Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mikä ihmeen kenkävero?

Mikä ihmeen kenkävero, oli ensimmäinen ajatukseni, kun tuon nimen näin ja kuulin. En oikein osannut ajatella mitään, mistä on kyse. Törmäsin tuohon nimeen, kun ajelin Mikkeliin ja vierailin Tertin kartanolla. Ajomatkalla näin tien varrella tuon nimen ja kartanolla kuulin toisen henkilön puhuvan tästä kohteesta, että olivat käyneet Kenkäverossa. Pakkohan se oli käydä myös itse katsomassa, mistä oli kyse.Kenkävero on tunnelmallinen vanha pappilamiljöö, jossa toimi aina vuoteen 1969 saakka pappila. Pappilan päärakennuksessa toimii nykyään ravintola, joka on idyllinen ja viihtyisä – niin sisältä kuin ulkoakin. Pieniä yksityiskohtia sisustuksessa sekä herkullinen lähiruoka. Mitäpä muuta voisi toivoa.  Kenkävero on avoinna ympäri vuoden ja sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Sieltä löytyy mm. ravintola, leipomomyymälä, käsityöläisverstasmyymälä, myymälä, puutarha, lampaita, kesänäyttelyä sekä kesäkahvila. Kenkävero on paikka, jossa pääsee kesästä nauttimaan kaikilla aisteilla. Itseäni ilostutti ja huvitti ihanat lampaat sekä kauniit kukkaistutukset, jotka oli tehty vanhoihin kenkiin. Tässäkö ideaa kenkien uusiokäyttöön? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 27.6.2018 at 07:44

  Onpa ihanan näköinen paikka ?
  Näitä ihania hyvin hoidettuja paikkoja on varmasti tienvarsilla paljonkin ja ymmärtämättömään ei osaa pysähtyä nauttimaan hetkestä. Kuinka paljon mielummin sen hetken ja pysähtymisen viettäisikään tällaisessa paikasta luin nopea virkistäytyminen kolme kirjaimen kuppilassa.

  • Reply Emilia / maailmanlaidalla 27.6.2018 at 10:52

   Eikö vain olekin ihanan näköinen 🙂 Näitä tällaisia kun tietäisikin enemmän teiden varsilla, niin pysähdykset ja ajomatkat saisivat aivan erilaisen merkityksen. Mieli ja sielu lepää, eikä sitä tarvitse paljoa enemmän aikaa varata kuin kolmen kirjaimen kuppilaankaan 😉 Ja matkassa on mielestäni heti erilainen fiilis, kun tällaisia ihanuuksia saa käydä ihastelemassa 🙂

  Leave a Reply