Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Rovaniemi tarjoaa upeat puitteet monipuoliseen lomaan

Kaupallinen yhteistyö Original Sokos Hotel Vaakuna, Rovaniemen kanssa

Lomamme viimeinen etappi oli Rovaniemi ja siellä upea Original Sokos Hotel Vaakuna. Saimme majoittua hotellin Napapiiri-teemahuoneessa, joka oli kaikin puolin loistava. Huoneessa sai katsella jopa revontulia!

Mutta ensin matkaan. Edellisessä postauksessahan oli matkan varrella käydystä Auttikönkäästä, jossa voi vierailla myös Rovaniemeltä käsin. Ajelimme Luostolta mutkan Sodankylään, jossa kävimme Pipari-kahvilassa ja näimme Kumipallo-rallin autoja.

Tästä suuntasimme kohti Rovaniemeä. Poikkesimme matkalla Napapiirin retkeilyalueella Ystävyyden sillalla. Sitten oli vuorossa Joulupukin Pajakylä. Siellä on tunnelmallista ja nähtävää paljon. Näin oltiin Napapiirillä!

Kun pääsimme Rovaniemelle, niin ajelimme vielä ennen hotelliin menoa Ounasvaaralle. Siellä kiinnosti kesäkelkkarata. Maisemahissillä oli jännä nousta vaaran päälle. Laskimme kelkoilla alas ja minä keskityin saamaan vauhtia!

Tämän jälkeen hotelliin majoittumaan. Vastaanotto oli todella ystävällinen ja tunsimme itsemme tervetulleiksi. Ja teemahuone Napapiirin koordinaatteineen ylitti odotukset! Valtavan kaunis sisustus, mukava sänky ja sohva, tyylikkäät kalusteet, revontuliseinä ja runsaasti muita yksityiskohtia. Täällä viihtyy!

Iltapäivällä oli aika käydä syömässä ja menimmekin hotellin alakerrassa olevaan Frans & Chérie -ravintolaan. Minä otin hotellin oman päivän annoksen ja mies paahdettua lohta. Cocktail-lista oli niin houkutteleva, että päädyimme ottamaan juomatkin alkuun.

Omassa annoksessani oli muun muassa briossi-sämpylää, poroa, karamellisoitua sipulia ja puolukkaa. Todella hyvä valinta ja vatsa täyttyi sopivasti. Jälkiruokaa emme sitten jaksaneetkaan.

Lepäilimme vähän aikaa ruoan päälle ja sitten lähdimme käymään keskustassa. Se olikin ihan lähellä ja sopivan kompaktin kokoinen. Kiersimme kauppakeskukset ja poikkesimme vielä Uitto-pubiin. Otimme kausimakuoluet, jotka molemmat olivat hyviä ja mietoja maultaan. Pubi oli sisustettu teemaan sopivasti ja sieltä löytyi muun muassa darts-tikkatauluja.

Illalla olimmekin jo väsyneitä kaikesta tekemisestä. Revontulivalot valaisivat yötä ja oli mukava nukkua. Aamiainen tarjoiltiin Frans & Chériessä. Monipuoliset tarjoomukset ja viihtyisä ympäristö.

Tällä Rovaniemen lomalla ennätimme paljon, mutta suosittelen yöpymään Rovaniemellä useamman yön. Sillä siellä ovat esimerkiksi Santasport-kylpylä, Arktikum ja Korundi, Seikkailupuisto Huima sekä monta muuta kohdetta. Luonto on lähellä, mutta kuitenkin on kiva kaupungin tunnelma.

Lisäksi kannattaa huomioida hotelli Vaakunan tarjouspaketit esimerkiksi Ranuan eläinpuistoon, kesäteatteriin ja moneen muuhun paikkaan. Tekeminen ei kyllä lopu!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sielunruokaa torstai, 22 heinäkuun, 2021 at 16:33

    Haha, just samana päivänä blogattiin Rovaniemeltä ja tekin olitte käyneet Vikakönkäällä! Ihana hotelliyö teillä 🙂

    • Reply terhikki76 torstai, 29 heinäkuun, 2021 at 17:22

      No jopas sattui, pitääpä lukea! Kiitos, niin oli kyllä! 🙂

    Leave a Reply