Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nessebarin kapeat kujat

Viime yönä kotiuduttiin Sunny Beachilta. Nyt hieman väsyneenä pohdin viimeisen viikon tapahtumia ja kokemuksia. Aikaisemmin kirjoittelinkin, että ensikosketus Bulgariaan oli miellyttävä. Tämä sama tunne säilyi koko matkan ja vielä näin kotonakin tunne on sama.

Olen sen verran levoton sielu myös rantalomalla, että en voi koko päivää olla paikoillani, vaan haluan nähdä myös jotain ympärillä olevaa. Ennen matkaa olin katsonut, että Nessebar sijaitsee lähellä hotelliamme ja näin ollen se kuului myös lomaan ennakolta suunniteltuna retkikohteena.

Nessebar on valittu Unescon maailmanperintäluetteloon historiallisten kohteidensa ansioista. Nessebarilla on rikas historia ja sen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat vanhan kaupungin muurit ja kirkot. Kapeat mukulakivikadut henkivät historian havinaa. Täällä kävellessä voi aistia menneiden aikojen tunnelmaa.

Nessebarissa on paljon ihania Tavernoja, osa ihanalla merinäköalalla. Näihin on ihana pysähtyä syömään tai juomaan lasillinen raikasta kylmää virvoketta. Kauppoja on kujilla ja teiden varsilla. Myynnissä on tuotteita laidasta laitaan ja osin täysin samoja kopiotuotteita, joita löytyy myös Sunny Beachilta. Tosin täällä on myös enemmän käsityöliikkeitä ja sellaisia tuotteita, joita ei aivan joka toisessa kaupassa ollut myynnissä.

Nessebar on mielestäni kohde, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa. Itse kuljimme matkan tänne kaupunkijunalla, jonka hintataso oli kohtuullinen, yli 6 vuotiaat 3 levaa, eli noin 1,50 euroa ja alle 6 vuotiaat 1 levan, eli noin 0,50 euroa. Tämä oli reissun kohokohta 5 vuotiaalle, joka olisi matkustanut tällä menopelillä vaikka aamusta iltaan.

Bulgaria, Sunny Beach ja Nessebar, positiiviset yllättäjät. Millaisia kokemuksia tai ajatuksia sinulla on näistä kohteista?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Katri / Kotona ja kaupungilla 18.6.2018 at 11:34

  Kotiuduttiin Bulgarian matkalta juuri parisen viikkoa sitten. Pari viikkoa oltiin melkein reissussa.
  Oli kyllä ihana matka. Me oltiin all inclusive -hotellissa n.2km Nessebarista (toiseen suuntaan kuin Sunny Beach). Se oli tosi upea hotelli. Menisin heti uudestaan.

  Nessebarissa tuli pari kertaa käytyä. Taksilla ja tuolla junalla. Se on todella kaunis paikka, varsinkin, kun ruusut kukoistivat kauniissa väriloistossa vähän joka puolella.

  Piipahdettiin myös Sunny Beachillä. Se ei itseeni oikein iskenyt. Ehkä jos kaipaisin biletystä tms. Vaikutti sellaiselta brittinuorten paratiisilta. Ranta siellä on kyllä pitkä ja varmasti kiva.

  Olen jotain matkastamme ehtinyt blogiini kirjoitttaa. Me oltiin Burgas-Ravda-Varna. Nessebarista en ole ehtinyt vielä kirjoittaa. Upeita kuvia sinulla sieltä! 🙂

  Bulgaria on kiva matkailukohde, varsinkin kun siellä on edullista!

  http://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  • Reply maailmanlaidalla 18.6.2018 at 22:23

   Olipa kivaa kuulla kokemuksiasi Bulgariasta. Kävin blogiasi lukemassa ja itselleni tuli sellainen olo, että miksei sinne voisi uudestaankin mennä. Näkemään vähän eri kohteita. Vaikuttivat hyvinkin mukavilta, mutkattomilta ja kauniilta paikoilta. Sunny Beachsita jäi itselleni samanlainen olo, että ei ollut minun paikkani. Nessebar oli kyllä upea paikka ja siellä olisi voinut viettää enemmänkin aikaa! 🙂

 • Reply Jossus Travelpics 13.6.2018 at 06:12

  Sunny Beach ei ollut minun cup of tea. Nessebar oli mukava kaupunki mutta viikonloppureissu olisi riittänyt minulle. Kävi aika pitkäksi.

  • Reply maailmanlaidalla 13.6.2018 at 15:40

   Nessebar oli mielestäni ihana ja idyllinen, erityisesti tämä vanha osa kaupunkia. Sen kapeat kujat olivat ihania kierrellä. Toki ei määräänsä enempää sielläkään aikaa saisi kulumaan. Itse olin positiivisen yllättynyt koko kohteesta, koska olen aina sen kiertänyt jo ajatuksen tasollakin kaukaa, mutta aikuisten lomana voisi hyvin viikonloppu olla riittävä. Viikonloppukohteena voisi olla aika osuva lyhyiden lentojen puolesta. Kohteen plussat ja miinukset pitää vielä kirjoitella blogiin 🙂

 • Reply Piyya 12.6.2018 at 22:40

  Kyllä nämä sinun kokemukset ja kuvat vaan vahvistavat sitä, että Bulgariaan on jossain vaiheessa lähdettävä. Kätevää kun Sunny Beach ja Nessebar on noin lähellä toisiaan ?

  • Reply maailmanlaidalla 13.6.2018 at 15:44

   Olin positiivisen yllättynyt kyllä kohteesta, koska olen luonut siitä itselleni täysin erilaisen ja aika huonon mielikuvan. Plussat ja miinukset vielä kirjoittelen blogiin myöhemmin. Sunny Beach jakaa mielipiteitä, mutta on toki sellainen kohde, että ainakin kannattaa käydä katsomassa. Ainakin meille sattui takuuvarmat aurinkopäivät ja joskus se on riittävää. 🙂

  Leave a Reply