Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gili Air – Part II

Lomasta on vierähtänyt jo kuukausi. Paljon on ehtinyt reissun jälkeen tapahtua sekä omassa arjessa että maailmalla. Nyt on kuitenkin hyvä hetki laittaa sekä omat ajatukset että kuvat järjestykseen ja kirjoitella blogiin juttua.

Gili Airista olen yhden tekstin kirjoittanut jo aikaisemmin ja se löytyy blogista otsikon Gili Air – Part I alta. Tässä kuvailin omia fiiliksiä saaresta. Ihastuin saaressa sen leppoisaan menoon, rauhaan ja hiljaisuuteen. Sukellusta ja snorklausta harrastava saa varmasti enemmän irti, kuin tällainen vähemmän vedessä viihtyvä lomalainen.

Ruoka on olennainen osa reissua ja Gili Airilla ehdoton suosikkiravintola meidän koko seurueelle oli Pura Vida – todella ihana espanjalainen ravintola saaren pohjoisella puolella rannassa. Ruoka oli todella hyvää, palvelu ystävällistä ja puitteet muutoinkin kohdillaan. Melkein voisi sanoa, että ottaapa täällä minkä ruoka-annoksen tahansa, ei tule pettymään.  Saaren keskiosassa sijaitsi meksikolainen ravintola, joka oli illasta toiseen täynnä ihmisiä. Uteliaisuus tätä ravintolaa kohtaan luonnollisesti heräsi, ja pitihän se myös testata. Ei kuitenkaan pärjännyt espanjalaiselle, vaikka ruoka olikin ihan ok. Mutta ilman muuta sellainen, jota voi lämpimästi myös suositella. Täällä juomalasit olivat aika veikeät. Hauska pieni yksityiskohta, joka sai hymyn huulille.  Yleisesti ottaen Gili Airilla oli melko edullista syödä. Reissussa olemme sellaisia, että emme valitse ehkä sitä kaikkein kalleinta emmekä kaikkein halvinta ravintolaa. Useimmissa ravintoloissa ruoan sai noin 5-6 euron hintaan, eli noin 80 000-100 000 rupialla. Meidän 7 hengen seurue söi useimmiten noin 40-60 euron hinnalla. Toki aina emme ottaneet alkupaloja tai jälkiruokia. Toisinaan ruoka-annokset yllättivät koolla, mutta ei niin, että olisivat olleet isoja annoksia. Joissakin ravintoloissa annokset olivat suhteellisen pieniä ja jos antaa nälän kasvaa kovin suureksi, eivät nämä annoskoot olisi nälkää pois vieneet. Alla vielä muutama kuva siitä, millaisia summia ruoka maksoi ravintolassa. 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 23.8.2018 at 07:51

  Täydellisen lomapäivän konsepti. Sininen kimmeltävä meri vieressä, värikäs rantaravintola, ruoka joka saa veden nousemaan kielelle, viilentävä juoma ….
  Lähtisin tonne nyt heti jos olisi mahdollista teleporttaukseen

  • Reply Emilia / maailmanlaidalla 23.8.2018 at 14:27

   Nyt näitä lomakuvia katsellessa ja ilman täällä viiletessä, olisin itsekin valmis lähtemään takaisin tuonne heti (huomaa, olen unohtanut sen merimatkan 😉 !!) Ja tuo ravintola… Siinä oli kyllä kaikki niin täydellisen kohdillaan! Ihana paikka.

  Leave a Reply