Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Junia ihastelemassa Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä

Matkalla Klaukkalaan pysähdyimme Hyvinkäällä. Kävimme ihanassa kauppakeskus Willassa, jonka jälkeen menimme Suomen Rautatiemuseoon. Mies oli odottanut sitä innoissaan!

Ja kyllähän laajassa museossa riitti ihasteltavaa. Kylläpä veturit olivatkin suuria ja rakennukset kiehtovia. Kiersimme näyttelyhallit, veturitallin, asemapihan, asemarakennuksen ja kasarmin.

Sattui vielä niin mukavasti, että museoalueella oli juuri Leenan-päivän tapahtuma. Pihapiirissä tapahtui monenlaista, pääsi höyryveturin kyytiin, oli myyntikojuja, pienoisjuna ja mitähän kaikkea. Tunnelmaa siis riitti!

Museo oli kiehtova aikamatka. Esimerkiksi keisarin juna oli loistokas. Museo sijaitsee entisen Hyvinkää-Hanko -yksityisrautatien asema- ja varikkoalueella. Historiaa museoalueella riittää aina 1860-luvulta nykypäivään.

Seuraavassa postauksessa päästäänkin Hyvinkään Sveitsiin majoittumaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 2 elokuun, 2022 at 19:15

    Olen joskus ollut kuuntelemassa aiheeseen liittyvää esitelmää, joka oli oikein kiinnostava. Kieltämättä olisi kiehtovaa myös tutustua aihepiiristä kertovaaan museoonkin. Tämä kohde on ollut pidemmän aikaa mielessä, mutta toiveissa on ollut yhdistää se johonkin muuhun ja sellaista ei oikein ole tullut vielä vastaan.

    • Reply terhikki76 lauantai, 6 elokuun, 2022 at 19:12

      Joo, meillä tämä sattui nyt tosi mukavasti matkan varrelle! Plus itsellä tietysti shoppailut Willassa!

    Leave a Reply