Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Suloinen Tapulikahvila Raahessa

Raahessa Saloisissa ihan lähellä kasitietä on kiva kesäkahvila kirkon tapulissa. Lähdimme ystäväni kanssa tutustumaan siihen.

Ystäväni kehui, että Saloisten hautausmaa on todella kaunis. Siellä on kuulemma kiva käyskennellä. Huomasin sitten itsekin, että sekä kirkon piha-alue että hautausmaan puistomainen miljöö olivat viehättäviä.

Kävimme kurkkaamassa pieneen kahvilaan. On ollutkin tarkoitus tulla myös kaverin tyttären kanssa käymään kahvilassa, ja se varmasti toteutuukin kesälomalla.

Kahvilassa oli vain käteismaksu mahdollinen. Myytävänä oli myös käsitöitä ynnä muuta mukavaa.

Mietimme paluumatkalla, että mitä kaikkia Raahen nähtävyyksiä tänä kesänä kävisimme katsomassa. Tapahtumat jäävät itselläni minimiin, kun on muuttopuuhat Pyhäjärveltä. Toivottavasti kuitenkin ennättää ainakin kesäkahviloita bongailla lisää!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 29 kesäkuun, 2022 at 21:07

  Tuo tapuli itsessäänkin näyttää varsin kivalta, samoin kirkko. Enpä ollut tällaisestä kuullutkaan. Harmi, että todennäköisesti tuolla päin ei tule kesällä tällä kertaa käytyä, muuten tulisi varmasti pysähdyttyä.

  • Reply terhikki76 sunnuntai, 24 heinäkuun, 2022 at 18:12

   Jep, mutta kesiä ja kahviloita tulee! Näin on ollut itsellä pakko tänä kesänä ajatella, kun juuri mihinkään ei ennätä muuttopuuhilta!

 • Reply Susanna perjantai, 1 heinäkuun, 2022 at 08:38

  Saloisten kirkon sisäseiniä koristavat 1400 luvulle ajoittuvat kauniit puuveistokset. Kirkon sisällä on myös mm. tabernaakkeli muistona katolilaisuuden ajoista alueella. Kirkko toimii tiekirkkona ja siellä on opas kesällä 2022 ja on avoinna klo 12-17. Kokonaisuutena kirkon ja hautausmaan alue on kaunis ja viihtyisä levähdyspaikka – itselleni se on sellainen keidas.

  • Reply terhikki76 sunnuntai, 24 heinäkuun, 2022 at 18:13

   Oi, kiitos näistä lisätiedoista! Emme tosiaan hoksanneet itse kirkkoon kurkistaa, vaikka se taisi juuri mennessämme aueta.

  Leave a Reply