Suomen suurin matkablogiyhteisö

Millaisia mietteitä lomasta Sunny Beachilla

Bulgaria ja Sunny Beach – millainen kokemus kohde oli? Nyt on hyvä hetki laittaa matkan plussat ja miinukset ylös. Kuten olen aikaisemmassa kirjoituksessani tuonut esille, niin matkaan lähdettiin ilman mitään odotuksia. Tavoitteena oli mahdollisimman helppo loma kahden aikuisen ja kuuden lapsen voimin. Lähtökohtana oli saada olla viikko auringossa valmiiden pöytien äärellä. No toteutuiko matkan tavoitteet, niin kyllä. Aurinko helli meitä koko viikon ja valmiit pöydät notkuivat hyvää ja laadukasta ruokaa. Näillä kriteereillä arvioituna, matka oli onnistunut.

Hotellin valinta on itselleni aika tärkeä asia, koska toivon löytäväni huoneen, jossa on hyvä sänky sekä puhdas ja siisti wc/kylpyhuone. Lisäksi hotellilta odotan ulkouima-allasta etenkin lämpöisenä aikana. Meri on ihana ja rakastan sen äärellä olemista, mutta en halua uida siellä. Varpaitani voin kastella, mutta uiminen saa minut lähes pakokauhun valtaan. Tästä syystä hotellilla pitää olla uima-allas.

Matkan varasimme Nazarilta ja varaus tehtiin netissä. Varauksen teko oli helppoa ja selkeää. Muutoinkin kaikki toimi moitteettomasti matkanjärjestäjän osalta. En tee usein valmismatkoja vaan pääosin omatoimimatkoja ja välillä tuntui jopa oudolta, että kaikki oli niin yksinkertaista eikä itse tarvinnut miettiä mm. kulkemista kentältä kohteeseen tai muita sellaisia seikkoja. Opaskin olisi ollut päivittäin tavattavissa hotellilla. Käytimme kerran tilaisuuden oppaan tapaamiseen, kun varasimme retken – Kapteeni Jackin perheristeilylle. Tästä tulossa oma postaus myöhemmin.

Olimme varanneet myös all inclusive – loman, jotta kaikki olisi todellakin helppoa eikä tarvitse loman aikana miettiä mitä syödään, missä ja koska. Aina oli tiedossa paikka, missä syödään. Hotellilla oli kaksi eri ravintolaa, toinen enemmän sellainen rento ulkona oleva ravintola, jossa oli huomattavasti pienempi valikoima ruokia, jonne saattoi poiketa suoraan altaalta hakemaan ruokaa. Tämä oli lasten suosikki, koska siellä oli aina tarjolla ranskalaisia, pizzoja, pastaa, hampurilaisia, salaattia ja muuta sen kaltaista ruokaa. Tämä ravintola oli auki lounasajasta myöhäiseen iltapäivään (klo 12-17). Hotellin sisällä oleva ala carte ravintolalla oli kolme kattausaikaa; aamiainen, lounas sekä illallinen. Täällä oli tarjolla hyvä salaattipöytä, lämpimiä ruokia useita vaihtoehtoja, grillistä valmistuvia lihoja, lasten pöytää sekä jälkiruokapöytä. Ruokaa oli tarjolla paljon ja koko ajan täydennettiin tarjoiluastioita. Ruokien laatu oli hyvä ja ne olivat maistuvia.

Hotelli oli iloinen ja positiivinen yllätys. Hotelli oli siisti ja siellä oli hyvät palvelut. Henkilökunta oli pääosin ystävällistä. Hotellilla oli mm. spa, lastenkerho, aikuisille aktiviteetteja ja ohjelmaa, beach volley kenttä, jumppia yms. Ostin hotellin spasta neljän hoidon setin, johon kuului kaksi 60 minuutin hierontaa (+sauna) ja kaksi cleopatra-hoitoa, jotka sisälsivät saunan, ihokuorinnan, kasvonaamion sekä hieronnan (yht. 90 min.). Hinta tälle kokonaisuudelle oli 150 euroa. Kallista vai halpaa, en osaa sanoa. Hinnaston mukainen hinta näille neljälle hoidolle olisi ollut 220 euroa, joten sain tästä 70 euron alennuksen. Ilmeisesti siis listahinnoissa on aika hyvin ilmaa mukana. Itse hieronta jäi aika vaisuksi, hieroja ei oikein uskaltanut käyttää voimaa, mutta rentouttavaa se joka tapauksessa oli kokonaisuutena.

