Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Matkan varrella Suomen Ilmavoimamuseossa Tikkakoskella

Lähdimme vielä lomareissulle Helsinkiin. Puolivälissä matkaa oli sopivasti Jyväskylä ja siellä Tikkakoskella Suomen Ilmavoimamuseo. Olen monta kertaa miettinyt sinne poikkeamista, ja nyt oli hyvä, kun mies innostui ja päädyimme museoon. Tämä oli mukava tauko automatkaankin.

Jo museon pihalla oli katseltavaa. Itse museo oli iso halli ja sisälle päästyä yllätyin, kuinka paljon koneita sinne mahtui! Mies kulki innokkaasti edeltä ihailemassa lentokoneita, varusteita ja muuta rekvisiittaa.

Näyttely oli kyllä hyvin rakennettu ja mukava kiertää. Esittelykylteistä oli kiinnostava lukea koneiden alkuperästä ja laajemminkin historiasta. Myös Viestimuseo oli hieno ja sieltä löytyi kirjekyyhkykin! Ja toki museon yhteydestä löytyy kahvila ja museokauppa.

Tästäpä sitten jatkettiin matkaa kohti Helsinkiä, josta kerron seuraavassa postauksessa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply