Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Presidentti-sviitissä Kajaanissa

Olipa jännittävää lähteä ensimmäiseen Airbnb-majoitukseeni! Varsinkin, kun tätä reissua oli siirretty erinäisen kerran.

Odotin historiallisen Villa Koskikaran näkemistä. Tässä vuonna 1941 rakennetussa talossa on vieraillut monia historian merkkihenkilöitä. Näinpä huoneemme oli nimetty Urho Kekkosen mukaan ”Presidentti”-sviitiksi.

Meitä oltiin vastassa ja esiteltiin talo. Huone oli toisessa kerroksessa ja kellarikerroksesta löytyi tilava sauna. Lisäksi käytössä oli mm. keittokomero. Tarvitseeko edes mainita, että heti oli kahvinkeiton vuoro!

Huoneessa oli runsaasti lokoisaa tilaa. Ikkunasta oli suora näkymä Kajaanin linnanraunioille, joita kävimme myöhemmin katsomassa lähempääkin.

Majailimme hetken aikaa ja sitten mies kävi autokauppakierroksella. Minä loikoilin sängyssä tällä välin ja suunnittelin loppupäivää. Lähdimmekin sitten kävelykierrokselle keskustaan ja kiertelimme kauppoja. Bongailimme myös kivoja ravintoloita.

Keskustasta ei ollut kuin kivenheitto joen rantaan. Joen toisella puolen olen aiemmin kierrellytkin Tervakanavan läheisyydessä. Nyt pääsimme tutkimaan linnanraunioita, joita olikin kiva kierrellä.

Kajaani oli kaunis syksyisessä asussaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 19 lokakuun, 2022 at 09:53

    Todella harvoin tulee Airbnb asuntoja itsekin hyödynnettyä. En oikein tiedä edes miksi, mutta ne muutamat kerrat, kun olen käyttänyt, niin kokemuksetovat olleet positiivisia. Ja ihan totta, Kajaani tosiaan on kaunis syksyisessä asussaan!

    • Reply terhikki76 tiistai, 25 lokakuun, 2022 at 17:50

      Totta, näitä kyllä pitää jatkossakin katsastaa ja kokeilla! Ja saa nähdä, tuleeko jotain uutta, kun olemme pitkästä aikaa suunnitelleet junamatkaa!

    Leave a Reply