Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin

matkablogit, lähimatkailu, luonto, Pohjois-Pohjanmaa

Yllättävä Ylivieska

Ylivieska on perinteisesti ollut minulle kauppakaupunki, jossa on myös hyvä autoliikevalikoima. Nyt lähdin kuitenkin kaupunkiin pitkästä aikaa katselemaan sitä uusin silmin.

Aivan keskustasta löytyi ensin museosilta Savisilta. Sillan historiaa kuvattiin opastekyltissä. Sillalta oli hyvät näkymät Kalajoelle. Siltarakenne oli moderni, mutta kauempaa katsottuna sen historiallinen merkitys selvisi muun muassa alustarakenteista.

Päätin seuraavaksi käydä katsomassa Helaalan myllyä. Sainkin ajella Kauppakadun päästä päähän, ja toisella kierroksella huomasin, että myllyhän löytyy ihan keskustasta.

Tutustuin ensin myllyn ulkopuoleen, josta rakennuksen ikä näkyi. Jokivartta reunusti kiva kävelytie.

Kesäkahvila oli avoinna ja myllylläkin valmistauduttiin jo samana iltana olevaan Taiteiden yöhön. Katsastelin paikkoja rauhassa, jonka jälkeen oli houkuttelevien leivoskahvien vuoro. Mylly oli todella kiva paikka, jossa historia näkyi.

Näin sitä löytyi tutusta kaupungista uutta nähtävää!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 27 elokuun, 2017 at 17:36

    Mainiota lähimatkailua, aina pitäisi osata pitää silmät auki tutuissa paikoissa! 🙂 Viime viikonloppuna tehtiin niin lapsuuden kotikaupungissa Keravalla, josta löytyi yllättävän paljon kiinnostavaa tekemistä! http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2017/08/27/tanne-ei-moni-matkusta-vaikka-pitaisi-tervetuloa-keravalle/

  • Reply Mustakangas Terhi perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 12:17

    Sanopa muuta! Lähimatkailu on helppoa ja mukavaa.
    Kävin siskoni kanssa yhtenä kesänä Keravalla, ja mieleen jäi kyllä mm. upea pitsinen talo!

  • Leave a Reply