Hotelli sijaitsi rauhallisella alueella ja keskustan sykkeeseen on matkaa noin 3,5 kilometriä. Keskustaan pääsi kaupunkijunalla 3 levan, eli 1,5 euron hintaan (alle 6v lapset 1 lev, eli 0,50 euroa). Nessebariin matkaa on vajaa 2 kilometriä. Tänne pääsee myös kaupunkijunalla samaan hintaan kuin keskustan sykkeeseenkin.

Ranta oli vielä hiljainen ja varsinaista turistirysää ei ollut havaittavissa sesonkikauden vasta käynnistyessä. Ranta oli mukava, jossa oli mahdollisuus eri vesiaktiviteetteihin. Ranta oli pitkälle myös matala, joka oli lasten uimisen kannalta miellyttävää, kun ei heti ollut syvää. Lapset viihtyivät meressä sekä rannassa hiekkalinnoja rakennellen. Ainoa miinus oli, että hotellin omat rantatuolit olivat myös maksullisia. Hotellilta olisi voinut ostaa rantapaketin (olisiko ollut noin 10 euroa päivähinta), joka olisi sisältänyt kaksi rantatuolia, varjon sekä rantabaarin käytön.

Sunny Beach – rihkaman ja feikkitavaroiden taivas. Kaupat ovat väärällään merkkituotteiden kopioita ja mielestäni vielä ylihintaisina. En toki tiedä, mitä hintoja näistä yleensä pyydetään, mutta itse maksaisin ennemmin saman hinnan tuotteesta ilman logoja kuin jonkun merkkituotteen kopiosta. Esimerkiksi löysin tosi kauniin käsilaukun, josta pyydettiin noin 15-20 euroa. Olisin ehdottomasti ostanut sen sen toimivuuden kannalta, koska oli todella näppärän oloinen, mutta kopiona se ei mukaani lähtenyt. Katujen varsilla näitä kauppoja oli vieri vieressä ja joka paikassa samat tuotteet. Mikään ostosparatiisi ei Sunny Beach ollut ja hintataso ei mielestäni ollut mikään alhainen.

Lapset nauttivat erilaisista aktiviteeteista. Banaaniveneellä ajelua, 9D simulaattoria, minigolfia ja monia muita ajanvietteitä. Hinnat olivat kohtuullisia ja kuulemma koko rahan arvoisia.

Kokonaisuutena matka oli onnistunut. Itselleni jäi kuva turvallisesta, siististä ja mukavasta lomakohteesta. Erityisesti, kun ajatuksena oli, että mahdollisimman helppo ja yksinkertainen loma, niin tässä meni kaikki kohdilleen. Jäikö itselleni sitten sellainen olo, että tänne pitäisi palata uudellen, niin täytyy sanoa, että ei jäänyt. Mukava oli käydä ja nähdä kohde, mutta mitään sellaista en sieltä löytänyt, että pakko olisi päästä uudelleen. Toki maahan voi palata, mutta kohde on oltava toinen. Olen silti iloinen siitä, että tuli käytyä ja nähtyä. Ja voin silti edelleen sanoa, että kohde yllätti positiivisesti eikä omat negatiiviset mielikuvat vastanneet lainkaan todellisuutta.

