Kesän koittaessa se venekuumekin taas iskee

Meri on minun sielunmaisemani ja meren äärellä käyn lataamassa akkujani. Voisin istua meren äärellä ja vain olla, lähes loputtomasti ja aina. Se on maisema, mihin en kyllästy.

Aina kevään tullen se venekuume iskee ja erityisesti aurinkoisina ja lämpiminä päivinä. Vuosia olemme pohtineet veneen ostamista, mutta… Vapaa-aikaa on niin vähän, että joudumme punnitsemaan todella tarkkaan, mihin haluamme sen käyttää. Ja erityisesti minä jarruttelen veneen ostamisen kanssa. Venettä en halua ostaa vain sen vuoksi, että se seisoisi laiturissa odottamassa matkustajia kyytiin. Haluan oikeasti ehtiä nauttimaan siitä kiireettömästi ja ilman stressiä. Nyt vielä kuitenkin matkat menevät kaiken muun edelle ja yritän selvitä jälleen tämän kesän tuosta kuumeesta. Viimeistään syksyllä ilmojen kylmetessä tiedän, että se taas väistyy.

Kesäpäivien ja iltojen yksi mielipuuhani on käydä kävelyllä meren äärellä venesatamien läheisyydessä. Siellä voin ihailla ja haaveilla, että vielä jonain päivänä kuume vie voiton ja olen onnellinen veneen omistaja. Sen aika on sitten, kun tiedän, että minulla on riittävästi aikaa viettää vesillä aikaa. Miten selvitä venekuumeesta kesä toisensa jälkeen, vai voiko siitä selvitä?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Christa 23.6.2018 at 20:44

  Minullekin meri edustaa akkujen latausta ja rauhoittumista. Meillä on se onni, että saadaan lainata vanhempieni purjevenettä silloin kun venekuume yllättää. Moottorivenekin heiltä löytyy, mutta en oikein innostu sellaisesta. Omaan veneeseen en haluaisi sitoutua samasta syystä kun en halua mökkiäkään – sitten on pakko viettää lomat sen parissa, kun sellainen on hankittu. Olisikohan teillä mahdollista hankkia yhteisvene jonkun kanssa tai sitten vaan vuokrata venettä tarvittaessa?

  • Reply maailmanlaidalla 24.6.2018 at 00:20

   Meillä on Christa näköjään samanlaiset ajatukset meren, veneen että mökinkin suhteen. En liioin halua sitoutua veneeseen tai mökkiin lomien ajaksi, ainakaan vielä. Ehkä jonain päivänä tulee se hetki, että haluan sitä. Teillä on ihana tilanne, että pääsette halutessanne merelle ja saatte lainata venettä käyttöönne. Itselleni suuri haave olisi juurikin purjevene, vaikka en ole koskaan purjehtinut. Ne vain ovat niin kauniita ja ylväitä. Jokin niissä houkuttelisi. Luulenpa, että moottorivene on kuitenkin se helpompi ja todennäköisempi vaihtoehto meille tulevaisuudessa.

   Olen myös miettinyt mahdollista yhteisvenettä, mutta toistaiseksi se ei ole ollut kuin ajatuksena mielessä. Suurin syy ehkä siihen, ettei ole ajatusta pidemmällä, on sosiaalisten kontaktien vähyys nykyisellä kotiseudulla. Sosiaaliset kontaktit jääneet vanhalle kotiseudulle, ja se olisi vähän haasteellista omistaa yhteistä venettä välimatkojen vuoksi (missä vene sijaitsisi yms. haasteita…). Vuokraveneitä olen myös katsellut, mutta jotenkin vuokrahinnat ovat olleet niin suuria, että vielä en ole toteuttanut sitä unelmaa (ehkä siksi, että mietin aina, minne pääsisin sillä summalla reissuun…). Mutta nämä ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja oman veneen omistamisen vaihtoehtoina, kiitos Christa ajatuksista ja ideoista!

  Leave a Reply