Uunisaari

Helsingin keskustan läheisyydessä, vain muutaman minuutin venematkan päässä sijaitseva Uunisaari ihastutti monella tapaa. Se on lähellä keskustaa, mutta silti kaukana kaupungin hälinästä ja arjen kiireestä. Uunisaareen vievän veneen kyytiin pääsee Kompassitorilta Kaivopuiston rannasta. Vierailupäivänämme vene kulki non-stop-periaatteella Uunisaaren ja Kompassitorin välillä ja oli ilmainen. En huomannut kysyä käytännöistä, että toimiiko samalla periaatteella koko kesän.

Uunisaareen astuessaan tuntuu, että aika pysähtyy. Menneiden aikojen fiilis tulee heti laiturille astuessa. Maisemassa avautuu kauniit punatiiliset rakennukset sekä kaunis kevään vihreä, eloon heräävä luonto. Saaristolaistunnelma nousee heti pintaan.

Uunisaari muodostuu kahdesta saaresta; eteläinen ja pohjoinen saari. Saarten välissä on kapea salmi ja saarten välillä on pieni puusilta. Saarelta löytyy ravintolapalvelut ja se toimii myös kaupunkilaisten virkistyskohteena. Saarelta löytyy uimaranta, hyvät piknik-kalliot sekä auringonottopaikat. Saarelta löytyy myös vuokrattavia saunoja, jotka ovat vuokrattavissa ympäri vuoden.

Saarella on myös lintujen pesimäpaikkoja, joten varovaisuutta saa noudattaa. Toki linnut tuovat myös omat sotkunsa, mutta se on myös asennekysymys, miten tähän asiaan suhtautuu.

Uunisaaresta pääsee myös kävelemään aallonmurtajaa pitkin läheiselle Liuskasaarelle. Näkymät ovat kauniit niin merelle, venesatamaan ja taustalla siintävään kaupunkiin.

Kesäpäiviin suunnitelmissa saarihyppelyä Helsingissä sekä Espoossa. Mitkä ovat suosikkikohteesi? Minne kannattaa ehdottomasti mennä ja miksi?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 22.5.2018 at 16:49

    Just tässä pohdiskelin, että minne kivaan Helsinki kohteeseen menisi retkellä tällä viikolla. Aina ei tarvitse kotikaupungista lähteä kauemmaksi etteikö löytäisi jotain kivaa. Mun oma suosikki on ehdottomasti Lammassaari, siellä on niiin kaunista ja rakastan niitä pitkospuita.

    • Reply maailmanlaidalla 23.5.2018 at 14:06

      Kiitos vinkistä <3 Pitääkin käydä katsastamassa Lammassaari. Varmasti ihana paikka! Helsinki on täynnä ihania paikkoja ja se on parasta, ettei aina tarvitse lähteä kauas nähdäkseen upeita kohteita!

    Leave a Reply