Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Suomen keskipisteessä Piippolassa sekä taidetta Kärsämäellä

Ajelin viimeisiä kertoja Pyhäjärvelle, ja tällä kertaa varasin aikaa heinäkuisiin pysähdyksiin. Tuntuu, että niin paljon yhtä aikaa tapahtuu juurikin heinäkuun aikana, että valitettavasti millään ei ennätä kaikkea nähdä vaan joutuu valikoimaan.

Pysähdyin matkalla Siikalatvan Piippolassa sijaitsevassa Suomen keskipisteessä. Se tuntuikin olevan suosittu pysähdyspaikka, ja hyvä niin, sillä keskipiste sijaitsee aivan nelostien tuntumassa. Sinne on siis helppo poiketa. Itsekin kuitenkin kävin paikassa vasta toista kertaa.

Suomen maantieteellisestä keskipisteestä löydät muun muassa muistomerkin kauniilta puistoalueelta.

Tästä jatkoin matkaa kohti Kärsämäkeä, jossa vuorossa oli Taidetalo Nahkuri aivan keskellä kylää. Siellä oli ARS Kärsämäen monipuolinen taidenäyttely.

Teokset olivat hyvin ja informatiivisesti esillä. Erityisen viehkeä oli vanha navettagalleria.

Kärsämäeltä löydät myös hienon paanukirkon, jota kävimme talvella katsomassa. Juustoportti ja Paakarin Pysäkki taas ovat suosittuja pysähdyspaikkoja ja myös muun muassa Svalan tehtaanmyymälä sijaitsee Kärsämäellä. Näissäkin kävimme talvella ystäväni kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 24 heinäkuun, 2022 at 10:38

    Itse olen käynyt Suomen eteläisimmässä, itäisimmässä, läntisimmässä ja pohjoisimmassakin pisteessä, mutta keskipisteessä en ole käynyt. Pitääkin joskus vielä pysähtyä myös siellä. Kärsämäen paanukirkko on tosiaan hieno, mutta tykkään myös varsinaisesta Kärsämäen puukirkosta.

    • Reply terhikki76 sunnuntai, 24 heinäkuun, 2022 at 18:17

      Wau, mahtavasti olet kyllä kiertänyt! Minulla tuo on lähimpänä!

    Leave a Reply