Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Raahen ja Pyhäjoen joulutunnelmia

Tänä jouluna on ollut ihana tunnelma. Aattopäivänä jopa aurinko oli näkyvissä. Intouduimmekin jo päivällä kiertämään Wanhan Raahen joulukalenteri-ikkunoita.

Tutkimme kartasta sopivaa reittiä kiertää pienessä pakkassäässä. Lähdimme liikkeelle museon rannasta ja suuntasimme heti ensimmäiseksi ikkunalle 24. Se olikin ovela, sillä jouluikkuna oli tehty pieneen kellari-ikkunaan, johon sai kurkistaa.

Jatkoimme tästä bongailemaan muita ikkunoita ja kiersimmekin lähes kaikki. Se mikä myös oli mahtavaa, oli se, että ihmiset olivat tehneet ikkunoita enemmänkin kuin kalenteriin mahtui. Eli extrayllätyksiä löytyi matkalta useita! Tosi kauniita joulun tunnelman tuojia.

Aatonaattona puolestaan ajelimme Pyhäjoella, jossa asukkaat ja yritykset ovat koristelleet keskustaa ja kyliä erilaisilla jouluvalaistuksilla. Näistäkin löytyy netistä lista ja ihan kylällä ajelemallakin saattaa havaita näitä valoihanuuksia.

Kävimme Pyhäjoella myös pari vuotta sitten, ja siitä löytyy laajempi postaus tästä: https://www.rantapallo.fi/maakuntamatkailuapohjoispohjanmaalla/2020/12/17/pyhajoen-joulutunnelmaa-ihastelemassa/

Toivotan kaikille ihanaa joulun tunnelmaa. Halusin jakaa näitä elämyksiä jo näin jouluna, sillä blogi on ollut pienellä tauolla johtuen lievästä epäonnesta kohteiden kuvauksessa. Mutta tästä jatketaan, ja joululomareissuakin on tulossa!

Ota seurantaan myös Facebook: Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla sekä Instagramissa #maakuntamatkailuapohjoispohjanmaalla, niin sinulla tulevat vastaan heti uusimmat postaukset!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 31 joulukuun, 2022 at 19:25

    Tuollaiset joulukalenteri-ikkunat ovat kyllä hienot, mahtavaa päästä kurkistamaan sisälle! Saisi olla sellaiset kaupungissa kuin kaupungissa.

    • Reply terhikki76 maanantai, 2 tammikuun, 2023 at 16:14

      Joo, näitä ei taida kovin monessa paikassa ollakaan! Ja on hienoa, että näistä on muodostunut jo perinne.

    Leave a Reply