Louvre Abu Dhabi

 

Abu Dhabin ehdoton helmi on taidemuseo Louvre, joka sijaitsee Saadiyat Islandilla hieman keskustan ulkopuolella. Hohtavan valkoinen rakennus, jossa on massiivinen metallinen kupoli ”kattona”. Museo on arkkitehtuurisesti todellinen taideteos, joka ikäänkuin kelluu vedessä. Valkoiset seinät hohtavat kilpaa turkoosin veden kanssa. Aika vaikuttavaa ja upeaa.

Museon on suunnitellut ranskalainen arkkitehti Jean Nouvel. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 2009 ja museon piti aueta jo vuonna 2012, mutta se avattiin vasta 5 vuotta myöhemmin vuonna 2017.  Museo on pinta-alaltaan 24 000 neliömetriä, joista 8000 neliömetriä on gallerioita. Jälleen voi vain ihmetellä koko komeutta ja jollain tapaa käsittämätöntäkin rakennusta.

Museo koostuu useista rakennuksista ja niitä yhdistää niiden ylle metallista rakennettu kupoli, joka on geometrisesti monimutkainen kuvio ja se muodostuu lähes 8000 metallisesta tähdestä. Kuvio suodattaa auringonvaloa aukiolle. Ikäänkuin valo, varjo ja heijastus leikkisivät keskenään. Alueelle muodostuu rauhanomainen tunnelma. Kupolin kokonaispaino on 7500 tonnia, jota ei tule ajatelleeksi kupolin alla seistessään. Sen verran kevyen oloinen olo ja tunnelma on.

Louvre Abu Dhabi yhdistää kulttuureita ja tuo raikasta valoa ja tuulahdusta yhteiskunnan yhteisiin tarinoihin. Museossa on nähtävillä moninaisia kulttuurillisia taideteoksia aina esihistoriallisista esineistä nykytaiteeseen. Näyttely on mielenkiintoinen ja ehdottomasti käymisen arvoinen.

 Museo ympäristöineen on erittäin kaunis. Itse pidin kovasti sen arkkitehtuurista sekä valon ja veden heijastuksista. Valkoisena hohtavat seinät ovat kauniit. Näyttely on myös upea.  Suosittelen lämpimästi vierailua Louvressa ja varaamaan aikaa sen tutkimiseen ja tutustumiseen. Kannattaa lähteä myös Dubaista päiväretkelle Abu Dhabiin ja käydä tutustumassa sekä Louvreen että moskeijaan. Suosittelen! Sisäänpääsy museoon maksaa noin 15 euroa ja suunnitelmia tehdessä kannattaa huomioida, että maanantaisin museo on kiinni!

Mikä sykähdyttää sinua Abu Dhabissa. Onko museo tuttu, entäpä mitä pidit siitä?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jossu 1.6.2018 at 21:21

  Oli pakko käydä koska minua kiinostaa sekä taide että histooria. Oli niin paljon nähtävää että olisin voinut jäädä sinne koko päiväksi.

  • Reply maailmanlaidalla 2.6.2018 at 10:19

   Kiitos jossu kommentistasi. Näyttely oli mielestäni hyvin rakennettu. Louvressa riittää todella paljon nähtävää. Siellä saisi hyvin kulutettua vaikka koko päivän. Onneksi kuitenkin myös lyhyemmässäkin ajassa ehtii näkemään ja saa paljon irti.

 • Reply piyya 1.6.2018 at 16:42

  Täällä ei ole tullut käytyä, hyvä syy lähteä uudestaan ?
  ja tietenkin käydä toisen kerran Sheikki Zeyedin moskeijassa 🙂

  • Reply maailmanlaidalla 1.6.2018 at 20:01

   Ehdottoman hyvä syy lähteä uudelleen 🙂 Louvre oli kyllä ihan mieletön, niinkuin moskeijakin! Itsekin toivon vielä pääseväni uudelleen molempiin kohteisiin! 🙂 Ihanaa viikonloppua piyya sinulle!!

  Leave a Reply