Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Virkistymässä Original Sokos Hotel Alexandrassa Jyväskylässä

Kaupallinen yhteistyö Original Sokos Hotel Alexandran kanssa

Talvisen lumituiskun keskellä ajelimme viikonloppuna Pyhäjärveltä Jyväskylään. Menimme suoraan majoittumaan Original Sokos Hotel Alexandraan. Meille oli varattuna junior sviitti, ja saimme valita, otammeko vastikään remontoidun vaiko saunallisen huoneen. Tällä kertaa sauna voitti, vaikka uudistettu huoneilme jäikin näkemättä!

Sviitti avautuikin kutsuvana ja tilavana. Heti ensimmäisenä piti käydä kurkistamassa saunaa ja poreammeellista kylpyhuonetta eikä iltaohjelmaa tarvinnut miettiä!

Vuode oli myös houkuttelevan näköinen, mutta aluksi oli tietysti kahvin paikka. Ja junior sviitissähän se onnistuikin, sillä vaihtoehtoina olivat erikoiskahvinkeitin ja vedenkeitin murukahveineen. Päätin opiskella ensi kahvikoneen ja maistella tarjolla olevia makuja. Hyvä lisä huoneessa oli myös oikea jääkaappi minibaarin lisäksi.

Huoneessa oli yllin kyllin tilaa, jopa miehen venytellä illalla. Kirjoituspöydän ääressä olisi ollut helppo työskennelläkin, mutta tämä reissu tehtiin ilman tietokonetta. Oleskelutilasta pääsi koko sviitin levyiselle parvekkeelle, josta oli hienot näköalat.

Tällä kertaa olimme pedanneet varman päälle, joten olimme varanneet etukäteen pöydän hotellin bistrosta Frans & Sandrasta. Tämä ravintolakonsepti kun on jo vanhastaan hyväksi havaittu. Ruokalistalla olikin monenlaista houkuttelevaa, ja aiemmista blogipostauksista voit lukea kokemuksia esim. Oulusta.

Päädyin ottamaan paneroitua kuhaa ja mies valitsi härkäruukun tarjoilijan suosituksesta. Pian annokset tulivatkin ja sopivaan nälkään syömistä riitti yllin kyllin. Kalan ohessa oleva risotto oli aivan taivaallista sitruunaisine makuineen. Jälkiruoaksi ei enää mahtunut kuin kahvi, jota sitäkin oli iso kupillinen.

Aterioinnin jälkeen mietimme ulkoilua, mutta sitten sauna vei voiton. Kauan ei lämmityksessä kestänytkään ja pääsimme nauttimaan todella hyvistä löylyistä. Paha kyllä, kaupungissa oli juuri laaja kaukolämpökatko. Joten voisi sanoa, että suihku oli oikein virkistävä!

Siinäpä se ilta menikin, vaikka alakerrassa olisi ollut kutsuva Jalo Kitchen&Loungekin. Ja ai että nukuin pitkästä aikaa todella hyvin muhkeassa pedissä. Oli ihana herätä aamulla virkistyneenä – ja keittää kahvit.

Aamiainen oli tarjolla alakerran ravintola Franseskassa. Voi että tykkäsin ravintolan ilmeestä ja kahdesta kerroksesta. Istuimme ylhäällä ja täytyy sanoa, että aamiaisessa oli kaikki elementit kohdillaan. Kananmunatkin oli kivasti koristeltu hyvän huomenen toivotuksilla ynnä muulla. Ja kaikkea hyvää ei jaksanut edes maistella, mutta ohrapuuroa piti ehdottomasti ottaa.

Aamupalan jälkeen pieni lepo ja sitten vihdoin katselemaan kaupunkia. Jyväskylä on yksi suosikeistani ja olen muuten aikoinaan ajanut ajokortinkin siellä. Lisäksi yksi entinen työkaverini asuu Jyväskylässä ja muutenkin pidän kaupungista. Harmi, että blogiani ei vielä ollut silloin, kun olen tehnyt reissuja kaupunkiin. Mutta tämä vahinko korjataan, nyt kun lähellä Pyhäjärvellä asutaan!

Kiertelimme keskustan sulaa kävelykatua ja ihastelimme rakennuksia. Keskusta on mahtavan kompakti, ja ehdottomasti ostosreissulle on tultava myöhemmin. Myös uusi matkakeskus on vallan upea.

Hotellille palattuamme katsoimme Iivon pronssihiihdon ja tämän jälkeen olikin kotimatkan aika. Kävimme vielä mennessä mutkan Laajavuoressa, jossa olikin paljon hiihtäjiä ja laskettelijoita. Kiitos kaunis Original Sokos Hotel Alexandra ja Jyväskylä, tänne palataan vielä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 7 helmikuun, 2022 at 21:06

    Näyttääpä nuo ruoka-annokset maukkaalta, erityisesti tuo härkäruukku. Tuli viime vuonna yövyttyä useita kertoja kyseisessä hotellissa työjuttujen vuoksi ja ei mimnullakaan ole kuin hyvää sanottavaa.

    • Reply terhikki76 tiistai, 15 helmikuun, 2022 at 11:41

      Joo, minulle taas tuo oli tosiaan eka kerta tässä hotellissa! Mutta saattaa sinne uudelleenkin päätyä.

    Leave a Reply