Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Synttäriaterialla ihastuttavassa Fuchkassa Oulussa

Ystäväni halusi viedä minut syntymäpäiväni kunniaksi syömään. Mietiskelin paikkaa, ja päädyin ehdottamaan hänelle bangladeshilaista ravintola Fuchkaa. Olen kerran aiemmin käynyt siellä ja paikka jäi mieleen, joten nyt oli oiva hetki palata sinne sunnuntailounaalle.

Olin paikalla hyvissä ajoin ja ennätimme omistajan kanssa rupatella. Ravintolassa oli vielä rauhallista ja mieluinen pöytä löytyi.

Ruoan valinta ei ollut vaikeaa edellisen kerran perusteella. Päädyin ottamaan combo-aterian, johon sai valita kuusi fuchkaa ja keiton. Ystäväni otti samanlaisen annoksen.

Alkuun otimme paratha-leipää valkosipulilla ja olihan se hyvää!

Mitä ne fuchkat sitten ovat? Ne ovat tunnettua bangladeshilaista pikaruokaa, sormin syötäviä annoksia. Tyypillisesti niitä ostetaan kadulta, ja onhan fuchkia saanut kesäisin Oulun toriltakin. Annoksen mukana tulee kastikkeita, joita sitten laitetaan nyytin sisälle. Meillä oli erilaisia lihaisia fuchkia sekä kasvista annoksissamme. Lisäksi makoisaa ja ruokaisaa keittoa.

Syönnin lomassa vaihdettiin kuulumiset ja vatsat täyttyivät. Olimme jo valmiita lähtemään, kun ravintolan omistaja toi meille yllätyksen: saimme raikkaat mangolassit jälkiruoaksi! Kylläpä jäi hyvä mieli syntymäpäivän huomioimisesta!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply