Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Uudella Kuusiluodon metsäpolulla Raahessa

Olipa riemukas yllätys kuulla, että Raaheen on tullut uusi luontopolku! Veljekset Kellola ovat tehneet lähelle kasitietä Tarpiontielle kilometrin mittaisen metsäpolun opastauluineen. Itse polulle on myös opasteet.

Lähdin kiertämään polkua kaverini ja hänen tyttärensä kanssa. Eskarilainen viuhtoikin innokkaasti edellä koko polun matkan. Polun pinta oli miellyttävää haketta ja polku oli varsin helppokulkuinen. Soveltuu siis mainiosti pienemmillekin lapsille.

Kilometrin matkalla olikin paljon nähtävää, sillä matkan varrella oli 14 opastaulua. Taulut kertoivat metsänhoidosta malliesimerkkeineen.

Oli istutettu kuusentaimia, jätetty siemenpuita ja maisemapuita, tehty ruokintapaikkoja eläimille, näköalatasanne, linnunpönttöjä ja mitähän kaikkea. Lisäksi polun varrella oli penkkejä, joten taukopaikkojakin löytyy tarvittaessa vaikka pienelle eväsretkelle.

Olen kouluaikoina opiskellut maa- ja metsätaloutta. Siksi olikin tosi kiva palautella näitä oppeja mieleen. Kuusiluodon metsäpolku on mainio ja opettavainen kohde, suosittelen tekemään kauempaakin retken sinne!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 14 kesäkuun, 2022 at 09:29

    Kivalta näyttävä kohde! Opastaulut ovat aina kivoja ja tuolla polulla niitä olikin runsaasti. Hauskaa myös, että reitillä on paljon koivuja, usein luontopoluilla on vain mäntyjä.

    • Reply terhikki76 perjantai, 24 kesäkuun, 2022 at 07:41

      Totta, hyvä huomio!

    Leave a Reply