Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Irroittava mökkiloma Ukkohallassa

Lähdimme vielä lopputalven lumia katselemaan Ukkohallaan Hyrynsalmelle. Olikin todella hienoa vaihtaa vähän maisemia uuden työn vastapainoksi.

Meillä oli majapaikkana Kehä II:n varrella sijaitseva paritalomökin puolikas Gasthalla. Mökki oli kolmessa tasossa; alhaalta löytyivät kylpytilat, keskikerroksesta makuuhuone, olohuone ja keittiö sekä lisäksi oli vielä nukkumapaikkoja parvella. Mökki sijaitsi rinteessä ja siitä oli hienot näkymät järvelle sekä laskettelurinteille.

Meillä sattuikin hauska aika reissulle, sillä Ukkohallassa oli tuona viikonloppuna SM SnowCross -moottorikelkkakisat. Niinpä saimmekin katsella rinteessä pyyhältäviä kelkkoja sekä kuunnellakin niitä! Tämä ei kuitenkaan haitannut lomailua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suunnitelmat menivät vähän uusiksi, sillä mies tuli vähän kipeäksi ja siksi päätimme jättää kylpyläreissun välissä. Ukkohallassahan on aivan ihana saunamaailma sekä pieni kylpylä.

Ajelimme sen sijaan Hyrynsalmessa ja Suomussalmella. Kävimme katsomassa Raatteenporttiakin, josta totesimme, että siellä on jonain kesänä käytävä.

Lähtöaamuna mies onneksi oli kunnossa, ja pääsi tekemään vielä talven viimeisen hiihtolenkin. Se olikin ollut reissun tavoitteena. Minulla oli tavoitteena vain levätä ja rentoutua, mikä toteutuikin vallan mainiosti. Siksi liikaa ohjelmaa ei ollut, vaan molempina iltoina nautittiin muun muassa mökin saunasta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 26 huhtikuun, 2023 at 09:18

    Tuo on mukavaa seutua, mutta enpä muistanutkaan, että siellä on myös saunamaailma ja pieni kylpylä. Kuulostaa oikein kivalta sekin. Tuollahan on ”lähialueella” muutama hieno vesiputouskin, joita tulee aina käytyä ihailemassa, kun alueella ollaan. Näyttävät hyvin erilaisilta eri vuodenaikoina.

    • Reply terhikki76 maanantai, 1 toukokuun, 2023 at 16:32

      Kyllä vain, Hepokönkäällä olen käynyt useamman kerran ja toinen putouskin on lähistöllä. Nyt pelkäsin kelirikkoa sen verran, ettemme lähteneet Hepokönkäälle, vaikka sinne olisi voinut päästäkin!

    Leave a Reply