Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Nurmijärvellä nähtävyyksiin tutustumassa

Jatkoimme matkantekoa Nurmijärven Klaukkalaan, jonne siskoni on muuttanut. Paikkakunta vaikuttikin varsin mukavalta heti ensinäkemältä. Asetuimme taloksi rivitaloon ja illalla oli aika käydä nähtävyyskierroksella.

Ajelimme ensin Kiljavan opistolle, jossa poikkesimme sisällä jäätelöillä. Laskeuduimme alas Sääksjärven rantaan ihailemaan maisemia ja nauttimaan hellepäivästä. Opiston rannalta oli näkymä uimarannalle, joka näytti olevan melkoisen suosittu!

Suuntasimme seuraavaksi Myllykoskelle. Koski oli näyttävän näköinen siltoineen, vaikka kesän edetessä vettä olikin joessa vähemmän. Alueella olisi ollut kiva kulkea myös polkuja pitkin, mutta ne jäivät toiseen kertaan. Kalastajia oli paikalla useampia ja paikka olikin varsin idyllinen.

Seuraavana aamuna lähdimme eteenpäin, mutta koukkasimme Aleksis Kiven syntymäkodin kautta. Se olikin viehättävän näköinen rakennus pihapiireineen.

Lähistöllä oli myös Taaborin vuori, jolta olin ystävältänikin kuullut. Siellä oli paljon erilaisia vanhoja rakennuksia sekä kesäteatteri. Todella houkutteleva miljöö teatterille!

Kiva, että Nurmijärvellä pääsee jatkossakin käymään!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 1 elokuun, 2022 at 09:53

    Olen käynyt Nurmijärvellä useampaan kertaan työmatkalla, mutta en ole paikkaan koskaan enempää tutustunut. Erityisesti Myllykoski ympäristöineen kiinnostaisi, eikä olisi kovinkaan pitkän matkan päässä.

    • Reply terhikki76 lauantai, 6 elokuun, 2022 at 19:11

      Niin se monesti on, ettei työreissuilla ennätä eikä jaksa kiertää muuta kuin varsinaisen asian! Jää sitten jälkikäteen harmittamaan, ettei paikkakunnasta nähnyt mitään kuin esim. hotellin ja kokouspaikan.

    Leave a Reply