Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Viehkeää tunnelmaa Kartanohotelli Karolineburgissa Kajaanissa

Kaupallinen yhteistyö Kartanohotelli Karolineburgin kanssa

Arvatkaapas, minne nyt päädyin! Vapunpäivänä ajelin Kajaaniin majoittumaan kauniiseen Kartanohotelli Karolineburgiin. Se onkin jo vanha tuttavuus ajalta ennen blogia, kun kävin perheeni kanssa koiranäyttelyssä Kajaanissa. Silloin majoituimme perhehuoneessa, johon pääsin nytkin kurkistamaan.

Nythän on niin, että minulla alkoivat työt Kajaanissa. Teen niitä pääosin etänä tulevaisuudessa Raahesta käsin, mutta varmasti välillä käyn Kajaanissakin. Joten uusia blogikohteita on taas luvassa. Pyhäjärven suunniltakin niitä löytyy vielä kesän ajan.

Pääsinkin majoittumaan nähtyäni matkalla muun muassa motoristikulkueen. Olin jo aika poikki, sillä päivän aikataulu oli ollut yllättävän tiukka. Karolineburgissa Tuula kuitenkin otti lämpimästi vastaan ja ohjasi minut majoittumaan Pehtoorin talon saunalliseen kartanohuoneeseen.

Huoahdin ja ilahduin, sillä huoneessa odotti pieni tervetuliaisyllätys: vapputunnelmainen tarjotin mansikkalimonadilla, mansikoilla, karamelleilla ja viinirypäleillä. Tällä kertaa en edes keittänyt kahvia heti, vaikka siihen varustus löytyikin. Istahdin sohvalle ihastelemaan rauhallista ja idyllistä tunnelmaa.

Oli iloinen yllätys, kun illaksi oli luvassa sauna. Ja makuuhuone vaikutti varsin kutsuvalta, kunhan ensin ohjelmassa olisi ulkoilua.

Hengähdettyäni hetken lähdin tutustumaan päärakennukseen. Sali oli kaunis ja tilava. Päivällä oli järjestetty joogaa ja brunssi. Taideteoksia oli runsaasti, samoin erilaisia yksityiskohtia aulatiloista lähtien.

Pääsin tutkimaan myös päärakennuksen yläkerrassa sijaitsevaa sviittiä upeine huoneineen. Karolineburgissa on kaikkiaan 20 huonetta, joista osa sijaitsee majatalossa. Kartanohotelli kuuluu Peerâ-ketjuun, jolla on hotelleja ja mökkejä eri paikkakunnilla. Näistä ehkä kuullaan blogissa myöhemmin! Hotellit ovat yhtä perhettä, sillä ketjun omistajana on perheyritys.

Kävin illalla nostalgisella kävelyllä, sillä vähän matkan päässä oli Kajaanin rauniolinna. Tämä näkymä on jäänyt mieleen koiranäyttelyreissulta, sillä silloin ulkoilutin koiraa kartanon läheisessä metsässä ja sekä Tervakanavan rannassa.

Tämän jälkeen oli sitten iltapalan ja saunan vuoro. Ilta oli rauhallinen ja pääsinkin makoisasti nukkumaan.

Aamulla sitten taas jaksoi. Olin aikaisin nauttimassa kartanoaamiaista ja samalla ennätin jutella Tuulan kanssa. Monenlaista oli aamiaispöydässä tarjolla uunipuurosta lähtien.

Kävimme vielä kierroksen päärakennuksen perhehuoneissa tutustumassa. Lisäksi piipahdin kartanon keväisessä puutarhassa. Sitten lähdin jatkamaan matkaa uudelle työpaikalle. Vaan voipa olla, että myöhemminkin päädytään Karolineburgiin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 4 toukokuun, 2022 at 08:10

    Kartanot ovat aina todella kiinnostavia majapaikkoja. Harmillisesti jostain syystä tulee varattuna sellaisia turhan harvoin ja niiden sijaan sitä tukeutuu tavallisempiin majapaikkoihin.

    • Reply terhikki76 torstai, 5 toukokuun, 2022 at 07:50

      Kiva, kun pitkästä aikaa kommentoit! Kyllä vain, minä taas hakemalla haen persoonallisia majapaikkoja!

    Leave a Reply