Ajatukset Indonesian Lombokilla ja Gilin saarilla

Paljon on tapahtunut viime blogipäivityksen jälkeen. En vain ole saanut kirjoitettua mitään. En niin yhtään mitään. Ajatukset ovat olleet Indonesiassa ja erityisesti Gilin saarilla sekä Lombokilla. Edellisessä blogikirjoituksessa kirjoittelin kokemuksia Gili-Air saarelta, tuolta pieneltä saarelta Lombokin kupeesta. Tätä matkakertomusta piti jatkaa vielä ja kertoa lisää kokemuksia ja antaa suosituksia. Mutta en ole voinut sitä tehdä.

Luonto otti ja näytti voimansa. Maanjäristykset ovat ravisuttaneet näitä seutuja viime päivinä ja tehnyt tuhoja. Ihmiset ovat menettäneet koteja sekä heille rakkaita perheenjäseniä, ystäviä, tuttavia. Nyt nämä järistykset osuivat tuolle tutulle seudulle, jossa saimme juuri viettää ihanan loman. Pahimmat tuhot ovat olleet Lombokin saarella, mutta ilmeisesti ei niiltä tuhoilta ole vältytty myöskään Gilin saarilla. Tällä hetkellä Suomen suurlähetystö kehoittaa välttämään tarpeetonta matkustamista mm. Gili-saarille maanjäristysten jälkiseurauksista sekä infrastuktuurille aiheutuneista vahingoista johtuen. Toivottavasti pian kaikki on kunnossa ja matkailu saarelle voisi jatkua. Tämä luonnonkatastrofi tuli niin lähelle, vaikka fyysisesti on kaukana. Kun on juuri käynyt paikassa, joka kohtaa katastrofin, sitä väkisinkin pysähtyy miettimään, että tämä olisi voinut sattua silloin, kun itse olin vielä paikalla. Olin onnekas, että olin jo kotona.

Koen suurta kiitollisuutta siitä, että en ollut enää paikalla luonnon näyttäessä voimansa. Oma haluni on kuitenkin auttaa jollain tavalla niitä, jotka paikalla olivat. Syystä tai toisesta. Kotona tai lomalla. Sanotaan, että pienistä puroista kasvaa suuret virrat. Tämän vuoksi monilla meistä on mahdollisuus auttaa ihmisiä, jotka joutuvat kokemaan ja elämään katastrofialueella. Suomen punainen risti avustaa katastrofin kohdanneita ja mm. heidän kautta meillä on mahdollisuus auttaa katastrofin uhreja. Punaisen Ristin avustustyötä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon. Tällä pienellä eleellä saamme paljon hyvää aikaiseksi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 10.8.2018 at 21:37

  Olenkin sinua ajatellut.
  Itsehän kerroin juuri Gili saarten olevan listani kärjessä ensi talven matkakohteeksi ja olen innoissani seurannut matkaasi ja lukenut juttuja. Ja näin ollen näiden tapahtumien seurauksena on ajatus käynyt myös sinussa ja kokemuksistani koska tapahtumat todella tuli lähelle sinua nyt.

  • Reply Emilia / maailmanlaidalla 10.8.2018 at 23:12

   Tuntuupa hyvältä kuulla, että olen ollut Piyya ajatuksissasi. Kaunis kiitos siitä <3
   Se on jännä, miten tämä tuli niin "ihon alle". Aina nämä luonnonkatastrofit tuntuvat kurjilta, mutta nyt vieläkin enemmän. Ajatukset niissä ihmisissä ja kohtaamisissa saarella, mitä heille kuuluu, mitä tuhoja siellä on ollut… Toivon, että kaikki ovat kunnossa ja elämä Gili Airilla palaisi pian uomiinsa. Toivottavasti matkailu myös käynnistyy pian uudelleen. Monen elinkeino on siitä kiinni siellä. Varmasti palaan vielä teksteissä tähänkin kohteeseen. Vielä se tuntuu liian aikaiselta. Ihanaa viikonloppua sinulle!! 🙂

  Leave a Reply