaseurasta

Polttarit Roomassa! Ei suinkaan omat, vaan yllätys(jälki)polttarit ystävälle. Voitte vaan arvata, miten paljon tällaisella ulkonäöllä herätettiin huomiota jo heti lentokoneessa. (Sori tytöt! :D) 

8. Fiilistelykuva palmun alla

Koitin ensin miettiä jotain ihanaa kuvaa, jossa makoilen palmupuiden katveessa ehkä auringonlaskun alla ihana jäinen drinkki kädessäni. Päädyin kuitenkin tähän Costa Ricassa otettuun kuvaan, jossa pyöräretkellä päädyttiin yksinäiselle rannalle. Vain aallot hakkasivat rantahietikkoon. Muutoin oli hiljaista. Tämä olisi ollutkin aivan täydellinen paikka ottaa se drinkki käteen ja nautiskella meren pauhusta, mutta koska ranta oli yksinäinen, ei drinkkimestarikaan ollut eksynyt paikalle.

9. Hyvää huomenta -kuva

Tämä oli kaikkein vaikein, arvatkaapa miksi…? Koska minä en ole mikään aamuihminen. Enää. Tavallaan rakastan kyllä aamuja aina silloin kun herään pirteänä ja jotain kivaa on edessä. Rakastan myös auringonnousuja, mutta yleensä jos olen aurigonnousun aikaan valveilla, se tarkoittaa sitä etten ole mennyt laisinkaan nukkumaan.

Kuva on siinä mielessä harvinainen, että tämä on niitä yksiä ainoita kertoja, kun reissuilla ollaan päästy aikaisin aamulla liikenteeseen. Jokiajelu aamu-usvan aikaan olikin kyllä hieno kokemus. Ehkä seuraavalla reissulla täytyy ottaa asiakseen mennä katsomaan auringonnousua…tai äh. Mitä sitä suotta!

10. Lempikaupunkini

Vaikea on kyllä ihan absoluuttisesti sanoa, mikä on lempikaupunkini, mutta Bangkok on kyllä jättänyt aika suuren aukon mun sydämeen. Jostain syystä. Toisinaan paikka on kyllä kamalan kaaottinen, meluisa ja sekava, mutta jollain tavalla ehdin rakastua siihen paikkaan. Toki edellisestä kerrasta on jo useampi vuosi, mutta uskon kyllä, että edelleen tykkäisin paikasta.

Ja nyt, koska vanhoihin kuviin liittyy niin paljon ihania muistoja, hienoja tarinoita ja tunteita haastan sut mukaan selailemaan omia vanhoja reissukuvia ja julkaisemaan niitä, joko tämän haasteen muodossa tai sitten Instagramissa! Pistä siis kynä sauhuamaan tai Insta-tili kuumaksi ja julkaise viikon ajan vanhoja itsellesi tärkeitä kuvia menneiden reissujesi varrelta. Tämä oli hauskaa!


•KÄY SEURAAMASSA INSTAGRAMISSA!

• TYKKÄÄ MYÖS FACEBOOKISSA !

• TWITTERISTÄKIN MUT LÖYTÄÄ!

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ossi/Life Without Seasons tiistai, marraskuu 21, 2017 at 02:41

  Kiitos Outi mukavasta aikamatkasta reissuihin. ?
  Kyllähän se lomafiilis sieltä aina nostaa päätään, kun varaa lennot. Tämä haaste vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja tekisi mieli osallistua, mutta osa kuvista on koneella Suomessa, joita voisi käyttää. Ehkä joskus… Toisaalta meidän kaikki kuvathan on lomakuvia tällä hetkellä. ?
  Suomen luonto on kyllä sellainen paikka mihin aina rakastuu.
  Hyviä tulevaisuuden reissuja!

  • Reply Outi lauantai, marraskuu 25, 2017 at 16:15

   Kiitoksia ja mukaan vaan haasteeseen!

 • Reply Joanna Sormunen tiistai, marraskuu 21, 2017 at 22:13

  Hienoja kuvia ja ihania muistoja! Tämä on todella hyvä haaste, itsellekin tulee oikein himo osallistua 🙂

  • Reply Outi lauantai, marraskuu 25, 2017 at 16:16

   Tämä oli kyllä kiva haaste! Suosittelen osallistumaan! 🙂

 • Reply Terhi | VAGABONDA lauantai, marraskuu 25, 2017 at 09:54

  Mä olen jo joskus osallistunut tähän haasteeseen, mutta en onnistunut löytämään sitä postausta. Liekö kadonnut jonnekin blogimuuton yhteydessä. Ehkä siis voisin osallistua tähän uudestaan… Näitä on nimittäin ollut hauska lukea 🙂

  Kuva Islannista on tosiaankin kuin postikortista! Vau!

  • Reply Outi lauantai, marraskuu 25, 2017 at 16:20

   Islanti on niiiiin VAU! 😀

 • Reply Janni / Lentopelko lauantai, marraskuu 25, 2017 at 10:00

  Aivan ihania kuvia tässä! Etenkin tuo vahingossa onnistunut, hyväntuulen kuva, kuva Islannista sekä palmun alla fiilsitely. 🙂 Myös polttarit näyttää kyllä ihan mahtavilta, varmasti herättänyt hilpeyttä muissa matkaajissa. Kiitos maininnasta 🙂

  • Reply Outi lauantai, marraskuu 25, 2017 at 16:21

   Kiitos kommentista! Tämä oli kyllä mukava haaste!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, marraskuu 26, 2017 at 07:26

  Tuo kolmos kuva tosiaankin saa hyvälle tuulelle. Kumpa pääsisi nyt tuollaiseen turkoosin veteen snorklailemaan. Ihania kuvia! Näitä haasteita on sitten mukava lukea. Tässä oma versioni http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/10-matkakuvaa-vuosien-varrelta-2

 • Reply Sannahof // Unelmamaja maanantai, marraskuu 27, 2017 at 00:44

  Täytyy kyllä alkaa selata omia kuvia, kun niin monessa blogissa tähän haasteeseen olen törmännyt. Ja on ollut ihana lukea muiden tarinoita kuvien takaa, kuten tälläkin kertaa 🙂

 • Leave a Reply