Reppureissu

Kesä koputtelee jo oven takana ja samalla elämäni ensimmäinen reppureissu. Hieman on tullut mietittyä, että mitä olen oikein tekemässä. Ajatuksena yksin reppureissulle lähtö tuntui hienolta ja toki se on sitä vieläkin, mutta välillä mietin, että mitenköhän sitä pärjää itsekseen lähes kolme viikkoa ja mukana vain minimaalinen määrä tavaraa. Ruumaan menevä laukku ei lähde mukaan. Jännitysmomenttina on toki myös se, että oma kielitaitoni ei ole kaikkein parhain ja sitä tulee mietittyä useinkin, että kuinkahan sitä osaa kommunikoida ja selvittää asioita, kun taidot eivät ehkä aina riitä. Vai riittääkö, se tulee nähtäväksi.

Tarkoituksenani on pysytellä euroopassa tämä ensimmäinen reppureissu. Ensin kohti Wieniä, josta matka jatkuu kohti Albaniaa. Tämän jälkeen siirryn Montenegroon, josta tavoitteena on siirtyä junalla Serbiaan ja sieltä vielä kohti Roomaa, jonka jälkeen palaan takaisin Suomeen.

Vielä pitää selvitellä aikatauluja ja siirtymiä, millä kulkupelillä osan matkoista tekee. Osa siirtymistä on jo varattuna, jotka on tarkoitus tehdä lentäen. Tällä hetkellä suunnitteilla on lentää Suomesta Itävaltaan ja sieltä Albaniaan. Serbiasta myös lentäen Italiaan, josta palaan lentäen Suomeen. Muut välit sitten niin sanotusti maata pitkin junalla sekä linja-autolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielelläni kuulen kokemuksia reppureissaajilta, mitä kannattaa huomioida matkalle lähdettäessä. Myös kokemukset junamatkasta Montenegrosta Serbiaan kiinnostaa, jos siitä on kokemusta (Bar-Belgrad).

Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 4.5.2023 at 07:26

  Kuulostaa todella kivalta reissulta, johon olet onnistunut valitsemaan sekä minun mukaviksi kokemiani maita / paikkoja, sekä yhden sellaisen (Montenegro), jonne kovasti kiinnostaisi päästä joskus käymään!

  Todella mukavaa matkaa, kaikki menee varmasti mukavasti!

  • Reply Emilia / maailmanlaidalla 9.5.2023 at 20:23

   Mielenkiinnolla odotan kohteita, jotka toistaiseksi itselleni vieraita. Kuullut paljon hyvää sekä Albaniasta että Montenegrosta.

   Kiitos, uskon ja toivon kaiken menevän leppoisasti reissussa!

  Leave a Reply