Mikä Bulgarian kohde voisi olla kiinnostava? Mitä kannattaisi nähdä ja kokea?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina 25.6.2018 at 13:50

  Kun minulta kysytään, mitä Bulgariassa kannattaa nähdä, en meinaa saada sanaa suustani, kun päähän tulvii niin monia muistoja upeista paikoista ympäri maata. On vuoristoja, pikkukyliä ja niiden omaleimaisia festareita ja tapahtumia, on rantakohteita jotka ovat kaupungin sykkeessä, pienempiä rantakohteita, historiallisia nähtävyyksiä, all-inclusive-hotelleja, kylpylöitä, airbnb-helmiä. Lista on lähes loputon! Olenkin tullut siihen tulokseen, että se on aina lähtijöistä kiinni mitä suosittelen. Mitä matkaltaan tavoittelee: helppoa vai seikkailua, omatoimista kuljeskelua vai ohjattua matkailua? Kuitenkin tuntuu siltä, että Bulgariasta löytyy jotain melkein jokaiseen makuun 🙂

  • Reply Emilia / maailmanlaidalla 26.6.2018 at 12:10

   Kiitos Elina kommentistasi. Itselleni jäi kokemus Bulgariasta todella kapeaksi ja rajoittui todella pieneen osaan maata. Uskon, että maa on täynnä upeita kohteita, jonne kannattaisi mennä. Itselleni jäi matkan jälkeen olo, että maahan voisin mennä uudestaan, mutta Sunny Beach ei jäänyt sellaiseksi kohteeksi, minne palaisin. Ehkä sen takia, että on niin turistikohde. Haluaisinkin seuraavalla kerralla nähdä enemmän sitä ”oikeaa ja aitoa” Bulgariaa, en turistikohteita. Matkasta jäi hyvä mieli ja olen iloinen, että tuli mentyä omista ennakkoluuloista huolimatta.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 20.6.2018 at 12:16

  Itse tykästyin Nessebariin ja Sozopoliin, ehkä Sozopol olisi ykköskohde viikon rantalomaan. Kävin hieman sinua ennen ajalemassa muutaman päivän Bulgarian aurinkorannikolla ja tutustumassa paikkoihin. Mielenkiintoinen maa, aion mennä uusiksikin: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/bulgarian-aurinkorannikko-nessebar-sunny-beach-ja-sozopol/

  • Reply maailmanlaidalla 20.6.2018 at 18:26

   Sinulla oli kyllä hyvä kirjoitus Bulgarian lomakohteista ja upeita kuvia! Itse pidin myös Nessebarista paljon ja sen perusteella varmasti itselleni sopisi myös tuo Sozopool. Pitääkin pitää mielessä, jos Bulgariaan suuntaan.

 • Reply traveldreamer17 20.6.2018 at 11:08

  Hotelli näyttää juuri sellaiselta, josta meidän lapset tykkäisivät. Kysyin juuri esikoiselta minne hän haluaisi mennä seuraavaksi, jos saisi päättää ja vastauksena oli All Inclusive -hotelli jossain aurinkoisessa paikassa. Me olemme olleet sellaisessa vain kerran, viime kesänä Rodoksella, mutta se teki lapsiin syvän vaikutuksen. Heistä oli hauskaa voida hakea jäätelöä pitkin päivää ja valita buffetista mieluisat ruoat joka aterialla. Olihan se toki meille aikuisillekin helppoa lomaa, vaikka itse tykkään vähän enemmän seikkailla.

  • Reply maailmanlaidalla 20.6.2018 at 18:32

   Meillä lapset viihtyivät hyvin hotellilla ja siellä oli riittävästi puuhaa sekä pienille että isoille lapsille. Ja ehkä parasta oli juuri se, että sai syödä jäätelöä niin paljon kuin halusi. Itselleni tuo All Inclusive ei ole ensimmäinen vaihtoehto lomilla, paitsi silloin, kun haluaa oikein helpon loman. Itse tykkään vähän enemmän liikkua, nähdä paikallista elämää ja enemmän myös seikkailla. Joskus kuitenkin näillekin lomille on oma paikkansa ja hetkensä. Niinkuin se oli meillä tämän matkan osalta.

  Leave a Reply