Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Kotiseutumuseossa ja arboretumissa Pyhäjoella

Annalan kotiseutumuseo Pyhäjoella on pitkään kiinnostanut. Nyt oli pitkästä aikaa ohjelmaton viikonloppu, joten päätimme lähteä käymään museossa.

Annalan pihaan saavuttaessa huomion herättivät punaiset vanhat päärakennukset. Sitten huomasikin, että myös paljon muita rakennuksia oli avoinna vierailijoille. Annalaan kuuluukin jopa 22 rakennusta, joten museoalue yllätti monipuolisuudellaan!

Kurkistelimme eri paikkoihin ja hämmästelin museoesineiden valtaisaa määrää. Paljon oli myös mummoloista tuttua tavaraa. Kaikkea mahdollista oli koottu. Museo esittelee maalaiselämää ennen traktorien valtakautta.

Päärakennuksesta löytyi myös tosi kiva taidenäyttely.

Paluumatkalla päätimme vielä ennen sadetta poiketa Ylimattilan arboretumissa Parhalahdella. Siellä olen kerran ennenkin käynyt, samoin useasti Limingassa sijaitsevassa arboretumissa.

Puulajipuistossa olikin oikein kaunista ja kasvit parhaimmillaan. Rentouttava käyskentely puiden ja pensaiden seassa teki hyvää!

Puistossa on yli 300 puuta, pensasta ja perennaa. Kasveilla on nimikyltit, joten omatoiminen tutustuminen onnistuu mainiosti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 12 heinäkuun, 2022 at 09:56

    Kivan näköinen tuo arboretum. Harmittavan usein nimikyltit puuttuvat. Mielestäni harmittavan usein nimikyltit puuttuvat vastaavista kohteista, jolloin kohde ei ole lainkaan yhtä kiinnostava.

    • Reply terhikki76 sunnuntai, 24 heinäkuun, 2022 at 18:16

      Totta, lieneekö niistä hankala ajan saatossa pitää huolta. Sellaisen yksityiskohdan huomasin, että kurtturuusun kyltti oli jostain syystä eksynyt omenapuun juurelle!

    Leave a Reply