Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Syysulkoilua Riutan luontopolulla Raahessa

Kylläpä Riutan luontopolku Raahen Pattijoella oli kiva löytö! Kaverini neuvoi sen minulle, ja vielä oli kauniita syyspäiviä lähteä tutustumaan.

Polku lähtee Pattijoen Metsästysseuran Jahtimajan pihapiiristä. Vieraskirjan mukaan kävijöitä oli näin syksylläkin ollut mukavasti.

Kävimme polulla mieheni kanssa aurinkoisena iltana ja ennätimme kiertää sen vähän ennen auringonlaskua. Polku oli vajaa kolme kilometriä pitkä, ja siihen olisi saanut tehtyä vielä puolentoista kilometrin lisälenkin. Jätimme sen myöhempään tutustumiseen.

Luontopolku on hyvin helppokulkuinen ja maasto todella viehätti monimuotoisuudellaan. Matkan varrella oli opastauluja, jotka hoksauttivat monta asiaa. Mikä yllätys oli esimerkiksi, kun muinaisranta ja rantakaarrot tulivat vastaan! Lyhyellä matkalla oli paljon nähtävää.

Kauniista pienestä Olkijoesta puhumattakaan. Joki mutkitteli maastossa ja vielä polun lopussa päästiin sillan yli nousemaan portaat ylös, sillä joki kulki syvällä uomassa.

Polku oli niin kiva, että veimme myös ystäväni sinne. Susanna onkin ottanut osan kuvista, sillä kävimme toistamiseen aurinkoisena aamupäivänä kiertämässä polun. Nyt meillä oli vielä muuta menoa, niin pidempi kierros jäi taas kiertämättä. Maastopyöräilijöitä oli liikkeellä myös ja polku soveltuukin mainiosti myös pyöräilyyn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 10 lokakuun, 2022 at 21:03

    Retkeily on todella mukavaa puuhaa! Ja kivalta kuulostaa tuo Riutan luontopolku ja opastaulut ovat aina mukava lisä. Hienoja syksyisiä kuvia olet polulta saanut.

    • Reply terhikki76 tiistai, 25 lokakuun, 2022 at 17:49

      Kiitos, oli itsestäkin kiva ihastella aurinkoisia syyskuvia! Sain Teamsiin taustakuvankin niistä. Mukava palata näihin tunnelmiin!

    Leave a Reply