Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hämeenlinnan seudun helmi – Vanajanlinna

Vuosia asuin Hämeenlinnassa ja kävin erilaisissa juhlissa Vanajanlinnassa, mutta koskaan en siellä yöpynyt. Aina olen pitänyt Vanajanlinnasta, sen tunnelmasta ja fiiliksestä, mutta majoitus oli jäänyt kokematta. Nyt syyskuussa siihen tarjoutui mahdollisuus ja ilomielin sen otin vastaan.

Idyllinen ja historiallinen Vanajanlinna sijaitsee noin 9 kilometriä Hämeenlinnan keskustasta ja se tarjoaa unohtumattomat ja täydelliset puitteet niin arkeen kuin juhlaankin. Se on suosittu erilaisten kokousten-, tapahtumien, häiden ja perhejuhlien pitopaikkana. Lisäksi Vanajanlinna tarjoaa puitteet ylelliseen ja rentouttavaan lomaan. Vanajanlinnan ympäristö puistoineen, rantoineen ja ympäröivine rakennuksineen luovat ylellisen ja rauhoittavan tunnelman ja hyvät puitteet onnistuneille juhlille, tapahtumille sekä lomille.

Hotelli Vanajanlinna on viihtyisä ja siisti. Lähes satavuotias rakennus seisoo jykevästi paikallaan ja hotellin pihatielle käännyttäessä herää heti kunnioitus ja mielenkiinto tätä rakennusta kohtaan. Hotellin ympäristö on kaunis, myös harmaana syksyisenä viikonloppuna, joka sattui kohdalle vierailuni aikana Vanajanlinnassa. Hotellihuoneet henkivät vanhanajan tunnelmaa ja ovat sisustukseltaan linnan henkeen sopivia. Historian havina on aistittavissa ja huone herättää mielenkiinnon linnan historiaan, joka juontaa juurensa aina keskiajalta lähtien. Historian eri vaiheissa tila on nähnyt värikkäitä vaiheita mm. rälssi- ja vuokratilana, jolla on harjoitettu maataloutta. Linnassa on ollut myös säätiötoimintaa, se on toiminut lomakotina ja ollut kansanopistona.

Päälinnan rakentaminen on aloitettu vuonna 1919 ja se valmistui 1924. Rakennusmateriaalina on käytetty korkealuokkaisia materiaaleja ja tilat myös kalustettiin korkeatasoisilla huonekaluilla, matoilla, taideteoksilla sekä koriste-esineillä. Kalusteet ovat vuosien aikana vaihtuneet, mutta vanhaa kunnioittaen. Hotelli on täynnä mielenkiintoisia ja kauniita tiloja, joita voi vuokrata erilaisiin käyttötarkoituksiin. Salakapakka on yksi suosikeistani. Sieltä ei tosin ole kuvaa lainkaan. Johtunee siitä, että sinne en tietäni nyt tällä lomalla löytänyt. Se on myös paikka, joka pitää itse nähdä ja kokea. Hotellin yhteydessä majoittujien käytössä on laadukas Sportness-kuntosali. Alueelta löytyy myös day spa-hoitola sekä Suomen kärkikastiin lukeutuva Linna Golf. Nämä palvelut jäivät tällä lomalla testaamatta, mutta varmasti tartun seuraavan kerran tilaisuuteen ja käyn testaamassa myös nämä palvelut. Golfkentän olen testannut ja voin lämpimästi suositella. Todella miellyttävä kenttä. Kokemukseni Vanajanlinnasta niin juhla- kuin majoituspalveluidenkin osalta on positiivinen. Ehdottomasti voin suositella tätä hotellia majoittumiseen – monestakin syystä. Aamiainen on niistä yksi ja henkilökunta. Aamiainen laadukas ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Juhlatilana myös täydellinen. Myös pikkujoulut ovat täällä olleet parhaita. Kannattaa testata.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply