Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Ihana kesän aloitus Budapestissa

Pääsimme kauan odotetulle matkalle Budapestiin viime viikonloppuna. Matkasimme Oulusta Helsinkiin ja sieltä Budapestiin Finnairilla. Saimme jännittää käsimatkatavaroiden kanssa, sillä niitä punnittiin heti Oulun kentällä. Siksi päädyimmekin paluumatkalle ottamaan ruumaan menevän matkatavaran, mikä helpotti tuliaisten ostamista. Pikku käsilaukku nimittäin toi yllättävästi painoa tavaroihin!

Saavuimme perille puolen päivän maissa, ja menimme aluksi taksilla hotellille. Kunnon ukkoskuuro sattui päälle, mutta ei hätää, sillä sateenvarjo oli mukana. Satoi kuitenkin sen verran, että poikkesimme aluksi burgereille Rebel-ravintolaan. Siellä olikin todella maukkaat burgerit, mutta samalla saimme esimakua kaupungin keskustan hintatasosta.

Sitten olikin aika majoittua Carat Boutique -hotelliin, joka oli neljän tähden hotelli ja suosittu matkailijoiden keskuudessa. Oli ihana, kun huoneessa oli kunnon parveke. Huone oli hotellin ylimmässä kerroksessa, joten senkään puoleen ei ollut valittamista. Lisäksi sisustus oli tyylikäs.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sateen loputtua pääsimme kävelylle kaupungille. Huomasimme, että olimme aivan ytimessä ja ostoskatu Váci Utcallekaan ei ollut pitkä matka. Lisäksi matkalla oli ihana puisto maailmanpyörineen, ja puistossa selvästi varustauduttiin illan festareihin.

Illalla lepäsimme hotellissa, ja kävin myös kylvyssä. Marketista olimme hakeneet pientä iltapalaa. Aamulla koitti buffet-aamiaisen vuoro. Olimmekin ensimmäiset asiakkaat ravintolassa, sillä Suomen rytmin mukaan heräsimme varhain.

Nyt oli aika lähteä tutkimaan kaupunkia tarkemmin. Aloitimme näköalakierroksesta Hop On – Hop Off -bussilla, joka olikin varsin kätevä nähdä kaupunkin laajemmin. Pidin erityisesti jokinäkymästä siltoineen. Linnoitukselle näytti jo aamusta olevan jonoa.

Hyppäsimme bussista parlamenttitalon kohdilla, ja ennen sinne kävelyä poikkesimme kahvilassa limsalla ja vohveleilla. Parlamentin kautta kiertelimme keskustaan ostoksille, ja löysinkin merkkivaatteita puoleen hintaan. Sitten vielä tuliaisia tyttären pojalle!

Ilma oli aivan ihana, ja hotellissa käytyämme palasimme vielä kiertelemään puistoon. Siellä oli kivat markkinat meneillään, ja tein löytöjä sieltäkin. Forintit oli nimittäin käytettävä, vaikka euroillakin olisi reissun pärjännyt!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poikkesimme pikaisesti syömässä Gyrosia, jonka jälkeen palasimme hotellille. Totesimme, että päivän aikana tuli käveltyä varsin mukavasti. Jos reissu olisi ollut pidempi, niin olisi ollut sopiva käydä kylpylässä ja linnoituksella. Mutta olimme tyytyväisiä siihen, minkä verran kaupungista ehdimme nähdä.

Aamulla aamiaisen jälkeen kävimme vielä pienellä kävelyllä. Sitten koitti kotiinlähdön aika, ja paluu arkeen. Viikonloppuloma oli irroittava kokemus varsin hektiseen arkeen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 6 kesäkuun, 2023 at 07:09

  Näköjään Finnair tosiaan on tarkka nykyään noiden tavaroiden kanssa. Punnittiinko ja mitattiinko tavarat jokaisen välilaskun yhteydessä vai miten? Olihan kilo- ja kokorajat aiemminkin voimassa, mutta eipä niitä oikeastaan valvottu lainkaan.

  Budapest on yksi lempikaupungeistani, muutamaan kertaan siellä olen käynyt. Tekemistä riittää valtavasti.

  • Reply terhikki76 keskiviikko, 14 kesäkuun, 2023 at 06:19

   Jep, nyt olivat tarkkoina! Lähtiessä Oulussa punnittiin jo ennen turvatarkastukseen menoa. Helsingissä punnitsivat koneeseen nousun yhteydessä osan laukuista. Paluumatka päästiin sitten kuitenkin ilman punnituksia.

  Leave a Reply